Nyheter 2007 Nyheter 2008 Nyheter 2009 Nyheter 2010 Nyheter 2011 Nyheter 2012 Nyheter 2013 Nyheter 2014 Nyheter 2015  Nyheter 2016 Nyheter 2017 Nyheter 2018 Nyheter 2019

2020-04-01 Höftledsresultaten på hundarna vi röntgade har kommit och alla var fria på sina höfter, grattis till er och era hundar och tack för att ni röntgar era hundar.
Nu är halva kullen röntgad så hoppas nu ni andra kommer iväg när det hemska Corona viruset lagt sig. På sidan Kullar kan ni se resultatet för respektive hund.

Tindra har nu gått 6 veckor och börjar lägga ut ordenligt om magen. Hon mår hur bra som helst och äter bra. Bara 3 veckor kvar, ska bli så spännande att se vad som finns i magen.

 
Våfflan har fyllt 11 år, det firades här med våfflor såklart.

Jag har sytt passfodral till hundarnas pass, de ska ju hålla hela hundens liv så de behöver skyddas för att inte bli så slitna.

De är broderade och sydda i konstskinn, vill någon beställa kostar de 150:- + porto, jag hoppas få hem flera färger på konstskinnet snart.
Sidan med halsband är också uppdaterad.

2020-03-24 I dag har jag varit och gjort ultraljud på Tindra, och visst fanns det valpar i magen på henne. Vi såg många små hjärtan som slog där. Så förhoppningsvis blir det en ganska stor kull.
Visserligen kan några fortfarande resorberas, men det var starka hjärtljud.

2020-03-20 Trots Coronatider har vi idag haft en valpträff med 1-åringarna, det var 4 st som kom för att bli HD-röntgade och vaccinerade hos bästa veterinären Ritva på Sörgårdskliniken.
Carina hade med sin fodertik Vixa som också fyllt 1 år.

Vi träffades hos veterinären och startade med en kopp kaffe i det fina vårvädret, hundarna var väldigt nyfikna på varandra.

Väl inne hos Ritva blev det röntgen.

Undrar vad det var vi fick :-) lite groggy blev man allt!
Sedan fortsatte vi till Motala Brukshundklubb för lite mingel, mat o fika för oss tvåbenta,  hundarna fick rasta av sig och hussar o mattar en promenad med lite frågor.

Lite ostadiga ben var det allt. Carinas lilla valp Zockan bara 8½ vecka fick sin första socialisering.

Jättetrött liten Kajsa

Mikaela med smörsoppens Snusmumrik, Stefan med Smörsoppens Mumintrollet, Helmuth med Smörsoppens Snorkfröken och Josefin med Lilla My.
Tack alla för att ni kom och förgyllde dagen!

Smörsoppens SockerÄrtan har också varit på HD-röntgen och fick A på sina höfter, grattis till Husse Johan o matte Susanne.

29 februari anordnade ÖKK Östgötamästaren på stadshottelet här i Motala, jag hade både Albi o Stella kvalificerade för att deltaga.

I veteranklassen fick Albin möta Annika Karlssons söta Amris tik som sedan blev Östgötamästare veteran. Foto Ökk


Hos mig har det flyttat in en ny brodermaskin en Husqvarna Viking Brilliance 80, tar nog ett tag att lära sig allt nytt.


Simba-Lena ville ha en egen Ardbeg "Albin", så jag gjorde en kasse till henne efter fotot som hon tog. Blev väldigt fint.


På tisdag 24/3 får vi se om det finns några valpar i magen på Tindra, då ska vi göra ultraljud. Hon har mått lite illa och inte varit så sugen på mat sista veckan så jag håller tummarna.

2020-02-22 Nu är Tindra parad med Aslan och går allt som planerat blir det valpar runt 22/4, se mera under valpar.

Den 1 februari var det SSRK utställningen i Mjölby, jag hade bara anmält Stella och hon fick E-2 i UKK.

2020-01-18 Nytt år och ett helt oskrivet blad, önskar alla en god fortsättning.
I dag har Gunnel o jag varit på årets första utställning i Kumla. Jag hade bara anmält Stella eftersom Tindra är pälslös för närvarande.
27 welshar var anmälda för domare Ales Novak från Slovenien, en för mig helt okänd domare. Men han var mycket noga och väldigt trevlig mot alla hundar.
  
Smörsoppens Bruna Böna "Stella" blev 2-BT med Cert, det var hennes 2:a cert.

Smörsoppens Lilla My "Kajsa"var här på en trimning innan hon skulle debutera i juniorklass.

Precis innan nyår fyllde våran lilla Flingan 10 år grattis till henne och alla syskon.

En fin vinterdag (utan snö) var vi i skogen och grillade korv, gissa om det fanns några sugna hundar. Gällde att hålla korven högt.

Lossie o Malva har fått nya halsband, vill du också beställa nytt halsband så kan du kika på sidan med halsband på lite olika som jag sytt.
 
Jag har sytt en snuffelmatta till hundarna, att leta godis i. Den är väldigt lätt att göra själv från remsor av fleeceplädar-

Lena Johansson har tagit de fina bilderna på Tindra. Tindra är lite badgalen :-)

Går allt som det ska så planerar vi valpar undan Tindra till sommaren.