Nyheter 2007

2008-12-22 I går var vi och hälsade på Jenny, Fredrik & lilla Tuva, som nu hunnit bli 11 dagar. Till mormors förtret sov hon nästan hela tiden vi var där, förutom ett kort ögonblick när hon var vaken och fick lite mat.

2008-12-17 I dag blir bebisen 1 vecka och börjar bli lite rund om kinderna. Tur att det finns mail och digitalkamrer när de bor nästan 10 mil bort. Men på söndag får jag förhoppningsvis se henne igen. Nu önskar jag alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

2008-12-14 I dag fyller Krydd-kullen 5 år och jag önskar er en trevlig födelsedag och hoppas ni får något smaskigt att äta på. Grattis Pirri-Pirri, Chili, Saffran, Kryddan, Tabasco, Mynta och lavendel.

2008-12-11 Vad är väl en bal på slottet......... I går på självaste Nobeldagen valde vår prinsessa att gör entré i världen. Efter att ha stökat runt i mamma Jennys mage under natten hade hon bestämt sig för att det var bäst att komma med fötterna först så blev det ett snitt så kl. 11.56 drog hon sitt första andetag i stora världen 2580 gram och 46 cm lång.
Tänk nu är jag MORMOR och inte nog med det... jag är gift med en MORFAR!
Grattis Jenny & Fredrik till erat underverk.

Visst är hon söt Mormors trollunge!

2008-11-30 Årets sista utställning kunde knappast gått bättre, samtliga Smörsoppar som var där blev placerade. Det var 34 welshar anmälda för Norska domaren Vidar Grundetjern som var mycket vänlig och trevlig mot både hundar och utställare.
Debutanterna kunde knappast ha skött sig bättre, eller vad sägs om
            
Smörsoppens Dalwhinnie BIR, BIS-4 valp 1        och   Smörsoppens Ardbeg BIM-valp 1

För PimPim var det sista gången i valpklass och det skötte hon bra, brorsan Smörsoppens Friska Fläktar ställdes för första gången och blev 2:a med HP i valpklass 2

Smörsoppens PimPim BIR, BIS-R valp 2
                                
Smörsoppens Caffé Mocha blev 3-BH och tog sitt 2:a CERT     SU(u)CH Smörsoppens In The Woods placerade sig som BH-R

SU(u)CH NUCH SVCH Smörsoppens Bernardh som är dryga 10 år blev BIR-veteran, BIS-3-veteran.
Stort GRATTIS till er alla!
Jag ställde även "Luna" Lloer's Northern Touch och hon blev 2:a i ökl med CK men blev oplacerad i bästa tik.


2008-11-23 Vilket år du haft med Figge Maria, först Svenska championatet, sedan det Norska och nu avslutar du året med att bli BIR & CACIB på NKK:s vinnarutställning i Hamar och erövrar NorskVinnartitel-08. Domare var Frank Whyte, kennel Kazval England.
Jätte GRATTIS Maria, jag är så stolt över dig &
SU(u)CH NUCH NV-08 Smörsoppens Tjatte.

2008-11-22 I går hade jag besök av Gia och "Tuula" Smörsoppens Tutti Frutti. Jag hade inte sett henne sedan hon var 8 veckor, så det var roligt att få träffa både henne och matte. PimPim och Tuula kände nog igen varandra direkt, det blev massor med bus.
 
Smörsoppens Tutti Frutti "Tuula"  7 ½ månad

2008-11-19 Nu har jag haft besök av två valpar från Whisky-kullen, det är så roligt att få se hur de växer. De hade ingen större lust att posera framför kameran, nej det var ju mycket roligare att busa med PimPim. Men vi lyckades i alla fall få några kort. I morgon fyller de dessutom 4 månader.
 
Smörsoppens Bowmore "Lexus"

 
Smörsoppens Dalmore "Isak"

2008-11-12 Rapport från utställningen i Grängesberg som vi var på i söndags. Jag abonnerade på 3:e platsen i samtliga klasser. PimPim blev 3:a i valpklass 2 och "Hugo" Smörsoppens Caffé Mocha fick CK och blev 1-2 ukl och slutade som 3-BH, "Luna" Lloer's Northern Touch blev 1-2 CK i ökl. och sedan blev hon 3-BT. Efter utställningen blev Carina och jag hembjudna till Lillemor & Perra som har SVCH Smörsoppens Gullviva och Freckles Lucky Lady som bor i Smedjebacken. Vi fick jättegod Taco paj och efter det kaffe med smaskiga kakor. Vi åt så vi höll på att storkna och tänkte vi kommer aldrig orka köra hem. Tack för den goda maten. Nu blir det uppehåll från utställningar i 3 veckor, sedan blir det sista utställningen för i år för hundarna i Hammarö. Där ska småvalparna Smörsoppens Dalwhinnie och Smörsoppens Ardbeg debutera.

Jag har fått hälsningar från valparna som flyttade till Skåne och Norge.
 
Här är Smörsoppens Strathisla "Sita" från Norge               och      Smörsoppens Gelnlossie "Lossie" som bor i Skåne.

2008-11-05 Det är som vanligt fullt upp, men nu har jag äntligen en stund över för uppdatering. I söndags var vi i Växjö på SKK:s internationella utställning. Jag ställde samma gäng som sist och den som blev bäst placerad var Smörsoppens Caffé Mocha "Hugo" som blev 1-1 CK i unghundsklassen och sedan 5-Bästa Hane. Luna fick bara en  slät 1:a och PimPim blev inte placerad heller. På söndag blir det Grängesberg, men sedan blir det uppehåll från utställningar till i slutet på nov.
I måndags hade jag hantverkare här hemma och de monterade in vår nya braskamin. Det blev så bra och vilken värme den ger, helt annat mot den gamla vi hade. Jag undrar bara hur det ska gå för mina orkidéer när det blir så varmt.
 
Så skickar jag ett grattis till Figge som blivit pappa till 6 fina valpar i Danmark på kennel
Amica Adara .  

2008-10-29 Nu är SSRK:s utställningen i Mjölby avklarad, där domare Tord Lundborg hade 54 welshar i ringen. Det var hela 15 valpar anmälda. I Valpklass 2 hanar var Eva och "Elton" Smörsoppens Salmiak med för första gången och av 5 hanvalpar placerade de sig som 3:a. Bland tikvalparna som var 7 st debuterade Karin och "Molly" Smörsoppens Zig Zag de blev oplacerade men jag tyckte de skötte sig jättebra och med lite mera träning så kommer det gå jättebra. Jag ställde PimPim och vi blev 4:a med HP.

Här är de 3 syskonen Elton, Molly, PimPim med mattar i ett blåsigt Mjölby.

Så var det dags för "Hugo" Smörsoppens Caffé Mocha han blev 1-2 i unghundsklassen. i Championklassen hanar var Lena med "Alfons" SU(u)CH Smörsoppens In The Woods med och de blev 3:a med CK men blev sedan oplacerade i Bästa Hane. Bland tikarna ställde Petra "Zicka" Smörsoppens Miss Saigon och jag ställde "Luna" Lloer's Northern Touch och båda fick bara släta 1:or. Så vi hade inte mycket att hämta i Mjölby. På söndagen jobbade jag som ringsekreterare i Flatringen så då gick hela den dagen också.
Nu får vi ta nya tag i utställningsringen på söndag då vi ska till Växjö, dit är det 37 welshar anmälda.

2008-10-23 I dag skickar jag ett STORT GRATTIS till Beatrix Potter - kullen som fyller 9-år. Hoppas ni blir firade av era familjer. Några av er träffar jag då och då, men er som jag inte hört ifrån på länge om ni läser det här så skicka gärna ett mail till mig.

2008-10-10 I dag kom Simba-Lena och hälsade på med Simba och Albin. Simba skulle till kiropraktorn för att få en kota justerad som åkt snett. Vi tog nytt kort på Albin som blir 12 veckor på söndag och även på Simba som fyllde 10 år i aug.
 
S Ardbeg 12 veckor                                                     SU(u)CH LP1 Smörsoppens Simba 10 år

Sedan kom Freckles-Carina förbi och plockade upp mig för vi skulle åka till Sörgårdskliniken och röntga 6 Freckleshundar. Nu får vi hålla tummarna för att allt såg bra ut. När vi var klara med röntgen så kom S Bowmore (Lexus) dit för sin 12 veckors-vaccinering, han var så söt.

2008-10-07 Veckan som gått har jag inte varit sysslolös precis. Förutom hundar som skulle trimmas så ringde golvkillen och sa att nu hade han tid att slipa vårat vardagsrumsgolv, så det blev till att riva ut alla möbler och plocka ner alla saker. Herregud vad grejer man har!
På onsdagen var jag och hämtade tillbaka S Ardbeg 10 ½ vecka, då familjen som köpte honom hade ångrat sig och inte ville ha honom kvar. På torsdagsmorgonen  var jag hos Ritva och kollade PimPim som haltat från och till på frambenen, men det var som jag misstänkte, växtvärk. Jag hade med mig  valpen och passade på att veterinärbesiktiga om honom. På eftermiddagen kom Simba-Lena och hennes son Henrik för att hälsa på och det slutade med att de tog med sig valpen hem. Lena och jag kom överens om att vi ska deläga honom och han ska heta Albin. Albin har fått en egen sida, där hans resultat kommer att finnas i framtiden. Det känns jättebra att han så snabbt fick flytta hem till Lena och hennes familj, där jag vet att han kommer bli väl omhändertagen.

Lördag morgon packade vi vår lilla husvagn för en liten minisemester, Tomas, jag och hundarna. Vi åkte till Göteborg för att besöka en Orkidémässa, och givetvis köpte jag några stycken orkidéer. Jag har ju inte så många förut ;-) Bild kommer på dem senare.
På söndagen åkte vi och hälsade på Anita, Nina och Konrad "S Ben Nevis" i Dalsjöfors. De bodde i ett jättemysigt hus ute på landet. Jag hade varit fräck nog att bjuda dit Börje, Pirkko och Macke "S The Macallan" de bor i Ulricehamn bara ett par mil därifrån. Tack Anita & Nina för att vi fick komma och hälsa på och för gott fika.

S Ben Nevis "Konrad" 11 veckor                           S The Macallan "Macke" 11 veckor
Konrad & Macke tyckte också det var roligt att träffas och busade en hel del.

På söndagen var det även NKK:s utställning i Kongsvinger i Norge och dit hade Maria med Figge anmält sig, och de skötte sig som vanligt alldeles strålande. Figge blev BH och lade därmed beslag på det Norska Storecertet och blev därmed och Norsk Utställnings Champion. Domaren tyckte väldigt mycket om Figge så han blev också BIR. Grattis Maria, du är jätteduktig och nu kan Figge titulera sig SU(u)CH NUCH Smörsoppens Tjatte. Nu får du satsa på viltspåret, Maria!
Själva for vi vidare från Dalsjöfors till Ullared för shopping på måndagen.
I dag har vi varit och Grattat "Joseph" SU(u)CH Julita Royal Reveller som fyllde 9-år i söndags. Vad fort tiden går, tycker inte det var länge sedan vi hämtade honom på Arlanda.

2008-09-28 I dag har PimPims syster Smörsoppens Zig Zag "Molly" med Matte Karin, Husse Ulf och lillmatte Anna varit här och hälsat på. Molly fick också ny frissa och så blev det bus med syrran förstås. Vi försökte få någon bra stå bild på Molly, men lyckades inte så bra då det var för mycket bus. Men en fin huvudbild fick vi i alla fall.
 
Smörsoppens Zig Zag 5 ½ månad.                         Det var mycket bus så inte ens en syskonbild lyckades vi få!

2008-09-21 I dag har jag varit med Jessica till Karlskoga där hon gjort sitt mästarprov. STORA GRATTIS KRAMAR till min dotter Jessica som fixade 4 MVG och 2 VG när hon gjorde sitt mästarprov, så nu kan du titulera dig Frisörmästare också Jessica. Vad du är duktig.

Festfrisyr korthår

 
Herrklippning & vågfön


Färgning & klippning hel form


Långhårs uppsättning

I går fick jag bilder från Carina som varit hos Eva-Christin och hälsat på "Hector" Smörsoppens Friska Fläktar.


2008-09-17 Nu har alla valparna i Whisky-kullen flyttat hemifrån och jag önskar er lycka till i era nya hem. Enligt rapporter jag fått så har hemfärden och de första dygnen gått bra.
Först ut att lämna boet var Smörsoppens Bowmore, han ska kallas för Lexus och bor hos Stefan, Marie & Ebba Karlsson här i Motala. Smörsoppens Dahlwhinnie som fick behålla namnet från valpklådan Whinnie, blev värmlänning och bor hos Lena & Jörgen Holm i Hagfors.  Längst norrut till landet i väster närmare bestämt Asker i Norge och familjen Knutzen flyttade Smörsoppens Strathisla numera Sita. Längst söderut i landet till Bunkeflostrand i Skåne flyttade Smörsoppens Glenlossie och jag tror hon fick heta Lossie, med matte och husse Lena & Sven Krüger. Nästan grannar blir Smörsoppens The Macallan "Macke" och Smörsoppens Ben Nevis "Konrad" att bli, ja en liten bit i från varandra förstås, Macke bor med Husse Börje & matte Pirkko Moberg i Ulricehamn och Konrad bor med sina mattar Nina & Anita Korvela i Dalsjöfors, sedan flyttade Smörsoppens Dalmore "Isak" till Marita & Sören Graf i Åby och sist ut var Smörsoppens Ardbeg "Doglas" som flyttade till Brokind med sin matte och husse Lillemor & Lennart Brolin.
Jag ser fram emot att få höra i från er hur det går och kanske kan jag locka någon av er på någon utställning framöver.
jag skickar många tack och kramar till Monica som låtit mig få låna Maja till den här kullen.

Ett grattis också till Yvonne & Göran som ställde SU(u)CH Smörsoppens Tabasco "Lukas" på Sofiero i söndags och kom 2:a i Championklassen med CK och blev 3-BH.
Nu blir det lugnt på valpfronten här tills i vår, nu jag ska ta tag i allt som kommit på efterkälken när man har valpar och så får vi hoppas att vi får några varma och fina höstdagar att njuta av..
Utställningar som jag planerar vara på i höst är Mjölby 25 okt, Växjö 2 nov., Grängesberg 9 nov. och Hammarö 29 nov.

2008-09-11 I dag har vi haft besök av Smörsoppens Salmiak "Elton" med husse Göran. Jag putsade lite på Eltons päls, sedan fick PimPim och han busa runt med varandra. Så försökte vi ställa upp honom för fotografering. Så här stor och stilig har han blivit!
     
Smörsoppens Salmiak 5 månader

2008-09-09 Nu ni som väntat på nya valpbilder, äntligen har jag haft tid att uppdatera. Freckles Carina & Billben's Tina var här i måndags och tittade på valparna och idag har Dagsländans Pia och pappa Gucci med matte Ingmarie varit här för att hälsa på valparna. De har också blivit avmaskade för 3:e gången och nu väntar bara lite pälsvård och så veterinärbesiktning på fredag innan det är dags för dem att flytta till sina nya familjer.

I fredags var Robban-Jenny och jag i Linköping och ögonlyste Robban och Luna båda var Ua, även Anette lyste Hugo och han var också Ua på ögonen.

I helgen var det SKK utställning på Öland och i Högbo. På Öland var Lena med Alfons SU(u)CH Smörsoppens In The Woods och de skötte sig som vanligt bra och blev BH-1 och BIM, Elisabeth Wennerstrand var där också med Smörsoppens Månskära och de fick ett 1:a pris i ökl. I Högbo var Perra med SVCH Smörsoppens Gullviva "Lisa" och blev 1-3ökk. Grattis till er. Carina blev BIR  och fick CACIB och Grupp-4 med Freckles Jessica Fletcher och hon blev därmed IntUCH. Grattis Carina och Denise.

2008-09-02 Glömde ju gratta Perra och SVCH Smörsoppens Gullviva "Lisa" som i söndags var i Norge och testade på ett norskt viltspårprov. Lisa spårade bra men gick av spåret några gånger så Perra fick föra tillbaka henne på spåret igen och anledningen var att det gick lösa kor i skogen vilket Lisa tyckte var mycket intressant. Men ett hedrande 3:e pris fick de. Så nu får ni ut och träna i beteshagarna bland kor och får tills ni ska gå nästa prov i Norge.

2008-09-01 Redan september och första höstmånaden, vart tog den här sommaren vägen? Jag hoppas att det kan bli fint väder nu i september så valparna kan vara ute så mycket som möjligt. I går kväll var Robban-Jenny här och hjälpte mig ta 6-veckors bilder på valparna. Men jag var för trött i gårkväll för att orka sätta mig med uppdatering så det blev i dag i stället. Så nu kan ni titta på nya bilder av valparna.

I går morse var det uppstigning ur sängen 03.30 för att fara till Uddevalla på utställning (ibland undrar man om man är riktigt klok?). Freckles-Carina var snäll och följde med som resesällskap så jag mötte upp henne i Askersund. Vi var på plats i Uddevalla strax efter 8 på morgonen. Det var lite ruggigt, små regnigt och väldigt blött i gräset, men en fin utställningsplats med stora ytor var det och de hade lovat att det skulle bli bättre väder framåt dagen. Först ut i ringen var 5 tikvalpar 4-6 månader och där skulle en trött PimPim debutera. Jag tycker att hon skötte sig bra i ringen och stod snällt stilla när domaren hanterade henne. Vi blev 3:a:Sedan var det hanarna och där var Maria med SU(u)CH Smörsoppens Tjatte "Figge" och som vanligt skötte de sig utmärkt. Figge blev BIM, grattis Maria!
Öppen klass tikarna var dagens största klass och jag hade med mig "Luna" Lloer's Northern Touch, domaren placerade oss ganska snabbt på 1:a platsen, och sedan fick vi springa varv på varv i ringen medans domaren placerade om hundarna. Jag trodde vi skulle ha en chans att få ett till Cert, men inte då vi snubblade på målsnöret och sista varvet placerade domaren Luna och mig som nummer 2 med CK och vi blev till slut BT-4.

Bilderna är tagna av Carina, som alltid är duktig på att fotografera.
2008-08-25 GRATTIS & HURRA till Disney-kullen som fyller 10-år idag. Hoppas ni får många  .

2008-08-24 I går var vi med hundarna ute i svampskogen. Det hade inte kommit så mycket svamp som vi trodde det skulle ha gjort efter allt regnande. Men 15 liter gula fick vi ihop.

I dag har jag suttit i bilen så gott som hela dagen, då jag varit tur & retur Arlanda för att hämta sonen med sambo och kompisar som kom från Bulgarien, efter att jag kom hem blev det vägning, avmaskning för andra gången och fotografering av valparna som är 5 veckor idag. Nu skulle man vilja stoppa tiden ett tag, det går alldeles för fort.

2008-08-22 I dag har det varit varmt och solsken för första gången på flera veckor och valparna fick passa på att prova på utelivet en stund. Det var toppen tyckte de.

2008-08-17 Nya 4-veckors bilder på valparna, som nu springer på golvet i full fart.
Den här helgen har jag varit ringsekreterare i hällande regn i Norrköping på SKK:s nationella utställning. Men några Smörsoppar har varit ute och gjort bra ifrån sig. På lördagen var den Welsharnas tur i Norrköping och där gick det bäst för SU(u)CH Smörsoppens Tjatte som blev BH-1 och BIM, grattis Maria.

En trött Figge efter Norrköpingsutställningen.
I Norrköping var Lena också med SU(u)CH LP 1 Smörsoppens Simba som blev Bästa -veteran och så SU(u)CH Smörsoppens In The Woods som blev 2:a i ckk med CK och slutade som BH-3. I dag var det Nyköping där Lena och Simba åter blev Bästa-Veteran och sedan 4-BH och i hällande regn lyckades de charma domaren så Simba placerades som BIS-3 VETERAN, Alfons fick idag nöja sig med att bli 4:a i chkk. Med på utställningen var också Pernilla och Smörsoppens Hot Shot "Eros", som kom 3:a i ökk med CK. Ett riktigt stort GRATTIS till er som är så fina representanter för kenneln.

SU(u)CH LP 1 Smörsoppens Simba 10 år

2008-08-14 Har uppdaterat lite blandade bilder på valparna.

2008-08-10 Här kommer då de efterlängtade valpbilderna, de är nu 3 veckor idag och då händer det spännande saker. De har fått smaka på valpfoder för första gången. Bordsskicket var väl inte det bästa, men vad gör väl det. Maja var inne och städade och tvättade dem rena efteråt. Sedan har de fått klorna klippta för första gången, riktigt vassa hade de redan blivit. De har också fått vara ute på golvet för första gången. Det var inte det lättaste att hålla reda på fyra ben på ett halt golv. Jag har nu gjort en sida med lite blandade bilder på valparna som ni kan se här.

2008-08-09 I dag blev det dagens dubbel i Askersund på SKK:s internationella utställning. Vi fick domarbyte till David Hull från Sydafrika. En mycket artig och trevlig domare som till och med avtackade ringsekreterarna som jobbat med honom under dagen innan han delade ut dagens sista BIR & BIM rosetter i ringen.
Jag visade Anettes snygga "Hugo" Smörsoppens Caffé Mocha som nu blivit 15 månader och gått in i unghundsklassen. Han vann klassen med CK och blev sedan 2-BH och fick Cert och R-CACIB.
BH och BIM gick till Tina Ratcovich och SU(u)CH Billben's Carl Mikael.
Sedan blev det dags för tikarna. Jag hade anmält "Luna" Lloer's Northern Touch som gick i öppenklassen för första gången och Luna vann klassen med CK. I BT-klassen fick vi springa mot nästan alla tikar tror jag, men till slut bestämde domaren sig för Luna som därmed fick Cert och CACIB.

Sedan fick Luna och jag motta den gul-röda BIR rosetten.

I dag har det även varit WSSK:s Club-Show i Gränna, där representerades Smörsoppens av 3 hundar. SU(u)CH Smörsoppens In The Woods som kom 5:a i championklassen med Hp och SU(u)CH LP1 Smörsoppens Simba som blev BIS-2 Senior, bland tikarna var Smörsoppens Espresso med i unghundsklassen men blev inte placerad bland de 5 bästa.

2008-08-09 Tänk i dag fylle min busiga urgulliga Offa hela 6 år, ingen som träffar henne kan tro att hon är hela 6 år. Jag önskar hela Shakespear-kullen en rolig och smaskig födelsedag. Hoppas ni alla har det bra. GRATTIS S Oberon, S Hamlet, S Romeo, S Titania, S Julia och så min egen S Ofelia.

2008-08-07 Nya bilder på PimPim 16 veckor.

2008-08-03 Valparna är nu 2 veckor och börjar få ögon. De försöker gå på sina vingliga små ben. Men för det mesta så bara de sover och äter, precis som det ska vara.


Jag har börjat lägga lite spår åt Pimpim, idag tränade vi bara med klöv-spår utan blod. Först var klöven jätteotäck, Pimpim trodde den skulle överfalla henne och vågade knappt fram till den. Men nu är den jätterolig.
    

Bilden på den nyfina welshen på första sidan är tagen av Hanna Sjöstedt och der är Smörsoppens Tamook som tittar ut genom stalldörren.

Fick sommarhälsningar från NUCH Smörsoppens Oberon " Timon" som varit på fjäll-tur med familjen.

2008-07-28 Nya bilder på valparna som nu hunnit bli 1 vecka och de ökar i vikt som de ska. Maja sköter om dem exemplariskt.

2008-07-22 Fick lite bilder på en nybakad Champion som dessutom var hos Berit Håkansson-Wallin och blivit ögonlyst Ua.

SU(u)CH Smörsoppens In The Woods "Alfons"

2008-07-21 Tänka sig Maja valpade på samma dag som hennes son blev Svensk Utställnings Champion.
Grattis Hanna till att du sköter Alfons så fint och till Lena som visar och trimmar honom så bra. I går på SKK:s Internationella utställning i Köping blev Smörsoppens In The Woods 2-BH och fick sitt 3:e cert och R-CACIB och blev därmed SU(u)CH, bara 2 månader efter sin 2-års dag. Jättegrattis till er. Jag hoppas att en Championbild kommer.
Samtidigt fick Maja sina valpar här hemma, 8 st blev det till slut. 5 hanar och 3 tikar. Trodde det var klart efter att sista valpen nr 7 kommit kl 13.30. Maja blev rastad, duschad, matad och rent i lådan. Allt var frid och fröjd ända tills kl. blev 18.00. Maja var orolig och ville inte ligga kvar hos valparna utan flyttade på sig hela tiden. Då börjar man fundera om det kan vara någon efterbörd som inte kommit ut som den ska. Men se 5½ timma efter att valp nr 7 kommit så föder Maja en valp till. Gissa om jag blev förvånad. Men nu är allt lugnt i lådan och valparna äter och är tysta som det ska vara.

Mor & barn vilar ut efter valpning.

2008-07-16 Nu går Maja in i sista veckan och hon har ökat 4,2 kg sedan vi gjorde ultraljud i v 4.


Nu blommar min blå Vanda med två stänglar och jag är mycket stolt över att jag lyckats få den i blom, väntar även att Asc. Princess Mikasa ska börja blomma, hon har också har två stänglar på gång.

 
Måste visa bilden på regnbågen som lyste över vårt hus i gårkväll när det var nästan mört ute.


Och så ett försenat grattis till "Clara" SU(u)CH NUCH SVCH LP 1 Smörsoppens Lavida  & "Bella" Smörsoppens She Bangs som fyllde 7 år den 11 juli.
Grattis också till Göran & Yvonne med SU(u)CH Smörsoppens Tabasco "Lukas" som blev 4-BH i Tvååker i lördags.

2008-07-09 En liten rapport från helgen som innehöll 3 utställningsdagar på World Dog Show i Stockholm. På fredagen hade Welsh klubben sin allra första Certutställning i klubbens historia. Domare var en äldre herre vid namn Tony Pascoe från England han hade 106 Welshar att döma under dagen.
Det var 3 Smörsoppar anmälda och alla skötte sig bra och fick Excellent (ungefär som vårat CK). I öppenklassen var det 15 anmälda och där gick det bäst för  SU(u)CH Smörsoppens Tjatte "Figge" och Maria som placerade sig på 4:e plats, i klassen deltog också Smörsoppens In The Woods och Lena men de blev inte placerade bland de 4 bästa. I veteranklassen deltog jag med SU(u)CH Julita Royal Reveller "Joseph" och han blev BIS-Veteran, och på en hedrande 2:a plats kom SU(u)CH LP 1 Smörsoppens Simba.

BIS-Veteran SU(u)CH Julita Royal Reveller

På lördagen var det SSRK som hade sin Champion Ship utställning och där dömde Patsy Hollings, England 75 Welshar. Det blev Excellent och placeringar för samtliga av våra hundar, inte illa i den hårda konkurrens som rådde. I öppenklassen placerade sig Smörsoppens In The Woods på en 2:a plats och SU(u)CH Smörsoppens Tjatte på en 4:e plats. I Veteranklass blev det omvänd ordning mot fredagen, Bästa Veteran blev SU(u)CH LP 1 Smörsoppens Simba och Joseph blev 2:a.

Bästa-Veteran SSRK Championship SU(u)CH LP 1 Smörsoppens Simba

Excellent och en 2:a placering i ökl Smörsoppens In The Woods

Excellent och en 4:e plcering i ökl. SU(u)CH Smörsoppens Tjatte
Söndag & dags för World Dog Show för grupp 8. I dag deltog inte Maria & Figge, utan de befann sig vid ringside för att heja på de andra. Domare i tikringen var Joy Hartley och i hanhundsringen dömde John Hartley, England, 137 Welshar var anmälda. I dag blev inte Smörsoppens In The Woods placerad men fick ett hedrande Excellent.  När det kom till veteranklassen var det spännande värre, 4 hanar deltog och vi hade ju slagit den ena hanen både fredag och lördag så vi hoppades naturligtvis att vi hade en liten chans att Simba eller Joseph skulle få bli World-Veteran Vinnare. Men ack vad vi bedrog oss. Vi fick båda se oss slagna av Standard Bearer Nevada från Finland.

Här är placeringarna 4:a Don's Deep Purple, 3:a Julita Royal Reveller, 2:a Smörsoppens Simba, 1:a Standard Bearer Nevada
Det har varit en trevlig och rolig helg, med god mat och trevligt umgänge. Det har också varit lite missöden, det första var att inte mina lysen fungerade på husvagnen när vi skulle åka, sedan placerade vi utställningstältet vid fel ring för att några funktionärer vänt på kartan men vad gör det så här i efterhand. Ett tack till Tina som bjöd på god mat när vi kom upp till Stäket på torsdagskvällen. Ett tack också till WSSK:s utställningskommitté som ordnade förfriskningar med tilltugg både under utställningen och mingel efter, Det var jättetrevligt och förhöjde stämningen. Fler resultat och bilder kommer att finnas på klubbens hemsida www.wssk.se, även i Carinas blogg kan ni läsa om våra strapatser http://www.blogtown.se/blog.php?id=tosca
Så till sist ett JÄTTE GRATTIS till alla vinnarna!

 2008-06-29 Uppdatering nr 2 i dag. Fick rapport från SKK utställningen i Borås där Lena är med SU(u)CH LP 1 Smörsoppens Simba och han blev BH-2 och Bästa veteran och så gjorde "Alfons" Smörsoppens In The Woods bra ifrån sig också R-BH och Cert. GRATTIS Lena vad duktig du är med hundarna. Nu får vi hålla tummarna för att Alfons sista Cert kommer snart.

2008-06-29 I dag fyller Blom-kullen 4 år och i morgon fyller Knattarna 4 år så jag skickar er ett gemensamt GRATTIS på era födelsedagar. Jag lyckades få en bild på alla 9 (inte lätt vill jag lova) när ni var små så den får representera er.

Blom-Kullen är S Fänrikshjärta, S Johannesört, S Tibast, S Skogsstjärna, S Snödroppe och S Rosenmalva och
Knattarna är S Knatte, S Fnatte och S Tjatte. Hoppas nu ni blir firade ordentligt och får något gott att tugga på.
Ni som jag inte hört något ifrån på ett tag skicka gärna ett mail och berätta hur ni har det.

I går var vi i den underbara Rottneros-parken på utställning, jag hade lånat med mig Anettes "Hugo" Smörsoppens Caffé Mocha och han blev 1-1 med HP i juniorklassen. BIS blev Joseph sonen NORUCH LP1 Freckles Royal Rebell, Grattis Anna-Carin.

Jag har uppdaterat galleriet med lite bilder också.

2008-06-19 Äntligen lite tid för uppdatering, mycket har hänt sedan sist. Först alla valparna som flyttat hemifrån. Förutom Pimpim som stannar kvar här hemma. Jag önskar alla valpar, hussar, mattar med familjer lycka till. Har fått rapport från alla att allt funger som det ska.
Efter Jerry så åkte Smörsoppens Friska Fläktar "Hector" till Vintrosa och Eva-Kristin med familj, Hector samäger Eva-Kristin med Carina på kennel Freckles, sedan for Smörsoppens Tutti Frutti " Tuula" med Gia & Ted till Hjo och ska bo på Kaggestorp . Lördag morgon fick Smörsoppens Zig Zag " Molly" följa med oss till Gränna för att bli hämtade av sin familj, Ulf, Karin & Anna för vidare färd till Huskvarna. Söndag kväll kom familjen Arnersten från Askersund och hämtade Smörsoppens Salmiak "Elton" och sist ut åkte Smörsoppens Palle Kuling "Leo" med Nina & Micke till Norrköping.
Inte utan att man saknar de små liven.
 
Här hälsar Tuula på sin nya kompis Yasha.             Lillhusse Viktor & Elton kommer säkert bli bästisar!

Sedan har ju Gränna utställningen gått av stapeln. Alltid lika trevlig och välordnad utställning av Smålandsgänget.
Det var bara några Smörsoppar med den här gången, men de skötte sig bra. På lördagen dömde Sara Nordin för första gången Welsh och hon hade nästan 100 welshar att titta på. Jag visade Anettes S Caffé Mocha som nu blivit junior och han placerade sig som nr 3 med HP, sedan visade Lena S In The Woods som nu går i ökl. och han placerade sig som nr 4. Malin visade sin S Caffé Latte i juniorklassen men blev inte placerad bland de 5 bästa, det var 11 juniortikar anmälda. Sedan visade jag Perras S Gullviva  som också klivit in i ökl. och hon blev 6:a bland 17 ökl. tikar.
Söndagen dömde Gill Tully, Kennel Highclare England, resultatet blev, S Caffé Mocha 1-4 junkl. S In The Woods 1-1 CK ökl. och BH-R. Grattis Lena, bra gjort. Lena fick också visa S Gullviva och hon fick ett 1:a pris. På söndagen var det drygt 80 welshar anmälda.

I dag har vi varit och gjort ultraljud på "Maja" Smörsoppens Mynta. Vi såg ganska många bebisar i magen på henne, så nu ser vi med spänning fram emot att de ska titta ut omkring 23 juli.

Till sist men inte minst så skickar jag massor med Grattis-kramar till Månbarnen i dag när ni fyller 6-år

2008-06-11 Då är valparna veterinärbesiktigade och leveransklara. Första valpen har flyttat till familjen Rondén i Täby och jag önskar er lycka till.

Hemfärden gick enl. rapport bra och Smörsoppens Fruxo som nu kallas Jerry verkar ta flytten med ro.

2008-06-04 Det har dröjt lite med uppdatering av valpbilder, men det har varit fullt upp med besök och valparna tar allt mera tid i anspråk. Har inga 7 veckorsbilder utan bilderna är de som Carina tog när hon och Eva-Kristin var här och tittade på valparna i fredags. Det är nu bestämt var valparna kommer att bo och vilken valp som ska heta vad. Valparna har nu blivit avmaskade för 3:e gången och veterinärbesiktningstid är bokad.

Måste skicka ett extra GRATTIS till Lena med SU(u)CH LP1 Smörsoppens Simba som placerade sig som BIS-5 Veteran i Norrköping i lördags.

2008-05-31 Fick ett roligt telefonsamtal från Lena som var på SKK:s internationella utställning i Norrköping idag "Alfons" Smörsoppens In The Woods blev BIM och fick Cert & CACIB. Inte nog med det Lena hade med sig sin snart 10-åriga SU(u)CH LP1 Smörsoppens Simba och än en gång visar gubben vad han går för BH-3 och Bästa Veteran blev det. Grattis Lena det gjorde ni bra. Grattis också till Anna Kristell som blev BIR med Freckles She's A Lady, Anna fick också tikcertet på sin juniortik.

2008-05-29 I dag kom resultatet på höftledsröntgen, alla var fria. S Caffé A, S Caffé Mocha A, S Espresso B och S Caffé Latte B.

2008-05-27 I dag har Jenny med Robban och Gaj varit här för trimning av Robban. Naturligtvis ville Gaj leka lite med valparna, vilket gick jättebra i början. Men när Gaj som är en 5 månaders Kelpie-valp började spela fotboll med valparna blev han förpassad ut från valphagen. Lite bilder kan ni se här.

2008-05-26 Valparna är 6 veckor och nya bilder är inlagda.

2008-05-23 I dag har vi haft 1-års träff med HD-röntgen för Caffé kullen. Efter röntgen på Sörgårdskliniken åkte vi till Motala Brukshundklubb för lite mat & kaffe för det tvåbenta och lite bus för de fyrbenta. Tack för att ni tog er tid att komma och att ni tagit så väl hand om era hundar under året som gått. Det var jätteroligt att få träffa er och era hundar. Nu får vi hålla tummarna för att resultatet på röntgen blir bra. Mamma Kajsa med husse och matte var också med och så även pappa Eros med sin husse och matte. En riktig familjeträff var det. Vill även tacka Janne för att du alltid ställer upp och hjälper till med allt möjligt. Och Anette, hoppas bilen fungerade så du kom hem ordentligt!

Susanne med mamma Kajsa, Helen & Rune med Stella, Mattias & Jenny med Doglas, Malin med Iza, Anettte med Hugo och Tony med pappa Eros.

I onsdags for jag ner till Orust med "Maja" SU(u)CH Smörsoppens Mynta för att para henne med "Gucci" SU(u)CH Dagsländans Broder Tuck, så nu hoppas vi på valpar på min födelsedag 23/7. Tack Pia för att jag fick sova över hos dig och för god paj.

2008-05-19 Nya bilder på valparna som blivit avmaskade för andra gången i dag nu när de är 5 veckor. Även deras vassa klor har blivit klippta igen. I dag har de varit ute för första gången och det finns även blandade bilder här. Namn är också bestämt och den här gången blir det tablettaskar som tema. Hanarna ska heta S Fruxo, S Friska Fläktar, S Salmiak, S Palle Kuling och tikarnas namn blir S Tutti Frutti, S PimPim och S Zig Zag. Vem av valparna som får vilket namn är ännu inte bestämt.
Skickar också ett grattis till Helen & Rune som debuterat på inoff. utställning med "Stella" Smörsoppens Espresso. Det resulterade i HP och BIR.

2008-05-17 PRESSTOPP SU(u)CH Smörsoppens Tjatte "Figge" och Maria blev i dag BIS på Inoff. utställning i Molkom där ca 150 hundar deltog. GRATTIS vad ni är bra!

På Norges nationaldag-06 föddes Maja-Knotas barnen = Musikalkullen, och nu fyller ni 2 år. Hoppas ni firar lika mycket som Norrmännen gör på sin dag. Jag önskar er ett jätte GRATTIS och hoppas ni får en trevlig dag. S In The Woods, S Starligth Express, S Candide, S Chess, S Miss Saigon och S Evita.

Så här såg ni ut med husse och matte när vi hade 1-års träffen.

2008-05-12 Nya bilder på valparna i dag 4 veckor och nu är det full fart på dem när de skuttar runt på golvet. Klorna har de även fått klippta igen.

2008-05-11 Roliga nyheter idag, Maria var till Larv på SKK utställning med Smörsoppens Tjatte och tog sista Certet och blev BH, BIR och kan därmed titulera sig SU(u)CH. Grattis Maria. Grattis även till Karin med Freckles Ginger Rogers "Doris" som också fick sitt sista Cert och blev champion BT och BIM.

2008-05-10 Smörsoppens Mynta "Maja" har börjat löpa och kommer att paras runt den 21 maj, se mera under valpar.
I går var jag en sväng till Carina och tittade på hennes 13 valpar som snart ska flytta hemifrån.
      
En av pizzas valpar på språng                             Offa & Tosca hade inte träffats på ett tag och hade mycket att berätta för varandra!

Vi har ett underbart sommarväder ute så nu är det dax för lite varningar. Tänk på att det fort blir varmt i bilen, se till att parkera bilen i skugga med god ventilation om ni måste lämna hunden i bilen. Tänk på att solen flyttar sig också!
Nästa fasa med sommar och varmt väder ORMAR! Be er veterinär skriva ut cortison som ni ska ha med er i fickan tillsammans med ett rör med lite vatten ifall olyckan skulle vara framme. Efter ormbett måste veterinär uppsökas omedelbart.
Fick rapport att S Miss Saigon "Zicka" hamnade på djursjukhuset efter att blivit ormbiten hemma i trädgården. Hoppas du mår bättre nu Zicka!

2008-05-05 I dag är valparna 3 veckor och de har både fått klorna klippta, blivit avmaskade och fått smaka på valpfoder. Valpfoder var jättegott tyckte de.
Men något vidare bordsskick hade de inte.

2008-05-04 HIPP HIPP HURRA för Caffé-kullen som i dag blir 1-år. Jag vet och tror att ni förgyllt tillvaron för era familjer med er glädje och era hyss under året som gått. Det ska bli så roligt att träffa er alla  inklusive hussar och mattar både stora och små den 23 på 1-årsträffen.

2008-05-01 Grattis till Lena som idag blev BIS på Motala Brukshundsklubbs inofficiella utställning med sin dotter Hannas Smörsoppens In The Woods "Alfons", även Lenas "Simba" LP SU(u)CH Smörsoppens Simba gjorde bra ifrån sig och blev 2-BH & BIS-2 Veteran. Annette med Smörsoppens Caffé Mocha blev 3-BH. Bland tikarna placerade sig Alfons syster "Zicka" Miss Saigon BIM visad av matte Petra, BT-2 kom ännu ett kullsyskon "Irma" Smörsoppens Evita med matte Lucie. BT-3 blev Smörsoppens Mandelblom som idag bara ville ut ur ringen till husse så Emma fick kämpa med henne ordentligt. Jag hade även uppfödargrupp tack för att ni stannade och visade upp gruppen i finalen, vi var ju ända uppfg. så det blev ett lätt BIS. Dömde gjorde Martin Adner, kennel Goldflames och han hade 65 hundar att bedöma under dagen.

Smörsoppens In The Woods

2008-04-28 Oj, vad fort tiden går, valparna blir idag 2 veckor, de börjar få små springor till  ögon och försöker resa sig på sina små vingliga ben. Elsa är en duktig och omtänksam mamma och sköter om dem jättebra. Nya bilder här.

2008-04-21 Valparna har redan blivit 1 vecka, de växer och mår bra. Nya bilder här. Alla valpar är tingade.

2008-04-15 Elsa och Siverts valpar har kommit några dagar tidigare än beräknat. Men de är jättefina och både mor och barn mår bra..
Ni kan följa valparna här!
Jag skickar ett grattis i efterskott till Smörsoppens Polar & Smörsoppens Pyret som fyllde 5 år den 13 april, hoppas ni hade en bra dag.

2008-04-10 Födelsedagsbarn igen! I dag är det Gladiatorkullen som fuller 6 år, tänk vad tiden går fort. Grattis säger jag till S Tamook, Zeke, Indra, Amber, Medusa och Diva. Ni som jag inte hört något ifrån på länge skicka gärna ett mail och berätta hur ni har det.

Här är ni tillsammans med Mamma Smörsoppens Sabrina.

2008-04-06 Nyheter från Uddevalla utställningen. GRATTIS Maria med Smörsoppens Tjatte " Figge" till erat 2:a Cert och 2 BH. Jättebra jobbat nu har det nog lossnat. Bara 1 cert kvar. Med på utställningen var också Smörsoppens Starlight Express "Rusty" med matte Lina och husse Simon som klarade sig med bravur och blev 1-1 Hp i unghundsklassen. Grattis till er också.

2008-04-01 I dag är det 1:a april och då fyller drinkkullen 3-år. GRATTIS säger jag till S Hot Shot "Eros", S Rob Roy "Nicke", S Tequila Sunrise "Vilma" och S Piña Colada "Nellie". Hoppas ni får något smaskigt att äta och en extra vårpromenad. Naturligtvis går mina tankar också till min älskade "Wilda" S A Taste Of Honey. Saknaden är fortfarande stor efter henne.

Här är Wilda 9 veckor.

Tack alla ni som röstat på Joseph i Agrias tävling om Sveriges smutsigaste djur. Joseph blev 5:a. Men nog var han smutsigare än de andra!

S2008-03-23 I dag skickar jag STORT GRATTIS och många kramar till SOL-barnen som fyller 5 år. Ni har väl redan fått påskgodis, men något extra får ni säkert idag.

Här på bilden är ni 2 veckor och väldigt stillsamma.

Ny kull planeras, se under valpar.
 

2008-03-18 I dag har jag varit och gjort ultraljud på Elsa "Smörsoppens Rosenmalva" och det var valpar i magen på henne. Vi såg flera små foster med små hjärtan som pulserade, t o m  navelsträngen kunde man se. Det ska bli så spännande och roligt med valpar i huset igen.

Ni glömmer väl inte att gå in och rösta på Sveriges smutsigaste djur!
Så här ser Joseph ut när han varit och tagit sig ett gjyttjebad.
För er som orkar läsa så finns historien här.

Har satt in en gammal bild på framsidan som är så underbar tycker jag. Det är Smörsoppens Tamook som tittar upp mot hästen.

2008-02-22 Idag skickar jag ett fång rosor och en knippe GRATTIS till Sjösala-vals kullen. Dvs. S Rönnerdahl, S Gullviva, S Mandelblom, S Kattfot & S Blåviol när ni nu blir 2-år och ska räknas som vuxna, men jag vet att ni har barnasinnet kvar!
                
Så här söta och lugna var ni när ni var två veckor.        S Gullviva "Lisa" undrar vad hon fått!

2008-02-17 I fredags var jag hos Ola på kennel Geltman's och parade "Elsa" Smörsoppens Rosenmalva med "Sivert" Madrugada Av Vettin, så nu hoppas vi på valpar runt 18 april med leverans mitten av juni. Jag kommer att göra ultraljud på Elsa när hon gått 4 veckor för att säkert konstatera om hon är dräktig. Stamtavlan kan ni se under valpar.

2008-02-09 Ett stort GRATTIS och HURRA till Huda & Hampus "valparna" som i dag fyller 8-år. Hoppas ni smaskat på något gott.

I dag har det också varit SSRK:s vinterutställning i Mjölby, om man nu kan kalla det vinter, det var lervälling utan för ridhuset.
Jag visade Smörsoppens Caffé Mocha som blev 9 månader den 4 feb och fick då gå in i juniorklassen och det gjorde han med bravur. 1-1 HP blev resultatet och en kanon kritik från domare Marjo Jaakkola. Sedan var det Smörsoppens In The Woods tur i unghundsklassen visad av Lena Johansson och det skötte sig jättebra. 1-1 CK blev det och så fick de gå in i BH-klassen där de placerade sig som 3:a. I unghundsklassen bland tikarna var det hela 9 st och dagens största klass, jag visade lilla Danskan Lloer's Northern Touch och vi 1-2 HP och i den klassen var Petra Lundström med Smörsoppens Miss Saigon med också och de blev 1-4. Bra jobbat och Grattis till er alla.

2008-02-07 Offa har nu slutat med sitt penicillin och hon är lika pigg som vanligt och äter med god aptit. hoppas nu att det håller.
Elsa har börjat löpa så nu äntligen ska det väl bli valpar i april.

foto: Sanna Hahne

2208-01-18 En liten lägesrapport om Offa. I går eftermiddag verkade det som antibiotikan börjat göra verkan, fick i Offa en kokt kycklingfilé och lite specialmat från veterinären, hon gick också och mötte husse när han kom hem från jobbet på kvällen. Lite lätt svansviftning, men hon såg lite piggare ut. I morse var hon med på en kortare morgonpromenad och när vi kom in åt hon ca 1½ dl torrfoder för katter och lite veterinärfoder. Man blir ju så orolig när ens annars så pigga hund knappt lyfter på ögonlocken när man går in till henne. Jag tror att bara hon får i sig lite mera mat så kommer krafterna tillbaka och antibiotikan gör sitt så är hon snart pigga glada Offa igen som följer matte tätt i hälarna. 

2008-01-15 Säg den lycka som varar!! Offa fick en begynnande livmoderinflammation så vi fick åka till veterinären idag. Så några valpar för Offa blev det inte denna gång. Men vi hoppas att vi kan häva inflammationen med antibiotika.

2008-01-14 I dag har vi kommit hem i från vår underbara semester i Thailand. Den här gången åkte vi till Kaho Lak. Vila, sol och varma bad i havet, kan det bli bättre. Ja, orkideér blev det också tid för.
Nu är också SVCH Smörsoppens Ofelia "Offa" parad med SVCH NUCH SU(u)CH Trigger Private Selection och valparna beräknas födas omkring 7 mars. Tack Freckles Carina för att du i kallt vinterväder fixade så Offa blev parad. Nu håller jag tummarna för att det blir valpar i mars. Jagkommer att göra ultraljud på Offa när hon gått 4 veckor för att konstatera om hon är dräktig.
Jag vill passa på att skicka en hälsning i efterskott till mina "valpar" som fyllde 12 år den 9 januari.