Nyheter 2007 Nyheter 2008 Nyheter 2009 Nyheter 2010 Nyheter 2011 Nyheter 2012 Nyheter 2013 Nyheter 2014
 

2015-12-19 Vi önskar alla valpköpare & vänner en riktigt GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!

2015-12-02 Skickar ett stort GRATTIS till Nina & Anita Korvela som tagit sitt 3:e förstapris i viltspår och där med blivit viltspårchampion med sin "Konkke" som nu kan titulera sig SE VCH SE U(u)CH Smörsoppens Ben Nevis.

Konkke stolt med sin klöv!

Fick även en bild ifrån Bea i Tyskland där "Smila" Smörsoppens Duchesse deltagit på sin första jakt, enligt matte hade hon ett bra arbete och var glad hela tiden.

2015-11-26 På lördag kommer Margareta Svedlunds London "Smörsoppens Agneta" vara med och uppträda i agility på Sweden International Horse Show, det kommer att sändas på SVT Play med start 15.30.
Kika på det!

Här är London som tog sin 1:a pinne i agility klass 2 i oktober.

2015-11-19 I dag har Carin, Simba-Lena, Maria Edwardsson, jag och Sashas matte varit hos ögonveterinär Berit Wallin Håkansson och ögonlyst och gonioskoperat totalt 7 hundar.
Lena kom med Albin och jag hade med mig Flingan och Mimmi, alla 3 hundarna gonioskoperades Ua, Flingen fick dessutom en vanlig ögonlysning också eftersom hennes ögonlysning gått ut och jag har tänkt att para henne
på nästa löp. Skönt nu är alla hundarna OK. Om gonioskopi kan man bla läsa på SKK:s sida.

Skickar ett grattis till Lena Holm kennel Wermlandias som med Smörsoppens Dalwhinnie och Smörsoppens Lingon gått anlagsklass i viltspår med godkänt resultat.

Söndagen 1 nov, var Carina och jag i Växjö på SKK:s internationella utställning, för övrigt den sista utställningen för i år.
Mimmi var med och ställdes i championklass där hon fick Excellent och blev 4:a men utan CK.

Ärtan fick HP och blev BIM-valp.
Ärtans syster Malva "Smörsoppens Tummelisa" har också varit på en inofficiell utställning och skötte sig fint och fick HP och blev BIR-valp, grattis Lena Krüger.
Även syster Agnes "smörsoppens Rödluvan" med matte Anita Kronqvist deltog på WSSK:s Clubshow i Upplands Väsby.

Även i Mjölby ställdes Mimmi och Ärtan men visades då av Lena. Ärtan som aldrig varit i ett ridhus och dessutom körde Camilla vilse så de kom precis när hon skulle in i ringen vilket inte var så lätt för en vimsig liten valp att
både kunna stå och springa fint i ett ridhus med massor av folk och hundar, hon blev i alla fall 3:a men utan HP.
Mimmi sprang fint i ringen första varvet, men sedan började hon halta riktigt rejält på ett framben så hon fick för dagen ett KEP eftersom domaren inte kunde bedöma hennes rörelser.
Lena ställde även Alfons C.I.E NORD Uch Smörsoppens In The Woods som blev BH-4 BIR-veteran och BIS-4 veteran.

Fick ett så härligt kort på Saga "Smörsoppens Tranbär"

Undrar vad som finns här i?

2015-09-21 En liten uppdatering från månaden som gått, efter vår Tysklandsresa så var det dags att ta ett sorgligt men ändå fint farväl av min älskade mamma som somnade in den 10 augusti.

Lilla mamma hann precis fylla 83 år.
Efter en ganska jobbig och solfattig sommar packade vi våra resväskor och tillsammans med min syster & svåger och alla våra barn med respektive och barnbarn totalt var vi 18 personer och for till Alanya i Turkiet.

Varmt var det både i luften och i havet, vi hade även egen pool precis utanför vårat hotellrum. Helt perfekt, och lättare hålla koll på barnen när de badade.

Lite nya halsband har jag sytt också, det här till en Goldentjej, passar perfekt i rosa och svart.

Resultatet på HD-röntgen för Smörsoppens Tweed "Tweedie" har kommit också och han hade A, vet att Smörsoppens Canvas "Mio" i Norge är röntgad också men har inte fått något resultat på det ännu.


I förra veckan dök Championatdiplomen upp på Våfflan & Mimmi, och idag var de även registrerade på SKK

I helgen som var gick Welshklubben KM i lydnad, agility, rallylydnad och viltspår. Det var bara en Smörsopp som deltog men det gorde det med bravur!
Foto: Lena Johansson
Grattis säger vi till Anita & Nina med SE U(u)CH Smörsoppens Ben Nevis "Konkke" som fick ett 1:a pris i viltspår och placerade sig som 3:a.
Grattis säger vi också till vinnaren Anita Jang med Vickan och 2:an Perra Landin med Britta.

Nu är det fokus på vår SSRK-utställning i Mjölby som äger rum 24-25 oktober. Vi hoppas på många hundar som anmäler sig.

2015-08-25 I helgen som varit tog Lena och jag en liten tripp till Leipzig för att ställa våra hundar på internationell & Tysk vinnarutställning. Vi startade på fredagsmorgonen kl 03 och körde till Malmö där vi tog bron över till Danmark, färja från Gedser till Rostock och så vidare ner till Leipzig. En enkel resa på 102 mil och då hade Lena ytterligare nästan 15 mil till mig.

Inloppet till hamnen i Rostock, jättefint väder var det, nästan lite väl varmt +28 grader och fullt av folk på stranden och i vattnet.
Vi bodde på ett hotell i Gleiser ca 14 minuter med bil från mässan. Tidigt upp på lördagen för att äta frukost och hinna mata och rasta hundarna innan vi åkte till mässan.


Lördagens internationella utställning dömdes av Erwin Deutscher och vår fina Albin blev BIR CERT CACIB & Leipzig Segrare-15, jag fick sedan äran att visa honom i gruppfinalen där han blev utplockad bland de 6 som gick vidare för nästa granskning. Spännande var det att stå och vänta och vi skulle få en av de 3 åtråvärda placeringarna. Men tyvärr lyckades vi inte med det.
Alfons blev BIR Veteran med Cert Veteransegrare Leipzig-15, Mimmi vann öppenklassen med Cert, Reserv-CACIB  & Reserv-Club Cert och blev därmed Tysk Champion, Våfflan kom 2:a i öppenklassen med reserv-Cert.


På kvällen åt vi middag på hotellet, jag tog hotellets egna schnitzel.
Söndagens vinnarutställning dömdes av R.Doedijns och resultaten blev den samma som på lördagen BIR Cert CACIB Tysk vinnare -15 till Albin och BIR-veteran Cert Tysk Veteranvinnare -15 till Alfons.
Mimmi 1:a i öppenklassen med Cert, Reserv CACIB, Våfflan 2:a med Reserv-Cert, men eftersom Mimmi blev Tysk-champion på lördagen så kommer Våfflans reserv-cert bli ett Cert och hon blir också Tysk Champion.

C.I.E NORD UCH SE U(U)CH NO UCH DK UCH Rostock Segrare -13 Leipzig Segrare -15 Tysk vinnare -15 Smörsoppens Ardbeg


C.I.E NORD UCH SE U(U)CH DK UCH NO UCH Leipzig Segrare -14 SE VV -14 Veteran segrare Leipzig-15 Tysk Veteran Winnare -15 Smörsoppens In The Woods


DE CH VDH Jangas Hopsansaa & DE CH VDH Rostock Vinnare -13 Smörsoppens Våffla

Måndag morgon var det dags för hemfärd, innan färjan till Gedser i Danmark gjorde vi ett besök i bordershopen. Rejält trötta men nöjda med vår resa stöp vi i säng strax efter 03 på tisdagsmorgonen.


Fina rosetter i regnbågens färger och pokaler till vinnarna. Tack Lena för en trevlig helg.
Nu väntar vi bara på att championaten blir registrerade så titlarna blir officiella.

2015-08-02 I dag har jag jobbat som ringsekreterare hos SSRK Bergslagen vid Stjärnsunds slott, det var en fin utställningsplats. Lite blåsigt och kallt men vi klarade oss från regn under bedömningen, kom bara en liten skur när vi var klara.
I dag debuterade "Ärtan" i utställningsringen, precis 4 månader gammal med Lena Johansson i kopplet. Det gjorde hon så bra att hon blev BIM-valp i klass 1. Tack Lena för att du visade henne, var nog inte sista gången och Camilla för att du tränat så bra med Ärtan.

Foto: Lena Johansson                                                  Foto: Helena Johansson
Lena ställde även "Alfons" C.I.E. NORD UCH SE VV-14 Smörsoppens In The Woods som har hunnit bli 9 år och fortfarande i superkondition, han blev 2-BH och BIR-veteran. Grattis
Snappade på facebook att Margareta Svedlund som är så duktig att tävla i Agility med sin "London" Smörsoppens Agneta och tog nu sin sista pinne i hoppklass 1 och blir därmed uppflyttad till klass 2.

London, foto: Margareta Svedlund
Höftledsresultaten på hundarna som var med på valpträffen har kommit och finns inlagda på kullsidan, men skriver dem här med
S Chiffon A
S Sammet B/D
S Ylle B
S Siden A
S Silke B
S Alexander Lukas A

Har sytt lite nya halsband, men har inte hunnit uppdatera sidan med halsband. Men här kommer det senaste jag gjorde till fina Yenna.

Foto: Brittis Hagert


Inte så noga med hur man sover "Pippi" Smörsoppens Guldlock i Norge

Resultat från SSRK Sunne där Lena ställde både Alfons och Albin, Alfons blev 2-BH BIR-veteran och BIS-4 veteran, Albin fick ställa sig efter storebrorsan och blev 3-BH.
 

2015-06-29 I fredags den 26 juni hade vi 1-års träff med tyg-kullen = Flingan-Albin valparna och ett av päronbarnen = Våfflan-Collin. Vi träffades 10.30 på fm hos Ritva på Sörgårdskliniken, men innan dess hade jag vari igång ett
par timmar med lite förberedelser på bruksan. Hos Ritva blev det HD-röntgen för alla 6 1-åringarna och vaccinationer för dem som skulle ha det också.
Efter det for vi i samlad trupp till Motala Brukshundklubb, där jag skickade ut alla på en liten tipspromenad så hundarna skulle få rasta av sig och kanske kvickna till lite efter sederingen.
Lite bus i agilityhagen hanns också med innan det var dags för oss 2-benta att få i oss lite mat.

Eftersom det var fredag bjöds det på tacos och efter det kaffe med jordgubbstårta.
Alla hundarna höll sig väldigt lugna inomhus medan vi åt, men sedan blev det desto mera bus efteråt.
 
Här är det Leo & Warka som tar sig en dans, även Festis & Meja tog sig en svängom i gröngräset.
 
En del kan ju behöva lite hjälp över A-hindret så det inte går för fort.
 
Man kunde ju ta det lite lugnt också, i alla fall om man heter Offa och snart fyller 13 år. Hon passade på att sitta i knät på alla som slog sig ner i gräset.

Vi försökte få till en gruppbild, men lite ostyrigt blev det!
De som var med på träffen var

Smörsoppens Sammet "Nala"

Smörsoppens Siden "Timja"

Smörsoppens Silke "Warka"


Smörsoppens Chiffon "Meja"

Smörsoppens Ylle "Festis"

Smörsoppens Alexander Lucas "Leo"

Och så kennelmorsan själv här med pappa Albin, Offa & Våfflan. Jag tackar alla som kom, det var jätte roligt att träffa er alla igen.
Ett stort tack till Lena Johansson som hjälpte till och som tagit nästan alla foton, och Janne & Susanne som kom och hjälpte till med allt efterplock.

Kom en hälsning från Norge och Smörsoppens Greve Moltke "Morys" som redan varit iväg på HD-röntgen och fick A-höfter. Grattis till er.
 

Lite hälsningar från Sago-barnen som blivit 12 veckor har det kommit också och alla verkar trivas och hålla igång sina familjer på riktigt Welsh-vis.

Här är det Smörsoppens Bobi Bitt "Ville" som hjälper till med jordgubbsplantorna och så tränar han på att flyga! Kan sitta stilla också.

Smörsoppens Prins Hatt Under Jorden "Simba" leker med lillhusse och kan också sitta fint.

Smörsoppens Kung Trastskägg "Ami" tar det lugnt i skuggan.
 
Smörsoppens Kulla Gulla "Bella"                          Smörsoppens Guldlock "Pippi"               Smörsoppens Rödluvan "Agnez" käkar ben ihop med Inez

Smörsoppens Tummelisa "Malva" och syrran Lossie på segeltur.

Smörsoppens Prinsessan På Ärten "Ärtan" tränar på att stå.

Fick en midsommarhälsning från Smörsoppens Buffy som hunnit bli 15½ år men fortfarande pigg och hänger med på promenader.

6 juni jobbade jag som ringsekreterare i Norrköping på SKK utställningen, men Lena var där med Albin och blev 2 BH, Gunnel ställde Nova också men fick nöja sig med VG.
Helgen efter var det meningen att jag skulle varit i Avesta med Våfflan och Flingan, men min mamma är sjuk så jag ställde in resan. Lena höll ställningarna som vanlig med Albin och den här dagen blev han 3-BH.

2015-05-27 Nu har alla valpar lämnat boet och rutinerna här hemma börjar återgå till det vanliga. Det tar några dagar att röja upp efter valparna när de flyttat, valphagar som ska rivas, leksaker och fällar som ska tvättas.
Valplådan och valprummet ska skuras, och så all övrig städning som blivit lidande under valptiden. Men nu så börjar vi komma i ordning igen.

Smörsoppens Tummelisa heter numera Malva och bor hos familjen Krüger tillsammans med SE VCH Smörsoppens Glenlossie "Lossie" i Bunkeflodstrand.


Smörsoppens Prinsessan På Ärten "Ärtan" har en Engelsk Springer Spaniel "Amy" till storasyster. Camilla Beckne är fodervärd till Ärtan och är kvar i Motala.


Smörsoppens Kulla-Gulla har flyttat till Hova och familjen Persson


Smörsoppens Rödluvan "Agnez" bor i Tyresö och har en Stabyhound som heter Inez till kompis, matte & husse Kronkvist.


Smörsoppens Kung Trastskägg "Ami" med husse och matte Källberg bor i Norrköping, men kommer tillbringa mycket tid på sommarstället Udden.


Smörsoppens Bombi Bitt "Ville" blir dalmas i Falun med familjen Jansson.


Smörsoppens Prins Hatt Under Jorden "Simba" bosätter sig i Sturefors tillsammans med familjen Wallentin.


Till landet i Väst flyttade Smörsoppens Guldlock och bor hos familjen Malme i nesbru.

Jag önskar alla valpar med familjer lycka till och hoppas ni får många glädjefyllda stunder med varandra. Enligt rapporterna som kommit så fungerar allt bra.

Vi har ju firat 1-åringar också, nämligen Tyg-kullen och idag fyller Päron-kullen, stort grattis till er alla. Valpträff med vaccinering och HD-röntgen är inplanerad till 26 juni.
Ska bli så roligt att få träffa er igen. Mera information kommer via mail till er framöver.
                        
"Warka" Smörsoppens Silke tränar rockring.                                Smörsoppens Tweed "Tweedie" firar med tårta.  "Timja! Smörsoppens Siden.

Kom en hälsning från Smörsoppens Espresso "Stella" som fyllt 8 år!

Så här ser man ofta ut som welsh!


En hälsning från Smörsoppens Disco "Moses"

2015-05-12, 7 veckor och vi går in i sista veckan med valparna, inga uppställningsbilder på dem den här veckan. Alla valparna har fått sina namn och blivit placerade hos sina familjer efter bästa förmåga.
Det har inte varit lätt att välja då de är väldigt jämna, både till utseende och temperament. Det är en väldigt snäll och tystlåten kull även ifall de bråkas en hel del med varandra när de är vakna.
I går var Simba-Lena här och fotade valparna. Med var morfar Albin och naturligtvis var vi tvungna att ta ett 3-generationerskort.

Morfar Albin, mamma Mimmi och liten valp!
Vi har satt upp en mindre valphage på framsidan av huset också, så valparna får lite miljöombyte och vänjer sig vid bilar, cyklar och andra saker som far förbi på gatan. Sedan är det lättare att släppa ut dem efter sovtid och mat,
bara att lyfta på grinden till valprummet så springer de ut själva.
I går testade vi valparna med en rådjursklöv, kan säga att alla var väldigt intresserade och tvekade inte en sekund att leka och greppa klöven.

Vi kommer nog bli duktiga spårhundar när vi blir stora!

Lena hade även med sig sin gamla hund Dennis som snart är 14,5 år, spännande tyckte valparna att få hälsa.
Måndag den 18:e blir det veterinärbesiktning och därefter börjar flytten för de små.


Fick ett fint kort på Smörsoppens Duchesse "Smila" snart 1 år och som snart ska på utställning.

Skickar ett grattis till lena som gick ett viltspår i öppenklass med albin idag och fick ytterligare ett 1:a pris.

Även Margareta Svedlund med Smörsoppens Agneta "London" ska ha ett stort grattis till att ha plockat ytterligare en pinne i Agility.
 

2015-03-05 Blir svårare och svårare att fota valparna ju livligare de blir, men 6 veckors bilder finns nu på sidan. I dag blev de vägda innan mat för det var dags för 3:e avmaskningen.
Klorna har även blivit klippta den här veckan. I dag har de även fått smaka på lite A- fil och det slank ner det också.

Lyckades få med alla 8 på samma bild, Flingan får vara barnvakt emellanåt.

Vi tränar på att äta skor :-) det kliar mycket i munnen.

lättast att fota dem när de sover.

2015-05-03 Äntligen blev det fint väder så valparna kunde prova på att vara ute i valphagen. Kanonkul var det. Det blev en stund både på förmiddagen och eftermiddagen i solskenet.

Mycket att nosa på när man kommer ut för första gången, då är det tryggt att ha mamma med.
    
Undrar vad det finns för spännande där inne i buskarna?
 
Jag har hittat Våfflans räv!                                                   Bäst att gömma den innan hon tar tillbaka den.
 
Bus och full fart framåt!

2015-04-28 Oj vad valparna växer fort. I söndagskväll var Simba-lena här och tittade på valparna. Hon hjälpte mig att fota dem och vi försökte ta ståbilder på dem, med lite blandade resultat. Inte lätt att stå fint när man bara är 5 veckor.
Men ni kan se bilderna och nya vikter här. Vikten får ni ta med en nypa salt för de hade precis ätit när jag vägde dem. men de är riktiga små knubbisar.

Nu klarar vi i alla fall att klättra ut och in i lådan obehindrat.

Söt eller?
 
Man blir trött av att fotograferas.

Helt utslagna!
I dag kom registreringsbevisen, temat på valpkullen blir sagor och deras officiella namn blir Smörsoppens prins Hatt Under Jorden, Smörsoppens Kung Trastskägg, Smörsoppens Bombi Bitt, Smörsoppens Guldlock, Smörsoppens Kulla gulla, Smörsoppens Rödluvan, Smörsoppens Prinsessan På ärten, och Smörsoppens Tummelisa. Vilken valp som får vilket namn är ännu inte bestämt.

fina bilder på Flingan & Våfflan.

2015-04-21 4 veckors bilder och nya vikter! Klorna har blivit klippta och i dag blev de även avmaskade för andra gången.
Har inte haft någon kull som varit så matfriska, det tar inte många sekunder så är maten uppäten, de får nu valpfoder 3 gånger per dag.
Men Mimmi diar dem ju fortfarande flera gånger om dygnet. Jag måste ju släppa in och ut Mimmi varje gång eftersom hon inte hoppar över in till valparna,
men inatt var hon bara nere en gång så det blev ju lite mera sömn då.

De börjar leka med leksaker och bär även omkring på sakerna. Tänderna har kommit fram och de börjar bitas lite hårdare när de busar med varandra.

Ta sig i och ur lådan är fortfarande lite kämpigt även i fall de fått ett trappsteg både i och utanför lådan. Men det är ju bra att ha en kompis till hjälp.

2015-04-14 Nu är valparna 3 veckor och det händer massor i deras liv. De har flyttat ner i valprummet för att få större utrymme nu när de börjar gå ut på golvet.

De försöker leka lite med varandra, men koordinationen fungerar inte alltid utan de hugger i luften eller står på näsan.

I dag har de fått smaka på lite valpmat, bordsskicket nämner vi inget om!

Det finns nya 3 veckorsbilder på deras valpsida!

2015-04-07 2 veckor idag. Än så länge tysta och snälla valpar, Mimmi sköter dem exemplariskt. De sover och äter, växer och ökar i vikt.

Nu har ögonen öppnats på valparna men de ser inte helt klart ännu, ser lite sömndruckna ut fortfarande.
Mimmi lämnar valparna mer och mer och vill vara social med oss, får följa med på skogspromenader igen. Det njuter hon av.
Valparna har fått sina klor klippt för första gången och nu är det dags för första avmaskningen.

2015-03-31 I dag är valparna 1 vecka, både mamma Mimmi och valparna mår bra. Det är tyst i lådan förutom när Mimmi kommer in, då blir det ett himla liv innan alla fått tag i varsin tutte.
Alla har ökat i vikt som de ska.

En rosa liten mjuk tass.

Efter maten infinner sig det som kallas "paltkoma"
Nya 1 veckorsbilder finns på valpsidan.

2015-03-25 Valparna är här! Lite tidigare än väntat fick Mimmi sina valpar. 8 st små söta valpar kom det, 3 killar och 5 tjejer.
Valpningen gick jättebra, ett riktigt skolboksexempel. Mimmi var lugn hela tiden och visste precis vad som väntades av henne trots att det var första gången.

Både Mimmi och valparna mår bra och det är tyst och lugnt i valplådan. Redan innan ett dygn gått har de ökat i vikt.
Ni kan följa valparna på deras egen sida här!

Valpköpare som står på kö kommer kontaktas under de närmaste dagarna. Nu ska vi vila och bara njuta av de små.

2015-03-22 Nu går Mimmi in i sista veckan av dräktigheten. Det går lite trögt att äta mat, valparna tar mer och mer plats så det blir tätare mål och mycket godsaker i maten.

Valplådan är på plats och inspekterad, de andra hundarna vet ju vad det är frågan om så de blir helt i extas när allt plockas fram och tror det kommit valpar på direkten.

Men Mimmi tar det med ro och tror hon föredrar sängen.

2015-03-16 Nu är Mimmi på plats här hemma för att invänta sina valpar som beräknas komma om ca 2 veckor.

Hon är ju van att vara här så var man ska ligga har hon koll på. Magen växer så det är nog ett gäng där inne.

Lena och Albin har varit och gått viltspårprov och det blev ett 1:a pris i öppenklassen, även Albins son Massi startade i anlagsklassen och blev godkänd.


Smörsoppens Tweed 9 månader har varit här på trimning.

"Luna" Lloer's Northern Touch (Flingans Mamma) fyller snart 9 år.

Smörsoppens silke "Warka" med sin kompis.

Smörsoppens Duchesse "Smila" 9 månader med sin kompis Pipo. Smila har varit på sin första utställning i tyskland och fick SG-1.

Ett vinyl-tryck som jag skurit ut med min Cameo och satt på en T-shirt. Lite roligt :-)

2015-02-24 I går var vi och gjorde ultraljud på Mimmi och visst fanns det en hel hög med små tickande hjärtan i magen på henne.

Syns inte så jättetydligt på bilden, men det runda svarta är fosterblåsan så ser man fostret till höger i den och precis bredvid ser man ytterligare en bit av en fosterblåsa.
I slutet av mars beräknas valparna födas.

Så har vi ju haft vår SSRK utställning i Mjölby och som vanligt skötte sig Lena och Alfons C.I.E. NORD UCH Smörsoppens In The Woods bra, de blev 4-BH och BIS-2Veteran,
Monica med Maja SE U(u)CH Smörsoppens Mynta 11 år var med i veteranklass tikar och fick CK men fick se sig slagen av sonen Alfons i tävlan om Bästa Veteran.
Smörsoppens Blåbär Dumle med matte Susanne var också med i öppenklassen men fick nöja sig med VG den här gången.

Roligt var också att Carina ställde Zingo Freckles Perfect Day, pappan till Mimmis blivande valpar. Zingo vann öppenklassen med CK och blev 3 BH och fick R-certet.
Grattis, grattis!
 

2015-01-31 Nu har vi kommit hem efter en underbar semester i strålande solsken och härliga bad i 28-30 gradigt vatten.

Här har vi tillbringat 15 soliga dagar, hotell Andamania i Khao Lak.

Lång härlig strand för promenader och givetvis många bad i det salta vattnet.

Varje dag hade vi olika dekorationer gjorda av handdukar på sängarna, riktiga konstverk.
 
Många hundar såg vi, och även bordshundar!   Den här lilla valpen bodde på vårat hotell, kan ju tala om att han lade på sig ganska mycket under vår vistelse :-).
Jag köpte en stor påse valpfoder och gav till massagetjejerna, de var de som matade hundarna med diverse rester.

Tillslut var det dags för de här fötterna att åka hem, men längtar redan tillbaka till värmen.

Mimmi började ju löpa precis innan vi skulle åka, men som tur är har jag underbara valpköpare som hjälpte mig att se till att parningen blev av, så ett jättetack till
Simba-Lena som åkte från Nävekvarn till Kumla och plockade upp Zingo för vidare färd till Motala där Monica mötte upp med Mimmi hemma hos mig.
Vilket psyke han har Zingo, som följer med en för honom obekant person till okänd plats och genomför sin första parning perfekt, så nu hoppas vi på små valpar i slutet av mars.
Bilder på Zingo kan ni se under fliken Valpar.
 

2015-01-12 God fortsättning på det nya året och tack för alla fina julhälsningar som jag fått! Nu vänder vi blad och städar bort julen.

Nu har Mimmi börjat löpa och går allt som det ska kommer hon paras runt 25 januari och då hoppas vi på på ett gäng valpar i slutet av mars.

Uppdatering ang. parning och hane kommer senare.