Nyheter 2007 Nyheter 2008

2009-12-30 I går kväll föddes Lunas & Figges valpar, allt gick jättebra. Luna och valparna mår bra och allt är lugnt i valplådan. Valpköpare kommer att kontaktas under de närmsta dagarna. Här kan ni följa valparna.

2009-12-26 Tack till alla som skickat så fina julkort till mig, både med vanlig postgång och digitalt. Extra roligt när man får från "gamla" valpköpare som man inte hört ifrån på länge.
Julen har förflutit lugnt, med trevlig samvaro av hela familjen. Det var ju Tuvas första jul tillsammans med oss, ja hon fanns ju förra julen också men då var hon ju alldeles ny.

Här är Tuva på juldagsmorgonen när bara hon och jag var vakna, så då passade hon på att prova sin bobbycar som hon fick av tomten. Tuva har blivit världens mystjej och kan sitta stilla länge i knät och bara gosa.
Luna har nu gått in i sista veckan av sin dräktighet och i dag vägde jag henne och hon har gått upp lite drygt 4 kg. Ska bli spännande att se hur många valpar som finns i magen. Det sparkar rejält där inne.

Här är Luna på dygn 59. Inspektion av valplådan som jag tror fick godkänt, men Offa trodde nog det var till henne som vi gjorde i ordning valplådan.

I dag har det snöat rejält så först på dagordningen blev det snöskottning, sedan har jag stått flera timmar och gjort smörgåstårtor till Tomas som fyller år i morgon!

2009-12-14 Ett jättegrattis till krydd-kullen som i dag fyller 6 år. Hoppas ni fått en födelsedagspresent med smaskens i! Ni kom ju som en julklapp för 6 år sedan, se 1:a sidan.
Så har årets sista utställning gått av stapeln, Stora Stockholm eller Hund 2009 som det officiellt heter var den 13 dec. 41 welshar var anmälda för den Norska domaren Frank Bjerklund. I år var jag bara där som turist, åkte buss som Motala BK ordnad. Det var så smidigt och skönt att slippa köra själv speciellt på kvällen efter en lång dag på mässan.

I lördags var vi och firade Tuvas första födelsedag. Mycket paket förstås, men födelsedagsbarnet brydde sig inte så mycket om det. Bäst var nog att få äta tårta själv!!
 
Fin tårta med bild på Tuva.                                                            Får jag verkligen äta tårta? Och alldeles själv!!!
 

2009-12-10 I dag skickar jag Grattis-kramar till Tuva som fyller 1-år!!


I dag har jag gjort ultraljud på Offa och visst fanns det valpar i magen på henne!

2009-12-01 Första december och julmånaden har börjat, i morgon har de lovat snö. Hoppas de håller det så man slipper det här våta vädret som varit i evigheter, med bara några solglimtar någon gång i bland.
I dag grattar vi våran Nova som fyller 12 år, vi skickar grattishälsningar till Novas syskon också.
Jag har varit barnvakt till Tuva ett par dagar så det har varit väldigt intensivt, nu är både hundarna och jag trötta. Men roligt är det och i dag var vi och hämtade upp mamma Jenny vid tåget i Halsberg, Jenny har varit med kompisar på mini semester i London och pappa Fredrik har jobbat så då fick mormor rå om Tuva några dagar.

Tuva i full koncentration, tänk hon fyller snart 1 år.   Bada måste man göra när man är hos mormor.                    Och sedan borsta de två tänderna.

 
På morgonen blir man väckt av hundpussar!                                   Inte behövar man tvätta fötterna heller för det sköter Våfflan om!
 

2009-11-26 I dag har vi varit och gjort ultraljud på Luna och det fanns valpar i magen på henne. Nu får vi vänta med spänning i ytterligare 5 veckor för att se vad som finns där inne i magen.

2009-11-20 Nu har Marre blivit en Stockholmsböna och flyttat till Maria! Jag hoppas att ni ska trivas med varandra.
Robban-Jenny hade gjort så fin bild på Robban & Offa som hon hade på sin hemsida så den snodde jag. Jenny hade ju tagit bilden på Offa från min sida, så då är det väl OK?

2009-11-13 I dag har det varit full fart hela dagen. Först var jag iväg till Sörgårdskliniken för att få ett friskintyg på Offa som nu ska ha sin sista kull. Ritva ansåg att hon var fullt frisk så det var inga problem. Sedan skulle sonens och hans sambos hund kastreras, tänk det trodde jag väl aldrig att jag skulle åka och kastrera en hund, jag som är emot allt vad kastrering heter. Men Gizmo är en blandras och han ska inte gå vidare i avel och med tanke på alla tikar som omger honom så är det bäst.
Väl hemma så var jag och hämtade "Robban" SU(u)CH LP 1 Fjälls-Angels Robert Welsh för att se om det gick att para. Jag var nämligen inte säker på vilken dag Offa var i löpet eftersom jag inte räknade med att hon skulle löpa förrän om en månad ungefär. Men parningen gick galant. Valparna beräknas födas i mitten av januari. Efter att jag lämnat tillbaka Robban så var det rastning av övriga flocken.
Efter det var jag till stan för att se vad stadens enda tygaffär hade att erbjuda, de säljer nämligen ut och har 75% på allt. Så lite följde med hem. Ni glömmer väl inte att titta på min syblogg! Nu ska jag fixa i ordning till i morgon då jag far till Uppsala för att delta på SSRK:s avelskonferens, det blir till att stiga upp i ottan.

2009-11-11 

"Marre" är 7½ månad och full av bus.

2009-11-07 Glada nyheter från Danmark, SU(u)CH NUCH NV-08  "Figge" blev BIR, Cert & CACIB och får sitt Danska UCh och blir därmed NordUCh, kennelns första. Grattis Maria, jag är så stolt över dig och Figge!

2009-11-03 Har bytt bild på Luna & Figge på framsidan, och lagt in 7 månaders bild på Våfflan.

2009-10-29 Idag har jag varit med Carina och parat Annie, så i nyår får vi väl sitta vid var sin valplåda och skåla.
Har gjort en knapp  på förstasidan till min syblogg som jag skapat. Den finns på http://smorsoppens.bloggplatsen.se/ där kan ni se lite vad jag sysslat med sista tiden.

2009-10-28 I dag var Freckles-Carina  och jag i väg till Grums för att para Luna & Figge. Allt fungerade perfekt och efter en god fika så var vi på hemväg igen. Så om allt går vägen blir det valpar runt nyår. Jag kommer som vanligt göra ultraljud när Luna gått 4 veckor för att säkerställa om hon är dräktig. Intresserad av valp?

Luna & Figge

I helgen var det ju SSRK-utställningen i Mjölby, grått, regnigt och lerigt var det. Men vi var ju inomhus så vi ska inte klaga.  Först ut av hundarna var Våfflan som placerade sig på en 4:e plats med HP. Sedan var det unghundar och där ställde Lena Albin som kom 2:a med CK, Championklassen var Hugo och Alfons med de placerade sig 2:a och 3:a med CK. Hugo blev sedan BH-R. I unghundsklassen tikar debuterade Smörsoppens Dalwhinie "Whinnie" och gjorde det med den äran och vann klassen med HP. I öppenklassen var Zicka med coh hon blev 1-1 R. I Championklassen tikar kom Maja 1 med CK men blev inte placerat i BT klassen. Maja hade avelsgrupp och fick HP och blev BIS-Avelsgrupp. Vi hade även uppfödargrupp som fick HP.

Våfflan 7 månader.
 

2009-10-23 Idag firar vi 10-åringar igen, den här gången är det Beatrix Potter kullen som fyller 10 år. GRATTIS GRATTIS säger jag och hoppas ni blir firade ordentligt.

I helgen är det SSRK Mjölby utställningen och en hel del smörsoppar ska delta, så jag önskar er lycka till. jag ska ställa Våfflan som nu gått upp i valpklass 2. Rapport kommer efter helgen.

2009-10-21 Finns det någon som kan tänkas ta hand om en lite drygt 8½ årig welsh-hane som behöver omplaceras omgående p.g.a. sjukdom i familjen.
Ta kontakt med Carina Johansson 073-52 10 712.

I går fick jag oväntat besök av Åke, Gunilla och Nisse. Det var roligt att få se att Nisse som fyller 14 år i januari fortfarande är så pigg.

En lite grånad men pigg herre Smörsoppens Nisse.

2009-10-16 Luna har börjat löpa och går allt enligt planer så blir det valpar till nyår!

I går morse när jag gick ut för att hämta tidningen låg en älgklöv i brevlådan. Undrar vad tidningskillen tyckte :-)!
Jag testade ett litet släpspår på Våfflan i trädgården och spåret tog hon an genast, men när hon kom fram till klöven undrade hon vad som låg i trädgården. Hon blev 20 cm hög och hur lång som helst innan nyfiken tog överhand och hon undersökte klöven. Men ta den i munnen ville hon inte. Offa var också väldigt nyfiken på klöven.

Vad fasen har de lagt i trädgården?

2009-10-14 Här kommer bilden på Albin med sina rosetter och den stoora BIS rosetten. Sedan fick jag banner av Lena för jag skrev fel antal på deltagande hundar, 156 st ska det vara och inte 200 som jag skrev.

Se så stolt han är över sina rosetter.

2009-10-11 Återigen får vår "Albin" Smörsoppens Ardbeg pryda förstasidan. I dag gick han ända upp i topp och knep BIS på Södermanlands Kennelklubbs inoff. utställning med över 200 hundar anmälda. Grattis Lena, vad du är duktig. Förhoppningsvis kommer ny bild på Albin senare.

Måste bara visa en bild på sonen som jag hittade en dag när vi satt och tittade på gamla kort, tror han var 5-6 år och lekte hundutställning. Vart tog det intresset vägen?

Visst är han söt och nog är det lättare att ställa en plysch hund eller är det en tiger än en sprallig welsh!
 

2009-10-05 I dag firar vi Joseph som fyller 10 år! Grattis Grattis!

Flaggan var naturligtvis hissad och paket ska man ha tycker Joseph.

Joseph älskar paket och han har inga problem att öppna dem.

Godis är alltid populärt och ett nytt regntäcke är bra att ha inför hösten. Joseph provar och tycker han är fin!


Leka ska man göra när man har kalas. Man kan inte tro att han fyller 10 år!
Joseph och jag skickar också ett grattis till hans syskon och framförallt till syrran Ellen i Täby!

Får ju inte glömma att skicka ett grattis till Maria och "Figge" SU(u)CH NUCH NV-08 Smörsoppens Tjatte som i helgen blev BIM med CACIB på NKK:s utställning i Hamar Norge.
Ännu har inte Luna börjat löpa, så det dröjer med valpar!

2009-09-15 Jenny & Tuva har varit hemma några dagar och jag måste visa några bilder på hur hon växer. Det är full fart kan jag lova. Tuva kryper men vill helst bara gå och reser sig mot allt och så ramlar hon och slår sig.

9 månader                                                                     En riktig lite linslus är hon, men bara så söt.

2009-08-13  I dag var vi i ett kallt och blåsigt Dingtuna, men vad gör väl det när det går så bra! Vilken kille vi har! Smörsoppens Ardbeg "Albin" snart 14 månader sopade banan med konkurrenterna eller vad sägs om 1-1 CK junkk, BH-1 med Cert och så BIR i finalen gick det inte sämre utan Albin placerade sig som BIS-4! Grattis Lena du är så duktig med Albin! Albin har nu tagit 2 Cert i juniorklassen. Själv ställde jag Våfflan som hamnade som 2:a med HP i valpklass 1.

Bir Smörsoppens Ardbeg & Bim Don's Trinity Welford    foto: Inger Olofsson
Fler Smörsoppar som sköter sig bra, i går var Anita & Nina med Smörsoppens Ben Nevis "Konkke" i Sofiero där han också vann junkk med CK och blev 2-BH, så snubblande nära cetet, men snart kommer det också. Grattis Anita & Nina. 

2009-08-30 I dag gick färden till Gustavsberg utanför Uddevalla och SSRK:s utställning, Domare var Lilian Jonsson och 37 welshar var anmälda. Jag hade med mig söta Våfflan som nu fyllt 5 månader och hon blev 2:a med HP i valpklass 1. Bland juniorhanarna drog "Konkke" Smörsoppens Ben Nevis med matte Anita det längsta stråt och blev 1-1 HP. Grattis ni visar Konkke så fint. Jag visade Anettes "Snygg-Hugo" och han blev 2 BH och fick sitt 3:e cert och Championat, därmed kan han titulera sig SU(u)CH Smörsoppens Caffé Mocha. Grattis Anette! BIR blev Pia med Dagsländans Lovis som även blev BIR & BIS-veteran & BIS-4. Grattis Pia!

Det är jobbigt att bli Champion, tur vi har en skön soffa att vila i!

Resultatet på Smörsoppens Strathisla "Sita" höfter har också kommit in på Norska DogWeb och hon hade också A. Så nu är alla 8 i kullen röntgade med A höfter.

2009-08-25 I dag skickar jag stora GRATTIS-kramar till mina "Disney-valpar" som fyller 11 år. Det blir säkert något extra godis för er i dag.

Sedan något tråkigt, igår fick våran katt Nisse somna in. Nisse blev 18 år och 2 månader. En snällare och mer personlig katt än Nisse har jag nog aldrig träffa. Det kommer bli fruktansvärt tom här hemma utan honom. Tack Robban-Jenny för skjuts och sällskap.
Jag tror Nisse upplevde sig själv som hund, han har lekt och sovit med alla våra valpar. Han flyttade sig aldrig när det kom främmande hundar utan alla fick hälsa och nosa på honom.

Nisse 18 år                                                                   Nisse delade gärna matskål med hundarna
 
Även sovplats delades

2009-08-23 Oj, vad tiden flyger iväg. Har inte hunnit uppdatera min hemsida på länge, så här kommer en rapport. Lena med Simba & Albin var till Nyköping på SKK:s utställning förra helgen och Simba visade ännu att han hänger med eller vad sägs om att bli 2-BH & BIR veteran snart 11 år, ja han fyller på tisdag den 25 så jag passar på att skicka ett Grattis i förskott också. Albin vann juniorklassen men fick nöja sig med HP denna gången.
Själv har jag startat min nybörjarkurs i agility som vi har på måndagskvällar på bruksan, sedan har Våfflan och jag börjat på valpkurs, det var så många valpar med av olika raser. Det ska bli jättekul att gå på kurs själv.
Sedan har jag varit barnvakt åt Tuva, det är så roligt men man blir trött också, kan det vara åldern?

Tuva har hunnit bli 8 månader och gillar "smör med kex på"

I morse gick vi upp tidigt för att åka ut på sjön och vittja kräftburarna, men det är inget bra fiske i år vi fick bara 33 st på 11 burar. Men vi får väl prova nästa helg igen så får vi se om vi hittar något bättre ställe.

Det var så mycket att det luktade nykokta kräftor i köket åtminstonde.
Sedan passade vi på att ta med vovarna till svampskogen och det gav bättre utdelning.

Så här såg det ut på ett ställe där vi var, då är det roligt att plocka.

Vi hittade flera kantareller som var jättestora!

Efter att ha gett min mor & far + grannen lite svamp så blev det ändå mycket över att rensa.

2009-08-09 I dag grattar jag min Offa och hennes syskon i Shakespear-kullen som fyller 7 år. Lite extra smaskens ska det bjudas på här och jag hoppas att ni andra får något också.

 

I går var det SKK:s nationella utställning i Askersund och där var Lena & Hanna och ställde Smörsoppens Ardbeg "Albin" som placerade sig som BH-2 och fick sitt första Cert, Albin slog storebrorsan SU(u)CH Smörsoppens In The Woods "Alfons" som hamnade på en hedrande BH-3. GRATTIS Lena & Hanna, ni sköter er så bra. BIR blev Anna-Carin med NORDUCH Freckles Prince Of Thieves, Grattis!

Albin med sin cert-rosett. Bilden har jag tagit från Lenas hemsida!

Själv var jag på WSSK:s Club-Show i Skövde, jag hade bara med mig Våfflan som skulle debutera i valpklass 1. Våfflan hamnade på 4:e plats men skötte sig bra för att vara första gången.

Men man blir trött av att vara på utställning!

BIS blev SU(u)CH Sällebäcks Torta Di Cioccolato & BIS 2 Grimmhills Poker Face, Grattis till er!
 

2009-08-06 I dag låg resultaten ute på hunddata ifrån röntgen på Whiskey-kullen alla hade A. Nu väntar vi på resultatet på Sita i Norge som röntgades i måndags och håller givetvis tummarna för att det också ska vara bra.
Våfflans syster Smörsoppens Maräng "Marre" var här i lördags förmiddag och gissa om de busade.

Så här såg det ut för det mesta, Marre överst och Våfflan på rygg. Våfflan förlorade en hörntand, en borta bara 3 vassa kvar! Trötta var de efteråt, skönt tyckte hussar & mattar att de små (o)djuren sov en stund efteråt.

Själv hade jag närkontakt med jordgetingar i tisdagskväll, det var en otrevlig upplevelse som slutade med 4 timmar på akuten. Hade fått mellan 15-20 stick. Hjärtat slog så jag trodde det skulle hoppa ur kroppen, det var nog både chock, smärta och rädsla tror jag. Blodtrycket hade stigit till 200/100, kanske inte så bra. Så det blev cortison och adrenalinspruta. Men nu är det bara lite klåda och svullnad kvar. Men det värsta är att getingboet är kvar i vår kompost, så är det någon som vet hur man blir av med jordgetingar så tar jag tacksamt emot tips, utan att bli anfallen.

2009-08-03 Vi har haft 1-års träff med Whiskey-kullen!

Mamma Maja & Monica, Whinnie & Lena, Albin & Lena, Lossie & Lena, Lexus & Ebba, Konkke & Anita, Macke, Börje & Pirkko, Isak & Ted.

Hela förmiddagen hade det varit fint väder men när vi skulle träffas hos Ritva på Sörgårdskliniken hade det börjat regna och blåsa så det kändes som höst. Men Ritva håller på att bygga ett stall och vi kunde ta en kopp kaffe under tak i alla fall.
Sedan blev det höftledsröntgade och alla fick sin 1-års vaccinering. Efter det åkte vi vidare till Motala Brukshundklubb. Där jag skickade iväg mattar, hussar & hundar på en tipspromenad medans jag fixade i ordning för lite förtäring i stugan. Innan maten hann hundarna busa lite i agilityhagen också.
Efter trevlig samvaro, mat & kaffe till de två-benta blev det prisutdelning från tipspromenaden som vanns av Konkke med de andra tätt efter. Som tur var hade det slutat att regna och vi gick ut så hundarna fick busa av sig. Gissa att de hade roligt.
Det var 7 av 8 hundar med från kullen (S Strathisla "Sita" som bor i Norge var inte med),  jag hade med mig Offa & Våfflan, Anita från Hagfors var "vägvisare" och ressällskap åt Lena, hade med sig Annie, Freckles-Carina var också med och hade med sig Virus, Topsy, Pizza, Hera & Stutza. Så totalt var vi 14 hundar och 16 personer.
Vi försökte ta lite uppställningsbilder på de blöta hundarna, med varierad framgång. Inte lätt att försöka stå fint när de andra busar bredvid och benen fortfarande känns som spagetti efter att varit sederad. Men vi lyckades riktigt bra ändå.
Tack alla underbara valpköpare för att ni kom och gjorde dagen så trevlig och för att ni tar så väl hand om era hundar. Nu håller vi tummarna för att SKK läser plåtarna så alla får bra resultat.

Smörsoppens Ben Nevis "Konkke"                                                       Smörsoppens Bowmore "Lexus"

 
Smörsoppens Dalmore "Isak"                                                                   Smörsoppens The Macallan "Macke"  (bilden tog vi på onsdagskvällen)

 
Smörsoppens Ardbeg "Albin" (bilden tagen tidigare)                              Smörsoppens Glenlossie "Lossie"

 
Smörsoppens Dalwhinnie "Whinnie"


Lilla Tuva, med mamma & pappa har varit hos Mormor & Morfar på semester några dagar och Tuva passade på att bada i badkaret. Vatten är jätteroligt tycker Tuva.

2009-07-21 Ny bild på Albin 1 år.

2009-07-20 Gick upp tidigt i morse för att jag skulle hinna uppdatera hemsidan och skicka STORA GRATTIS HÄLSNINGAR till Whiskey-kullen som i dag fyller 1-år. Men åter igen, för vilken gång i ordningen den här sommaren har vi inget internet. Så frustrerande. Bad Carina kolla på Telias hemsida men ingen information, då ringde jag och väckte sonen och sa att det säkert var fel på min nya dator. Men han sa jag skulle prova koppla in mig på den bärbara och se om det fungerade, det gjorde det inte, så som tur var var det inget fel på datorn. Det blev till att sitta i telefonkö hos Telia och till slut fick jag informationen att felet skulle vara av hjälpt kl. 12.00. Men inte då! Telefon kö igen och då säger de att det är driftsrörningar i Motala och Karlskoga och ska vara avhjälpt kl. 17.00. Men HALLÅ Telia, nu får ni väl göra något åt ert bredband om ni vill behålla kunder. Nu har jag gnällt av mig och gjort av med lite frustration så nu åter till uppdateringen.

Här kommer i alla fall Grattis till alla Whiskey barn, S Macallan, S Ben Nevis, S Dalmore, S Ardbeg, S Bowmore, S Dalwhinnie, S Glenlossie och S Strathisla hoppas ni har blivit firade idag, och vi ses ju på 1-årsträffen. Det ska bli så roligt.

Fick mail från Annika med Smörsoppens Caffé Latte "Iza" som varit i Tvååker på utställning och vann ökl. på fredagen och fick ett 1:a pris även på lördagen men blev inte placerad i den stora tikklassen. Roligt att du vågade Annika.
 
Smörsoppens Caffé Latte "Iza" 2 år
I Tvååker var även Yvonne & Göran med SU(u)CH Smörsoppens Tabasco "Lukas" och han fick CK men blev inte placerad i BH. De var även i Köping igår men då föll han inte domaren i smaken utan blev utan CK. På hemvägen till Skåne idag passade de på att göra ett stopp här i Motala, alltid trevligt att få se sina "valpar".


Även Lena med Smörsoppens Ardbeg "Albin" var i Köping och jag tror han vann juniorklassen med HP.
Själv var jag på Finspångs Brukshundklubb i går och var ringsekreterare i hällande regn.

I dag har PimPim fått ny familj, hon har flyttat till Ingeborg & Arne Juthe i Mantorp, de hade förut Smörsoppens Felicia "Fia" som skulle ha fyllt 12 år i april. Jag hoppas att ni ska trivas med varandra och få många glädjefyllda år ihop.

Jag har bytt upp mig i husvagnsväg också, köpt en Hobby 350T Classic, bara så fin. Det ska bli så roligt att få ut och prova den.2009-07-08 GRATTIS till Nina & Anita med Smörsoppens Ben Nevis "Konkke" som i helgen var i Norge och blev BIR och fick sitt första Cert, jättekul nu får ni fortsätta cert jakten.

För Anette och mig gick det inte lika bra när vi åkte till Rottneros för att försöka få sista certet på "Hugo" Smörsoppens Caffé Mocha, han blev 1-2 i ökl. Ingen av ökl hanarna föll domaren i smaken så de fick stå utan CK. Men Welshen hade en bra dag ändå. Anna-Carin med "Tjuven" NordUch Freckles Prince Of Thieves blev BIS!! Grattis Anna-Carin.

Jag har haft besök av Våfflans bror Smörsoppens Muffins "Sassi", gissa om de lekte. Försökte fånga dem på bild när de lekte men det var stört omöjlig. Så det fick bli en stillasittande bild istället.

Våfflan & Sassi trötta och blöta efter bus.


Fick en bild på söta syrran Smörsoppens Biskvie "Baileys"

  
Fick några fina bilder på Smörsoppens Dalmore "Isak" och hans kompis Kenzo som Ida Cronebäck tagit.

2009-07-03 I dag grattar vi Turtle-kullen 9 år, dvs. Leonardo, Donatello, Michelangeo, Raphael och April hoppas ni har det bra i sommarvärmen och att ni får något smaskigt i dag.

Vilket underbart sommarväder vi har, äntligen har vinden vänt från Ost till Väst och vi fått insjö så det går att bada. Vättern är ju känd för sitt kalla fina vatten, men blåser det bara rätt vind så värms det snart upp här i Varamon, nu ligger det på 22 grader och klart badbart tycker både hundar och jag.

Hane är bestämd till Luna som beräknas löpa i slutet av juli början aug.se mera under valpar.

2009-06-29 Nu blir det gratulationer i 2 dagar, för idag fyller blomkullen 5 år, dvs. Fänrikshjärta, Johannesört, Tibast, Skogstjärna, Snödroppe och Rosenmalva och i morgon fyller Knattarna, Knatte, Fnatte och Tjatte också 5 år. Grattis till er alla på födelsedagarna. Bad passar väl bra i present till den här sommarvärmen vi har.

En bild i repris men det är inte lätt att fånga 9 busiga valpar på en bild.

I går var vi i Örebro på namngivningscermoni för lilla Tuva. Vackert väder, en underbar plats, god mat och fin sång bjöds vi på. Tack Jenny & Fredrik.

Så här fin var Tuva!

I går var det även SKK-utställning i Borås och där var Anita & Nina med Smörsoppens Ben Nevis "konkke" som vann juniorklassen med CK och blev 3-BH. Grattis Nina & Anita vad duktiga ni är.

2009-06-19 I dag på självaste midsommarafton skickar jag ett stort GRATTIS och HURRA till Mån-barnen som fyller 7 år. Hoppas nu ni blir firade av era familjer med något extra smaskigt.

Här är ni nyfödda för 7 år sedan.

Simba-Lena har gjort en hemsida om sina hundar, så nu kan ni följa vad som händer dem. www.johanssonswelshar.hundsida.se .

2009-06-18 Så länge sedan jag uppdaterade att jag inte kommer ihåg vad som hänt, men ska försöka reda ut lite. Helgen 6-7 juni jobbade jag som ringsekreterare i Norrköping och där var Simba-Lena och ställde just Simba och Albin. Simba blev BIR-veteran och 3-BH och Albin skötte sig fint och bra kritik av domare Dan Ericsson han blev 1-2 HP junkk. Sedan har Lillemor & Perra varit här och trimmat Lisa & Britta.

SVCH Smörsoppens Gullviva "Lisa" har hunnit bli 3 år och växt till sig riktig bra.

Förra lördagen var jag till Avesta och med mig hade jag Lloer's Norhern Touch "Luna" som för dagen lämnat pälsen hemma och ville inte röra sig ordentligt och fick därmed nöja sig med ett blått band, men Simba-Lena var där och jag fick visa SU(u)CH LP1 Smörsoppens Simba som snart är 11 år och i kanon kondition, Simba visade att även äldre herrar kan han blev BIR-veteran och BH-2. Även Smörsoppens Ardbeg "Albin" var med i juniorklassen som han vann med CK och placerade sig som BH-4. Vädret i Avesta var bedrövligt det regnade hela dagen och var jättekallt, jag var genomblöt om fötterna, men som tur var hade Lenas dotter Hanna extra skor med sig och jag fick låna dem. Tack snälla Hanna för lånet av skor och strumpor. Tack även till Billben's-Tina som var mitt resesällskap.
Maria med NV-08 NUCH SU(u)CH Smörsoppens Tjatte "Figge" var i Danmark och ställde, båda dagarna vann Figge klassen, och på söndagen fick han Excellent och blev BH-3.
Nina & Anita var i Gränna och ställde Smörsoppens Ben Nevis "Konkke" och han fick ett 1:a pris, men blev inte placerad bland de 5 bästa.
 

Jenny & Tuva varit hemma och hälsat på, hon växer alldeles för fort.

Tuva har blivit 6 månader och kan sitta alldeles själv.

I dag har jag varit och vaccinerat Våfflan som blir 12 veckor i morgon.


I morgon är det midsommarafton och jag undrar var sommaren är? Nu vill jag ha lite sol och värme.

Min fina Hoya som slagit ut lagom till midsommar.
 

2009-05-27 I dag när jag hade damsugit var Våfflan totalt försvunnen, jag letade överallt efter henne och ropade, men ingen Våfflan. Jag började bli orolig att hon kunde ha smitit ut vid något obevakat tillfälle. Men som tur var hittade jag henne sovandes i skohyllan!

Kan det här vara skönt?

2009-05-25 Äntligen fungerar min dator som den ska, den fick åter igen ett sammanbrott (eller om det var jag som fick det). Men nu har den fått helt nytt innehåll.

GRATTIS Maria & Figge som blev BIS i helgen på Inofficiell utställning där 200 hundar deltog.

Nu har alla valpar flyttat till sina nya familjer och jag önskar er lycka till och hoppas att de inte busar alltför mycket. Enligt de första rapporterna jag fått så har allt gått bra både med bilresa och första natten i nya hemmet. En liten tikvalp Smörsoppens Våffla stannar kvar här hemma och hon kommer kallas Våfflan. Ni kommer att kunna följa Våfflan på hennes egen sida. De andra valparna kan ni se under kullar.

2009-05-11 I dag måste jag gratta lilla Tuva som har namnsdag, och igår blev hon 5 månader. Hon växer alldeles för fort.

Tuva Märta Fredrika 5 månader

Nya bilder på valparna från 6 veckors dagen finns inne nu. I dag tog jag ut en och en av valparna på framsidan där de inte varit förut för att se hur de reagerade. Men ingen brydde sig att de kom på ett nytt ställe utan började genast utforska området. Jag gjorde ett litet släpspår med en rådjursklöv och då såg man lite olika reaktioner på valparna.

 

I går var jag på SKK:s utställning i Larv. Helen Björkman dömde 49 welshar och vi gick först i ringen så det blev en tidig morgon med uppstigning 04.10. Med mig hade jag Smörsoppens Caffé Mocha som gick första gången i öppenklass och han fick ett 1:a pris och inget mera. Han behöver utvecklas lite mera i bröstkorgen tyckte domaren och det stämmer, han har ju precis fyllt 2 år så han har ju tiden för sig. Maria med SU(u)CH NUCH NV-08 Smörsoppens Tjatte var också på plats och fick CK i Championklassen men blev inte placerad i Bästa Hane.
PimPim var också med och placerade sig som 2:a i juniorklassen med HP.

2009-05-05 I dag har jag äntligen lagt in 5 veckors bilderna på valparna.

2009-05-04 Jag har haft eller har fortfarande datorstrul, så jag kan inte uppdatera ordentligt. Har fått formatera men har ännu inte hunnit lägga in alla program så det blir lite hip som happ. Jag avskyr när datorn krånglar, den ska bara som bilen fungera annars får man köpa ny. Så nu är risken överhängande att dartorn får flytta hemifrån.

Men i dag skickar jag GRATTIS hälsningar till Caffé kullen dvs. S Caffé Mocha, S Caffé, S Caffé Latte och S Espresso som fyller 2 år. Hoppas ni blir firade av era familjer med något gott att tugga på.
Så har resultaten från HD-röntgen kommit och det blev blandad kompott, Palle Kuling A, Fruxo B, Friska Fläktar B, Salmiak C/B, Zig Zag C och PimPim C/D.

Valparna växer och de är nu ute varje dag i valphagen och springer och busar, de har blivit avmaskade för andra gången. De älskar mat, jag hinner inte sätta ner matskålen innan den är tom. De verkar inte finnas någon botten i dem.  Nya bilder kommer så fort jag får in mitt bildprogram i datorn så ni får hålla ut så länge.

I fredags den 1:a maj hade Motala Brukshundklubb sin årliga inoff. utställning med lydnads och agility tävlingar. Vi hade en strålande dag med solsken och trevliga människor. Simba-Lena var där med vår Smörsoppens Ardbeg "Albin", det var bara 2 welshhanar anmälda och Albin blev BIR och Grupp-3. Han är nu 9 månader och är en riktigt stilig kille.

Foto Carina Arvidsson

2009-04-28 I går var Tomas ledig från jobbet och då passade jag också på att ta ledigt från hundar och valpar en hel dag. Jag åkte till Örebro och hälsade på Jenny & Tuva.
                               
Tuva har börjat få smaka vanlig mat och äter med hela ansiktet. Hon är nästan alltid glad roligast är att stå eller sitta, ligga ner är livsfarligt man kan ju missat att det händer något.

I dag har valparna varit ute för första gången i valphagen. Det var uppskattat och efteråt somnade de gott. Bilder finns här.

2009-04-26 Nya bilder på valparna som nu är 4 veckor. Nu skuttar de runt och brottas med varandra. Valpköparna börjar droppa in för att titta och känna på deras vassa tänder.
I fredags hade vi 1-års träff och höftledsröntgen med tablettask-kullen. Efter besök på Sörgårdskliniken för HD-röntgen och vaccinering åkte vi till Motala Brukshundklubb där hundarna fick leka en stund, men de var ganska trötta efter allt de varit med om så när vi två-benta gick in för att få lite i magen låg hundarna helt utslagna i stugan. Tack alla ni som kom, det var så roligt att få se era fina hundar och träffa er igen.


Nina & Loa, jag & mamma Elsa, Anna & Karin med Molly & PimPim, Eva & Elton, Ulrika & Monika med Jerry och Eva-Christin & Hector

2009-04-17 Valparna är nu 3 veckor och mycket har hänt den här veckan. De har blivit avmaskade för första gången och så har de fått smaka lite valpmat. Klorna har också blivit klippta och så har de börjat klättra över kanten till valplådan. Det är inte så lätt att gå på det hala golvet men de blir stadigare för varje dag. De är vakna några minuter efter att de diat och då busar de lite med varandra. Tänderna har också börjat komma fram, det märks att det kliar i munnen på dem.
Jag har gjort en extra sida till valparna där jag kommer lägga upp lite blandade bilder.

2009-04-14 Firar dags igen, nu är det tablettask-kullen som firar 1-årsdag. Grattis till Fruxo, Palle Kuling, Salmiak, Friska Fläktar, Tutti Frutti, Zig Zag och min egen "hallonbåt" PimPim. Ska bli så roligt att få träffa er alla på 1-års träffen, då får vi fira ordentligt.

Här ni 5 veckor, matfriska var ni allesamman.

2009-04-13 Födelsedagarna duggar tätt nu, idag är det P.o.P. kulllen = Polarn Och Pyret, (ja det var bara två i kullen) och de fyller 6 år idag. Grattis till er.

Polarn och Pyret i lektagen.

2009-04-10 Jag önskar er alla en GLAD PÅSK!
I dag är valparna 2 veckor och har öppnat ögonen. Fortfarande är de lite dimmiga på ögonen och ser ibland lite vindögda ut, men väldigt söta. De ökar bra i vikt och har även fått klorna klippta för första gången.

I dag är det även födelsedag för Gladiatorkullen, tänka sig att ni redan är 7-år. Ett STORT GRATTIS till S Indra, S Medusa, S Diva, S Amber, S Zeke och S Tamook.
En av mina favoritbilder får representera er, nämligen S Tamook tillsammans med en Islandshäst.

2009-04-05 Den här helgen har det varit 2 x Bohus utställning och jag har inte varit där. Det känns lite frustrerande när man inte får vara på plats. men helgen har varit fullspäckad ändå och med små valpar i huset går det inte att vara hemifrån. Två Smörsoppar var på plats och de skötte sig med den äran. Anita & Ninas Smörsoppens Ben Nevis " konkke" som nu kommit upp i valpklass 2 blev BIR valp i lördags och i dag blev han 2:a med HP, Grattis till er.

Smörsoppens Ben Nevis 8½ månad.
Maria med SU(u)CH NUCH NV-08 Smörsoppens Tjatte "Figge" var också på plats och i går blev det CK men ingen placering i BH, men i dag vann Figge Championklassen och blev sedan 3-BH. Grattis Maria.


I går var Tuva, Jenny & Fredrik i Motala på ett snabbesök. Tuva har blivit så stor, snart är hon 4 månader och övar nu på att sitta.

2009-04-03  I dag är valparna 1 vecka och jag har lagt in nya bilder på valpsidan. Alla växer och mår bra.
Måste visa några nya orkidéer som blommar nu.
                                                
Diploprora truncata är en liten orkidé blomman är knappt 1,5 cm stor.    Oerstedella centradenia, blommar också för första gången hos mig.
Blommar hos mig för första gången.
   
Cymbidium har blommat i 2 månader med 15 stänglar.                            Epidendrum blommar också nu, en söt orkidé.

2009-04-01 Nu är det åter dags att skåla och hurra för födelsedagsbarn. Nämligen drink-kullen som fyller 4 år. Grattishälsningar till Vilma, Nellie, Eros och Nicke hoppas ni får något extra gott idag. Mina tankar går också till min Wilda som inte längre finns på den här jorden.

Här är alla samlade på 1-årsträffen  för 3 år sedan.
Mamma Offa hälsar också till er men har inte tid att gå på kalas för hon har fullt upp med att ta hand om sina nya små barn. Valparna växer för varje dag och Offa sköter om dem exemplariskt. Det är tyst och lugnt i valplådan precis som det ska vara.
 
Tryggt och skönt hos mamma.                                             5 dagar gammal fortfarande blind och döv men börjar få lite pigment på nosen.

2009-03-27 I dag föddes Offa & Gizmos valpar,  2 hanar och 4 tikar blev resultatet. Ni kan följa valparna här. Som det ser ut nu är alla valpar tingade.

2009-03-23 I dag skickar jag GRATTIS-hälsningar till SOL-kullen som fyller 6 år. Hoppas ni blir firade ordentligt.

Här är ni bara 2 veckor gamla.

Offa går nu in i sista veckan och nedräkningen har börjat.

2009-03-12 Nu har jag äntligen fått lite tid för uppdatering, vet inte vart tiden tar vägen men den rusar bara förbi. I torsdags och fredags var Jenny & Tuva här, Jenny behövde hjälp med att sy en klänning till bröllopet som de ska på i helgen. Offa var överlycklig att få ha Jenny hemma och äntligen fick hon sova hos Jenny igen.

Tuva har redan blivit 3 månader och är bara för söt.
Sedan åkte jag på maginfluensa, feber och en fruktansvärd huvudvärk inte funkade det med panodil heller för det stannade aldrig kvar i magen, jag blev helt däckad, jag sov i stort sett i 2 dygn och det tog nästan 5 dagar innan jag åter kände mig levande. Så nu har jag också genomgått en detox-kur som är så populärt, om än ofrivilligt.

 Offas dräktighet fortskrider enligt planerna och hon börjar bli riktigt rund om magen, nu börjar man se fram emot valpningen om lite drygt 2 veckor.

2009-03-02 I går var Freckles Carina och jag på SSRK utställning i Moheda, 46 welshar anmälda fördelat på 9 valpar, 12 hanar och 25 tikar. Jag hade bara Joseph och PimPim med mig. Joseph är i jättefin kondition och kan verkligen visa att han är bäst. 2-BH, bästa veteran och BIS-3 veteran. 7 tikar anmälda i juniorklassen även denna gången och PimPim skötte sig utmärkt och blev 1-2 med CK, men sedan blev hon inte utplockad i BT-klassen. Men jag är jättenöjd med henne så här långt 2 starter i juniorklass och båda med CK. Nu blir det ett långt uppehåll med utställningar, inget inplanerat förrän mitten av maj. Jo vi ska ju ha vår traditionella utställning på bruksan 1 maj, men då ska jag inte ställa bara jobba.
Offas dräktighet fortskrider som den ska, hon börjar bli lite rund om magen och det gäller att stoppa i henne så mycket mat som går nu innan valparna tar för mycket plats i magen.

2009-02-23 I dag har jag varit och gjort ultraljud på Offa, visst var det små valpar i magen på henne. Vi såg flera stycken små bubblor med hjärtan som slog. Omkring 28 mars ska de födas och nu får vi hålla tummarna för att allt går bra.

2009-02-22 Först ett Grattis till Maria med "Figge" SU(u)CH NUCH NV-08 Smörsoppens Tjatte som äntligen fixade ett 1:a pris i lydnad i går trots att Figge 0 ett moment. Nu får du jobba på Maria så ni fixar LP 1 snart. Nästa Grattis är till Sjösala-vals kullen som i dag fyller 3-år, ni får representeras av "Lisa" SVCH Smörsoppens Gullviva som jag fick ett härligt vinterkort på ifrån husse Perra. Jag HURRAR för er och hoppas ni blir firade ordentligt.

2009-02-09 I dag skickar jag ett STORT GRATTIS till Tv-kullen som fyller 9 år. Tänk vad tiden går, hoppas nu era familjer firar er ordentligt.
Grattis till Buffy, Meego, Raven, Hurrycane, Fraiser, Keno, Sabrina, Savannah & Felicity. Flera av er har jag kontakt med regelbundet, men ni andra som det var ett tag sedan jag hörde ifrån. Skicka mig gärna ett mail och berätta hur ni har det.

Inte lätt att fånga 9 stycken på bild samtidigt.

I helgen jag tillbringat 2 dagar i ett kallt ridhus i Mjölby, SSRK hade sin februari utställning, på lördagen gick welsharna och på söndagen var jag ringsekreterare på labbar. 44 welshar var anmälda, och först ut var valparna som dömdes av Liz-Beth Liljeqvist, där var Smörsoppens Ben Nevis "Konkke" & Smörsoppens Ardbeg "Albin" med och Konkke kom 2:a och Albin 3:a. De hade precis gått in i valpklass 2 och var yngst i klassen.
 
Konkke 6 ½ månad                                                                      Albin 6 ½ månad

Lilian Jonsson dömde de vuxna welsharna och jag ställde Anettes Smörsoppens Caffé Mocha "Hugo" han blev 1-1 CK & BH-R.
Tyckte det var dags för "Joseph" SU(u)CH Julita Royal Reveller att få röra på sig, det är ju alltid roligt att visa en stilig veteran. Joseph blev BIR-Veteran och BIS-3 Veteran.

Joseph 9 ½ år gammal
Tikarna var 25 till antal och Smörsoppens PimPim debuterade i juniorklass där 7 st var anmälda och det gjorde hon med den äran, vann klassen 1-1 CK och blev sedan 5-BT. I öppenklassen deltog Petra med Smörsoppens Miss Saigon "Zicka" som utvecklats rejält men fick för dagen nöja sig med ett 2:a pris för domaren tyckte hon behöver mera tid på sig.
Jag sänder kramar till Annika & Åke som i fredags fick ta farväl av SU(u)CH NUCH SVCH Smörsoppens Bernardh 10 ½ år gammal. Tänker på er!
Nu får Bernardh leka med Traj och vaka över er ifrån hundhimlen.

2009-02-06 Nu har Isak fått ett nytt hem och flyttat till Gia & Ted och deras hundar & hästar i Hjo. Jag önskar er lycka till med honom. Han kommer att få ett innehållsrikt och roligt liv på landet, med många hundar att leka med.
Själv har jag blivit utmanad av Freckles -Carina, har inte antagit utmaningar förut men den här var ju enkel och lite nyfiken blev jag ju ocksa! Vad döljer sig i min 6:e bildmapp på 6:e fotot? Jo, det var ju den här:

Bilden tagen en försommardag i maj 2007 när sonen med flickvän skulle på studentbal.

2009-02-02 I helgen har jag fått rå om lilla Tuva igen, det är så mysigt. Hon växer så det knakar och har blivit riktigt rund om kinderna.


I går kväll kom Smörsoppens Dalmore "Isak" hit. Nästan direkt åkte han upp på trimbordet och blev trimmad. Inte för att han var så långhårig, men lite puts skadar ju inte. Sedan ville jag kolla hur han var att hantera med kloklippning mm. Och det var inga problem, varken med trim-maskin eller klotång. Natten var också lugn, han sov med de andra hundarna i sängen förstås :-). I dag har PimPim och Isak lekt ute i trädgården hela förmiddagen.
 
Smörsoppens Dalmore "Isak" 6 månader.

2009-01-26 Smörsoppens Dalmore "Isak" 6 månader söker ett nytt kärleksfullt och aktivt hem. Isak är rumsren och har gått valpkurs, kan vara ensam ett par timmar utan problem, en harmonisk valp. Intresserad ring eller sänd ett mail för vidare information.


2009-01-24 I dag har jag varit hos Lena Persson i Kungsgården och parat Offa med Gizmo. Parningen gick perfekt och nu ser vi fram emot valpar runt 28 mars.
Tack Freckles-Carina som följde med, det var skönt med sällskap då vädret var bedrövligt, full snöstorm och inga plogbilar. Tack Lena för fika & god smörgåstårta.
Se mera under valpar.

I går hade jag besök av Marie & Ebba med Smörsoppens Bowmore "Lexus" som nu blivit 6 månader och han behövde lite pälsputs. Jättekul tyckte PimPim att det kom någon som man kan leka med.


2009-01-11 I går var Lena & Albin, Smörsoppens Ardbeg på SNK Östras valputställning där 9 welsh-valpar var med och Albin som var yngst skötte sig jättebra och blev BIR-valp för Hans Rosenberg. Grattis Lena. Fick några bilder från Lena på en trött Albin där han visar sina olika sovstilar.
 

Skickar också ett Grattis till Maria med Figge, Smörsoppens Tjatte som varit på My Dog i Göteborg och placerade sig som 4-BH på trettondagen.
 

Fick bild på S Glenlossie som varit hos Tabasco-Yvonne och trimmat.

Smörsoppens Ben Nevis, Konkke har fått en egen hemsida, så nu kan ni se vad han hittar på för bravader.

Själv har jag varit hemma och fått rå om Tuva i två dagar, ja mamma Jenny var också med förstås. Tuva blev en månad i går och väger nu 3510g och växt hela 3 cm till 50,5. Hon är förstås världens sötaste!

2009-01-09 I dag är det årets första födelsedag för Smörsoppshundar. Jag skickar ett mega GRATTIS till mina "valpar" som i dag fyller 13-år. Vad jag vet så är 5 av 6 hundar i livet. Så här kommer HURRA-rop till Elvira, Hulda, Labolina, Tiffanie & Nisse.

2009-01-04 Jag önskar alla en god fortsättning på det nya året och hoppas ni får ett riktigt bra år med roliga aktiviteter med era hundar. Jag vill också tacka för alla jul och nyårshälsningar som jag fått både digitalt och via "snigel" post.
Jag har städat bort julen från hemsidan och lagt in nytt foto på framsidan och på  PimPim :s sida.

Här en bild på "Albin" Smörsoppens Ardbeg i full fart. Albin har hunnit bli 5 månader och äntligen tappat sina vassa valptänder.