2007-12-21 Nu äntligen löper Offa! Hon kommer att paras i början av året och förhoppningsvis blir det valpar i början på mars. Jag kommer att befinna mig på varmare breddgrader när Offa ska paras, men som tur är har jag Freckles Carina som bästa vän. Hon är min räddare i nöden.

2007-12-14 Hipp Hipp Hurra för Kryddkullen som fyller 4 år idag! Hoppas ni får en bra dag.
Ni kom som en julklapp för 4 år sedan.

2007-12-01 Grattis till Nova som i dag fyller 10 år, vi skickar en grattishälsning till hennes syskon också.


2007-11-28 Nytt foto på Offa på framsidan som jag tog idag, jag och fler med mig väntar på att hon ska börja löpa.
Vill sända ett grattis till Eva & Rolf med Smörsoppens Chess som varit i Åstorp på SSRK utställning för första gången och fick ett 1:a pris och sedan placerade sig som 2:a med HP. Även familjen Robertsson med Smörsoppens Caffé Latte har varit på inoff. utställning i Svenljunga där Iza fick HP och blev BIR-valp. Jag har fått nytt foto på Smörsoppens Rönnerdahl som växt till sig och blivit stor kille.
En ny orkidé har blommat för första gången hos mig, en lite annorlunda blomma som heter Aeranthes grandiflora.
I dag har det varit grått väder och regnat så jag har ägnat dagen till lite julbak, här kommer ett smakprov.

Lussekatter & Mockarutor

Kokosmuffins & Rågbröd

2007-11-03 Årets sista utställning för min del är avklarad, ja till stora Stockholm ska jag förstås men ska inte ställa någon hund. Igår var det Växjö SKK internationella och än en gång blev "Joseph" SU(u)CH Julita Royal Reveller BIR-veteran. Skulle haft med mig Luna men eftersom hon var i höglöp fick hon stanna hemma. Men jag visade Elisabeths söta "Lisa" Smörsoppens Månskära hon vann öppenklassen med CK och placerade sig som 3-BT återigen snuvad på certet med en hund.
Jag debuterade också i Papillonringen med att visa min systers söta Papillonvalp "Jazza" Macahans Jalapena. Jazza tyckte det var lite läskigt på sin första utställning och ville inte visa sig ordenligt, men hennes syster blev BIR-valp av 18 valpar.

2007-10-30 Äntligen tid för lite uppdateringar. Först och främst en ursäkt till Beatrix Potterkullen som fyllde 8-år den 23/10, jag hade inte glömt er men var helt inställd på att ni fyllde den 25/10. Men ett Grattis till er i efterskott. Ni som jag inte hört något ifrån på länge skicka gärna ett mail till mig.

Så har Smörsoppens Caffé Latte "Iza" med lillmatte Malin gjort debut i utställningsringen det blev HP och BIR i valpklassen. Grattis!


Själv var jag i Mjölby i helgen på SSRK:s utställning där Ola Eriksson dömde 49 welshar, jag visade Anette's Smörsoppens Caffé Mocha i Valpklass 1 och han blev 2:a med HP.

Bland öppenklass hanarna var Smörsoppens Hot Shot med visad av Anna Kristell och han placerade sig på 3:e plats.
"Joseph" SU(u)CH Julita Royal Reveller fick göra debut för andra gången i veteranklass (reglerna ändrades till 8 år fr.o.m. 1-1-07). Joseph blev BIR veteran, 5 BH och slutade som BIS-3 veteran.
I Unghundsklass tikar visade Petra sin "Zicka" Smörsoppens Miss Saigon och de hamnade på 4:e plats i konkurrensen och slog mig som visade Smörsoppens Mandelblom som blev 5:a. Bra gjort Petra.
Bland 13 öppenklasstikar deltog Eva med Smörsoppens Soldis och fick ett 1:a pris men blev inte placerad, Eva hade även med Smörsoppens Squintina som också debuterade i veteranklass blev 2:a med HP bland veterantikarna. Grattis till er alla.

I går var Carina, Majsan och jag och tittade på  SU(u)CH Smörsoppens Fnatte "Enzos" valpar med Dagsländans Lisa. Valparna var 7 veckor och var så söta.

Dagsländans Herr Nilsson "Oliver"
2007-10-18
 
Clara med husse har varit ute och letat reda på en stor hjort.

2007-10-05 Ett fyrfaldigt HURRA, HURRA, HURRA, HURRA till Perra som så snabbt lyckades med att ta Viltspårchampionatet på sin Lisa som nu kan titulerar sig S VCH Smörsoppens Gullviva.
Hurrar gör vi idag också för  Joseph som fyller 8 år, tänk vad tiden går fort. Det var inte länge sedan vi hämtade Joseph och Ellen på Arlanda.


2007-09-21 Förra helgen var vi i Dingtuna SSRK och ställde ut. Jag hade bara med mig "Joseph" SU(u)CH Julita Royal Reveller vi hade en avelsgrupp på honom som fick HP och blev BIS-2 avelsgrupp. Det var 4 andra Smörsoppar där så jag hade uppfödargrupp också och fick även HP på den gruppen. Bland ökl. hanarna blev Smörsoppens Hot Shot 1-3 och Smörsoppens Tjatte 1-4, SU(u)CH LP1 Smörsoppens Simba blev BIR-veteran, bland tikarna var Smörsoppens Månskära med och fick 1-2 CK och blev 3 BT. BIR blev SU(u)CH Freckles Royal King som är efter Smörsoppens Solstickan. Grattis till er alla. Har också haft besök av Smörsoppens Caffé Mocha som bara var jättesöt. Ni kan se blider av honom i galleriet.

2007-09-09 I dag skickar jag ett stort GRATTIS till Yvonne & Göran som fick certet i Sofiero på Lukas, och nu kan han titulera sig SU(u)CH Smörsoppens Tabasco. Lukas blev 2-BH. Sänder ett GRATTIS till Perra som har tagit ytterligare ett 1:a pris i ÖKL. Viltspår med Smörsoppens Gullviva. Nu håller jag tummarna stenhårt.

2007-09-01 I dag fick Smörsoppens Gullviva "Lisa" ett 1:a pris i öppenklass viltspår med husse Perra. HURRA HURRA!

2007-08-25 Grattis alla Disney-barn som idag fyller 9-år, hoppas ni får en bra dag och något smaskigt att äta.
I onsdags blev Hanna Johanssons "Alfons" Smörsoppens In The Woods godkänd i anlagsklass viltspår, grattis Hanna, fortsätt nu att träna till öppenspåren.
Helgen 18-19 aug var det SKK utställning i Norrköping och Nyköping, SU(u)CH LP1 Smörsoppens Simba med matte Lena blev BIR-veteran båda dagarna och placerade sig 2-BH & 3-BH, "Alfons" Smörsoppens In The Woods debuterade i unghundsklassen och placerade sig 1-1 HP båda dagarna, på söndagen i Nyköping var Pernilla och Smörsoppens Hot Shot med och blev 1-3 i ökk, bland tikarna på lördagen i Norrköping placerade sig  Lucie med Smörsoppens Evita "Irma" som 1-2 HP i unghundsklassen, i öppenklassen var Eva med Smörsoppens Soldis med och blev 1-R. Smörsoppens Månskära "Lisa" med matte Elisabeth var med i Nyköping och blev 1-2 CK i öppenklassen. Jag hade uppfödargrupp båda dagarna och fick 1 Hp på gruppen. Grattis till er alla för fina resultat och tack för hjälpen med gruppen.
Några nya bilder i galleriet.

2007-08-13 Då har Welsh klubbens Club-Show gått av stapeln, i år var vi i Stockholm på Ängsjö fritidsområde, det var en jättefin plats med många grönområden. Det var 160 welshar anmälda till utställningen. Det var en del Smörsoppar med på utställningen och bäst gick det för Lena Johanssons ivrigt svansviftande "Simba"  SU(u)CH LP 1 Smörsoppens Simba snart 9 år gammal. Jag fick äran att visa Simba och han blev utställningens BIS senior. GRATTIS Lena. Lena visade sin dotter Hannas "Alfons" Smörsoppens In The Woods i juniorklassen, och han placerade sig som nr 4 med HP bland 12 juniorhanar. Sedan var det dags för Pernilla med "Eros" Smörsoppens Hot Shot i öppenklassen där det var 12 hanar med. Det blev ingen placering denna gången för Eros. Jag hade med mig "Luna" lloer's Northern Touch i unghundsklassen och hon blev 5:a bland 16 unghundstikar. I öppenklassen var "Elsa" Smörsoppens Rosenmalva, "Lisa" Smörsoppens Månskära och "Ami" Smörsoppens Soldis med, men ingen av dem placerade sig bland de 5 bästa av de 28 tikar som deltog.
På söndagen var det SKK:s nationella utställning i Askersund, där var Maria med "Figge" Smörsoppens Tjatte som vann öppenklassen med CK och blev 4-BH, Yvonne & Göran från Skåne var där också med sin "Lukas" Smörsoppens Tabasco som hade hoppats ta sitt sista cert, men Lukas blev 3:a i Öppenkonkurrensen, "Luna" var med i dag igen och blev 1-4 i unghundsklassen. I öppenklasen tikar placerade sig Eva med "Ami" Smörsoppens Soldis på 4:e plats. "Elsa" Smörsoppens Rosenmalva var också med och fick 1:a pris, men blev oplacerad i konkurrensen. jag hade även uppfödargrupp och fick HP på den, tack till er valpkölpare som stannar och ställer upp. Grattis till er alla för fina resultat.

Lite bilder finns i galleriet.

2007-08-09 GRATTIS till Shakespeare-barnen, SVCH Smörsoppens Ofelia "Offa", Smörsoppens Titania "Wilma", Smörsoppens Julia "Nikita", NUCH Smörsoppens Oberon "Timon", Smörsoppens Hamlet "Svante" och Smörsoppens Romeo "Malte" på er 5-års dag.

2007-07-13 Grattis Maria till att "Figge" Smörsoppens Tjatte och du blev godkända i anlagsklassen viltspår igår. Nu får ni fortsätta träna till öppenklassen.

2007-07-08 I går var vi på utställning i den fina Rottnerosparken, jag hade bara med mig Luna som precis klivit in i unghundsklassen och blev 1-2 med HP. Maria var där med Smörsoppens Tjatte "Figge" för att försöka få ett Cert men återigen hamnade hon 1 steg bakom, men ni är jätteduktiga Maria. Det blev 1-2 CK och 4-BH för Figge. Annika var även där med SU(u)CH NUCH Smörsoppens Bernardh snart 9 år som visades i fin kondition, han fick CK och blev BIM-veteran. Grattis till Anna-Carin med Tjuven som blev BIR och BIS-4, grattis också till Carina som knep certet på Barney som därmed blev SU(u)CH. Skickar ett grattis även till Tina som också fick campionat igår på Freckles Royal King som är efter Smörsoppens Solstickan.

Julita The Norse Quest "Archie" med sin dotter Lloer's Northern Touch "Luna"

2007-07-04 Fick rapport från Elisabet med Smörsoppens Månskära "Lisa" som varit på SKK:s utställning på Gotland i helgen, på lördagen placerade sig Lisa som BT-R och på söndagen blev hon BT-3 och fick R-CACIB, Grattis Elisabeth.
Ett stort Grattis till Anna med Smörsoppens Candide "Texas" som fixade anlagsklassen i viltspår, vad duktiga ni är. Nu får ni satsa på öppenklassen.

2007-07-01 Nu har alla valparna flyttat till sina nya familjer, och jag önskar dem lycka till i framtiden. Glöm inte höra av er.
Caffé var först ut och flyttade till Nässjö, hans tilltalsnamn är Doglas, sedan åkte Cappuccino till Huskvarna och hon ska heta Selma. Espresso har flyttat till Borås och hennes tilltalsnamn blir Stella. Idag åkte först Caffé Mocha till Linköping och han heter Hugo, och så sist ut var busfröt Caffé Latte som lyssnar till namnet Iza, hon flyttade till Fjärås. Hoppas ni finner er väl tillrätta i era nya familjer.
Vill också gratta Yvonne & Göran med Smörsoppens Tabasco som åter igen missade Certet med en hund, idag var det i Borås. Slutlig placering blev 2-BH.

2007-06-29 Stort GRATTIS till alla Blom-barn i dag när ni fyller 3 år, S Fänrikshjärta, S Johannesört, S Tibast, S Skogsstjärna, S Snödroppe och S Rosenmalva, passar på att säga GRATTIS till S Knatte, S Fnatte, och S Tjatte som också fyller 3 år men i morgon. Så jag inte glömmer det i bland alla valpleveranser. Säg till hussar och mattar att ni ska ha något smaskens.


2007-06-27 Carina från Kennel Freckles var här i måndags och tog lite kort på valparna med sin nya systemkamera. Ni ser dem här.

2007-06-23 Nya 7 veckors bilder på valparna.

2007-06-19 Grattis alla Mån-barn på er 5-årsdag. Hoppas ni får en bra dag med en smaskig present.

Så här såg ni ut för 5-år sedan!

2007-06-17 Annette & Boss har varit här och hälsat på sin Hugo och hjälpte mig att ta 6 veckors bilder på valparna. Tack för hjälpen Annette. En rapport från SSRK Gränna kom från Lena som varit där med SU(u)CH LP 1 Smörsoppens Simba BIR-veteran och 4-BH, även Smörsoppens In The Woods var med i juniorklass och fick ett 1:a pris.

2007-06-16 Idag var vi till Avesta på SKK:s utställning och där knep Monika med "Maja" Smörsoppens Mynta sitt sista Cert och kan nu titulera sig SU(u)CH. Stort GRATTIS Monika. Maja slutade som BIM. Jag ställde "Luna" som idag bara fick en 1:a, även Pernilla var med med "Eros" Smörsoppens Hot Shot, han blev 1-3 i ökl. Grattis också till Christina & Luise som blev 2-BT på WSSK Open Show i Gränna idag med sin juniortik Dalkrokens Red Hot Chili.

2007-06-09 Mycket att fira idag, först och främst ett jättestort GRATTIS till Eva med Smörsoppens Soldis "Ami" som idag fick Cert och 2-BT på SKK-utställningen i Norrköping, Jag ställde även Lloer´s Northern Touch "Luna" som blev 1-1 HP i juniorklass. Smörsoppens Gullviva "Lisa" debuterade i unghundsklass och fick idag nöja sig med ett 2:a pris. Smörsoppens Hot Shot "Eros" fick ett 1:a pris och blev 3:a i Ökl.  Sedan har höftledsresultaten kommit på Maja-Knotas barnen alla var fria på sina höfter, 4 med A och 2 med B. Grattis till er alla.
Nya bilder på valparna här och här.

2007-06-07 Valparna har varit ute för första gången, lite bilder från det ser ni här.

2007-06-02 Nya bilder på valparna.

2007-06-01 I dag har vi haft 1-års träff med Maja - Kotas barnen, höftledsröntgen, vaccinering och lite lek stod på programmet för de fyrbenta, och vi tvåbenta fick lite förtäring och trevligt umgänge. Nu väntar en lång spännande vecka innan resultatet på höfterna kommer. Ett stort tack till mina underbara valpköpare för att ni kom till träffen och för att ni tar hand om era hundar så bra.

Lucie & S Evita, Eva & S Chess, Anders & S Miss Saigon, Anna & Candide, Lena & S In The Woods, Lina & S Starlight Express
Fler bilder från träffen kommer senare.
Valparna har blivit 4 veckor i dag och det kommer nya bilder snart.

2007-05-25 Valparna har blivit 3 veckor, de växer så det knakar och idag har de blivit avmaskade för första gången och även fått smaka på lite valpmat. Valparna har fått sina namn ´den här gången blir det Caffe-tema. De ska heta Caffé Mocha, Caffé , Cappuccino, Espresso och Caffé Latte.
Smörsoppens Tjatte "Figge" har varit på SSRK utställning i Almare-Stäket och placerade sig som 3-BH, bra gjort Maria.  Även Smörsoppens Tabasco "Lukas" som jagar sitt sista cert har varit på utställning i Hässleholm, där blev det en BH-4 placering för honom och husse Göran, Grattis till er. Nytt ögonresultat på Smörsoppens Tjatte som var Ua.

2007-05-18  Valparna har blivit 2 veckor och fått ögon. De försöker att kliva runt på sina små ben. Klorna har blivit klippta för första gången.

2007-05-17 Ett Stort GRATTIS till Perra och Smörsoppens Gullviva "Lisa" som idag blev godkända i anlagsklassen viltspår, bra jobbat. GRATTIS också till alla musikalbarnen S Evita, S Miss Saigon, S Starlight Express, S Candide, S In The Woods och S Chess på er 1-årsdag. Vi ses på 1-årsträffen den 1 Juni.

2007-05-11 Nya bilder på valparna som blivit 1 vecka.

2007-05-04 I natt föddes Kajsa & Eros valpar, 2 hanar & 3 tikar. Allt gick bra och både Kajsa och valparna mår utmärkt. Ni kan följa valparna här.

2007-04-21 Då har även Göran varit här med sin Smörsoppens Rönnerdahl och röntgat honom och resultatet blev B.

2007-04-16 Idag kom "Lunas" Lloer's Northern Touch  höftledsresultat och hon A-B

2007-04-10 I dag fyller Gladiator barnen Tamook, Zeke, Diva, Indra, Medusa och Amber 5 år, tänk vad fort tiden går. Stort GRATTIS till er på födelsedagen.

2007-04-01 Idag GRATTAR jag Wildas syskon , Tequila Sunrise "Vilma!, Piña Colada "Nellie", Hot Shot "Eros" och Rob Roy "Nicke" på eran 2-årsdag. Ett grisöra eller ett smaskigt ben önskar jag att ni får idag.
Samtidigt tänder jag ett ljus för min älskade Wilda som inte finns hos mig längre!   
 

Grattis Maria till Figges första Cert & 2-BH på SSRK:s utställning i Uddevalla

2007-03-31 Nyss hemkommen från Uddevalla och SSRK:s utställning där "Luna" Lloer's Northern Touch debuterade i juniorklassen och blev 2:a med CK, "Enzo" SU(u)CH Smörsoppens Fnatte var också med och kom 2:a i championklassen med CK och slutade som BH-4

2007-03-29 Idag har vi gjort ultraljud på Kajsa och det visade sig att det fanns små valpar i magen på henne.

2007-03-25 Nyheter från Bergen i Norge, BIR & CACIB idag och BIM igår på NUCH Smörsoppens Oberon "Timon", Stort GRATTIS Randi.

2007-03-23 Grattis alla Sol-barn idag på er 4-årsdag. Hoppas ni får en bra dag med mycket godis. Den här gången blir det en hälsning via hemsidan istället för ett privat mail pga att jag förlorat alla mailadresser.

2007-03-14 En av mina hårddiskar kraschade i söndags, därför ber jag er som tingat valp hos mig att skicka ett nytt mail med era uppgifter till mig. Även "gamla" valpköpare: sänd mig ett mail!

2007-03-09 Nu har resultaten på höftledsröntgen på Sjösala vals kullen kommit se under kullar.
Här är S Kattfot "Wilma" på röntgningsbordet.

2007-03-02 Så har Offa & Archie barnen blivit 1 år och idag var de 4 tikarna här på valpträff. Först åkte vi till Ritva på Sörgårdskliniken och gjorde höftledsröntgen och vaccinering, sedan bar det av till Motala Brukshundklubb för lite mat & kaffe för hussar och mattar. Hundarna fick leka av sig lite, men de var ganska dämpade efter sederingen. Nu får vi spänt vänta på att SKK ska läsa av plåtarna. Tack för att ni kom med era hundar.

Perra & Gullviva "Lisa" , Annelie & Blå Viol "Chili",  Emma & Mandelblom "Zika", Linus & Offa, Susanne & Kattfot "Wilma"

2007-03-01 I dag har jag varit och parat Smörsoppens Mångudinna "Kajsa" med Smörsoppens Hot Shot "Eros". Förhoppningsvis blir det valpar omkring 2 maj. Se mera under valpar.

2007-02-12 Fick ett mms från Nina i Norge som har Smörsoppens Knatte, de hade varit och tävlat lydnad och lyckade få 162,5 poäng och därmed ett 1:a pris. Grattis, vi håller tummarna för kommande tävlingar.

2007-02-11 Idag har vi varit och firat vår dotter Jenny som fyller 30 år idag, vad tiden går! Grattis Jenny, tack för den goda smörgåstårtan.

I går var vi i Mjölby på SRRK:s utställning, där vi skördade fina framgångar. 5 av Maja-Knotas valparna kom till utställningen, först ut var valpklass 2 hanar och där placerade sig Hannas Smörsoppens In The Woods som 1:a och blev sedan BIM-valp visad av Mamma Lena, 2:a blev Lina & Simons Smörsoppens Starlight Express och 3:a Annas Smörsoppens Candide visad av Maria. Bland tikvalparna placerade sig Anders Smörsoppens Miss Saigon som 3:a och Lucies Smörsoppens Evita som nr 4.
Här är alla valparna + mamma och morfar
S Evita, S Miss Saigon, S Candide, S Starligtht Express, S In The Woods, Mamma S Mynta, Morfar Fjälls-Angels Robert Welsh.

I öppenklassen hanar placerade sig Marias, Smörsoppens Tjatte som nr 3 och fick CK. SU(u)CH Smörsoppens Fnatte ägare Majsan blev 2:a i championklassen och slutade som BH-2. Dagens bästa veteran och BIS-3 veteran blev Lenas alltid svansviftande SU(u)CH LP 1 Smörsoppens Simba. Bland tikarna som var 34 till antalet var det fyra Smörsoppar med, Perras Smörsoppens Gullviva som blev 3:a bland 9 juniortikar. Susannes Smörsoppens Kattfot fick i dag ett 2:a pris, men kommer säkert igen när hon fått lägga på sig lite.
I öppenklassen tikar var Monica med Smörsoppens Mynta med och placerade sig 4:a bland 12 öppentikar, Elisabeth och Smörsoppens Månskära fick en 1:a men blev oplacerad i öppenklassen. Grattis till er alla.

2007-02-07 I dag har Carina & Anita varit här och parat Sissel "Freckles Nina Pretty Ballerina" med Enzo "Smörsoppens Fnatte", läs mera om kullen på Freckles hemsida. I söndags var Carina, Majsan (Enzoz matte) och jag i Stockholm och tittade på Enzos första kull hos Kennel Wenanders.
Jag har lagt in två nya orkidéer på blomsidan.

Tack alla ni som ringt, sms:at, mailat och skrivit i min gästbok, för ert deltagande i min sorg efter Wilda.
Här hemma är så tyst utan Wilda, hon hade alltid något projekt på gång. Jag saknar henne!
2007-01-28 Mitt hjärta har brustit. Min älskade Wilda blev i gårkväll påkörd av en bil. Vi letade efter henne i 6 timmar. Polisen var där två gånger och letade efter henne. Jag hittade henne kl. 23.30 i ett dike. Vi körde henne direkt till Strömsholms Djursjukhus, men hennes nerver i ryggen var avslitna så hon var helt förlamad i bakdelen. Wilda skulle bli 2 år den 1 april. Jag saknar henne så fruktansvärt.

2007-01-22 Grattis till Maria och Figge som blev BIR och Grupp 1:a på Örebro's KK inofficiella utställning i går.

2007-01-17 Har varit och gjort ultraljud på Elsa idag, och tyvärr fanns det inga valpar i magen på henne.

2007-01-05 God fortsättning på det nya året önskar jag er alla. Julen är bortstädad och ett nytt foto av Clara som spanar efter rådjur på framsidan. Lite nya blommor uppdaterade i blomgalleriet. I dag har jag beställt tid för ultraljud på Elsa, den 17 januari ska vi se om det finns några valpar i hennes mage.

2006-12-20 En hektisk dag har det varit i dag. På förmiddagen eller morgonen kom Carina och Susanne hit med Pizza som skulle paras med Robban, på eftermiddagen åkte jag och tog upp Carina för att fara till Barbro i Örebro och para "Elsa" Smörsoppens Rosenmlava med "Salle" Merry One's Number One. Så går allt vägen blir det valpar både på Smörsoppens och Freckles den 21/2-07. Se mer under valpar.
Smörsoppens Tamook har fått ett första pris i öppenklass viltspår, grattis till Hanna och Staffan.
 

2006-12-15 Årets sista utställning Hund 2006 i Stockholm är avverkad. Endast Joseph ställdes ut och blev 3:a med HP i veteranklassen. Joseph:s uppfödare Julie Revill från England var här på besök och vi hade en uppfödargrupp med Julita hundar med på utställningen.
Nu har "Elsa" Smörsoppens Rosenmalva börjat löpa, så nästa vecka åker jag till Örebro och parar henne med "Salle" Merry One's Number One. Förhoppningsvis blir det valpar leveransklara i mitten på April.

2006-12-03 En lyckad dag på SSRK:s utställning i Hammarö, "Joseph" SU(u)CH Julita Royal Reveller blev BIR, BIS-2 Veteran & BIS-5, det var Joseph's tionde BIR, "Wilda" Smörsoppens A Taste Of Honey vann unghundsklassen med CK och blev BT-2, snubblade på målsnöret och förlorade Certet till Freckles Nina Pretty Ballerina. Grattis Anita till Sissels Cert. "Luna" Lloer's Northern Touch kom 4:a i valpklassen. Fler Smörsoppar gjorde bra ifrån sig, Maria med "Figge" Smörsoppens Fnatte blev BH-4, Hanna med "Ludde" Smörsoppens Tamook kom 4:a i ökl. hanar, Ludde har även tagit ett 2:a pris i ökl. viltspår, "Bernardh" SU(u)CH NUCH Smörsoppens Bernardh med matte Annika kom 2:a med CK i veteranklassen, Elisabeth med "Lisa" Smörsoppens Månskära placerade sig 2:a i ökl tikar. Grattis till er alla.
Jag hade även en uppfödargrupp som fick HP.

2006-11-19 Idag har vi varit på SKK:s valputställning i Mjölby. Lloer's Nothern Touch "Luna" blev BIR-valp och 2:a med HP blev Anders Lönnströms valp Smörsoppens Miss Saigon "Zicka", visad av Carina. Carinas Koiker "Studza" blev också BIR-valp.

2006-11-14 Då var utställningen i Grängesberg avklarad. Valparna dömdes av Ann Carlström, och åter igen så blev Hannas Alfons "Smörsoppens In The Woods" BIR-valp 1 och placerade sig som BIS-R. Luna "Lloer's Nothern Touch" kom 3:a med HP i valpklass 2. Lisa "Smörsoppens Gullviva" blev R i valpklass 2, bra jobbat av matte Lillemor som visade Lisa själv för första gången.
De vuxna dömdes av Tord Lundborg, Joseph "SU(u)CH Julita Royal Reveller" blev Bästa Veteran och BIS-4 veteran. Wilda "Smörsoppens A Taste of Honey" blev BT-R.

2006-11-07 Grattis till Lena Johansson med SU(u)CH LP1 Smörsoppens Simba som blev 3-BH i Växjö si söndags, grattis också till Staffan Ohlsson som klarade anlagsklassen i viltspår med Smörsoppens Tamook. Smörsoppens Månskära med matte Elisabeth Wennerstrand har tävlat Appelklass spår och blev godkända, ett grattis till er också. Tog en sväng till blomaffären idag och kunde inte motstå den här, även min rosa prinsessa blommar.

2006-10-28 En lyckad dag för Smörsoppsvalpar på SSRK:s utställning i Mjölby. Ett jätte GRATTIS till BIR & BIM valparna i valpklass 1, BIR Smörsoppens In The Woods "Alfons" som också blev BIS-5 valp, ägare Hanna Johansson men visad av mamma Lena, BIM Smörsoppens Miss Saigon "Zicka", ägare Anders Lönnström. 2:a med HP bland hanvalparna blev Smörsoppens Starlight Express "Rusty" med matte Lina Wide, Smörsoppens Evita "Irma" var också med bland tikvalparna och blev 6:a visad av matte Lucie Crafoord-Albrecht. I valpklass 2 tikar blev Lloer's Northern Touch "Luna" placerad som nummer 2 med HP,  Smörsoppens Blå Viol "Chili" visad av Lisa Hallin blev 4:a. Eva Billemark debuterade med Smörsoppens Squintina "Ina" i veteranklass och blev 2:a med HP. Grattis till er alla som är så duktiga med era hundar.

Julita The Norse Quest "Archie" med sin dotter Smörsoppens Blå Viol "Chili"

2006-10-07 I dag har jag uppdaterat sidan med blommor.

2006-10-05 Grattis till Joseph som idag fyller 7-år.

2006-10-01 Grattis till Nina och Smörsoppens Knatte (Ciko) i Norge som fick 158 poäng och ett 2:a pris i lydnadsklass 1 på sin första tävling i går. Ytterligare framgångar i Norge, Randi med NUCH Smörsoppens Oberon (Timon) har varit på dubbelutställning i helgen och vann championklassen och blev 2-BH båda dagarna.

2006-09-26 Då var det sista bokade viltspåret avklarat. I dag var det Wilda och Elsa som skulle visa vad de kunde. Wilda startade jättebra och spårade klockrent fram till 4:e vinkeln där återgången var, då började hon ringa och vimsade bort sig. När hon sedan hittade spåret igen var vi vid skottplatsen. Wilda har börjat hetsa upp sig vid skottet och blir väldigt ivrig, så efter skottet rusade hon iväg och hade så bråttom att hon missade spårslutet, när hon sansat sig fick hon ringa sig tillbaka till klöven. Dagens pris blev en 3:a.
Peter (Elsas husse) var med och gick spår idag, men Elsa var inte på humör och spårade inte alls bra idag. Så hennes resultat blev 0 pris.
Men ett stort grattis till våra klubbkompisar Pia med Borderterriern Tyra och Thessan med Labben Vera och Schäfern Borka som klarade anlagsklassen idag. Borka fick t o m HP.

Måste gratulera Maria med Smörsoppens Tjatte (Figge) som blev BIR och BIG-2 på Grums BK:s inofficiella utställning den 23/9, och  Anna Jansson med sin valp, Smörsoppens Candide (Texas) som gjorde utställningsdebut på samma utställning och blev BIM-valp visad av Annas mamma Eva.

2006-09-20 I dag var jag i Ringarum och gick viltspår, Offa tog sitt 3:e raka förstapris och fick sitt championat, hon kan numera titulera sig SVCH Smörsoppens Ofelia. Wilda gick bättre än i går men hon vill gärna växla över på färskt spår, så nu blir det hårdträning. Men hon lyckades i alla fall få ett 2:a pris. I går kväll hade vi klubbmästerskap i agility på Motala BK, jag ställde upp med en otränad Clara men hon skötte sig bra och vi hamnade på 3:e plats trots att jag vurpade på planen. Grattis till Carro med Rokko som blev klubbmästare.

2006-09-18 Först och främst ett jätte GRATTIS till Lena Johansson och SU(u)CH LP1 Smörsoppens Simba till att bli BIR veteran och BIS-5 veteran i Dingtuna i söndags. Själv har jag varit i Sköllersta och gått viltspårprov med Offa & Wilda. Offa skötte sig utmärkt och fick ett 1:a pris med HP, men hennes dotter Wilda tycker det är mycket roligare att gå på färska spår. I dag fick hon 0 pris. Men jag tackar domaren Elisabeth för alla råd jag fått, så nu ska vi fortsätta träna..

2006-09-07 I dag har vi varit och gått viltspårprov. Smörsoppens Rosenmalva (Elsa) blev godkänd i anlagsklassen, Smörsoppens A Taste Of Honey (Wilda) fick ett 2:a pris i öppenklassen och Smörsoppens Ofelia (Offa) klarade ett 1:a pris.

2006-07-30 Resultat från gårdagens SKK utställning i Ransäter. Grattis till Annika Persson med sin stiliga snart 8-åriga SU(u)CH NUCH SVCH Smörsoppens Bernardh som blev 2-BH och BIM Veteran, SU(u)CH Smörsoppens Fnatte blev 4-BH, Smörsoppens A Taste Of Honey kom 1-2 junkk. Ett grattis till Ami & Jan Karlsson som blev BIM och Champion med Freckles Little John.
Jag har uppdaterat min blomsida med några nya bilder.

2006-07-22 I dag fick vi med oss en Champion hem från SKK:s utställning i Västerås nämligen Smörsoppens Fnatte "Enzo" som nu kan titulera sig SU(u)CH. Enzo blev även Bästa Hane, CACIB och blev BIM. Tack Ola & Majsan för ni tar så väl hand om Enzo. Smörsoppens A Taste Of Honey "Wilda" debuterade i unghundsklass i dag och kom 1-2 CK och blev sedan  4-BT. Carinas Julita The Norse Quest "Archie" blev 3:a BH.

2006-07-17 Nu har alla valparna flyttat till sina nya hem och jag önskar familjerna lycka till med sina nya busungar. Ett stort tack till Monica för att jag fick låna Maja.

2006-07-09 Ytterligare framgångar för Smörsopparna. I dag var det Smörsoppens Tabasco "Lukas" med husse Göran som blev 3-BH och tog sitt andra Cert i Tvååker. Grattis Göran & Yvonne nu håller vi tummarna för att sista certet snart kommer.

2006-07-08 Grattis till Annika Persson med SU(u)CH NUCH SVCH Smörsoppens Bernardh som blev BIM och Bästa Veteran på SKK:s utställning i Alfta idag.

2006-07-06 Nya bilder på valparna som blivit 7 veckor.
Den 1 juli var jag i Rottneros och ställde ut Enzo och Wilda. Wilda vann juniorklassen med HP och Enzo fick nöja sig med 1-4 i öppenklassen. Smörsoppens Gullviva 4 mån. debuterade och var yngst bland welshvalparna och hamnade på Resevplats. Ett stort grattis till Anna-Carin som blev BIR med Freckles Royal Rebell (Kroken) och 2-BH med Cert till Freckles Prince of Thieves (Tjuven) som därmed fick sitt SU(u)CH.

2006-06-27 Ny bild på Luna 12 veckor.

2006-06-19 Grattis till Pernilla Johansson och Smörsoppens Hot Shot "Eros" som blev 2-BH i Avesta i lördags ni är och nosar på Certet , brorsan Smörsoppens Rob Roy gjorde också debut på officiell utställning och blev 3:a i junkk. visad av Karolia Tham. Själv var jag i Gränna i går och "Wilda" fick sitt första CK och slutade som BT-R bland 28 tikar. Eva Billemark med Smörsoppens Soldis var också där och placerade sig som 3:a i Ökk. Grattis också till alla Mån-barn som fyller 4 år idag. "Luna" har äntligen fått en egen sida.

2006-06-14 Vi har varit i Vänersborg på utställning och Wilda vann juniorklassen med HP igen, Carina blev 2:a BH med Archie. Valparna har fått sina namn och är uppkallade efter operetter, idag är de fyra veckor.

2006-06-01 Valparna har nu blivit två veckor och de har öppnat sina ögon, de har också fått sina klor klippta för första gången.

2006-05-30 Vi hälsar lilla Lloer's Northern Touch välkommen till Smörsoppens, hon kommer inom kort att få en egen sida. Tack Charlotte och Tomas för denna lilla virvelvind.

2006-05-25 Nya bilder på valparna som nu blivit 1 vecka.

2006-05-21 Grattis Yvonne & Göran som idag på SKK:s utställning i Hässleholm fick Cert, CACIB och BIM på Smörsoppens Tabasco "Lukas" .

2006-05-18 I gårkväll föddes Knotas och Majas valpar, det blev 5 hanar och 2 tikar, men en av hanarna mådde inte så bra så jag fick åka till veterinären och ta bort honom. Men de övriga valparna och Maja mår bra. Ni kan följa valparna här.

2006-05-02 I dag har vi varit på Strömsholm hos Berit Walin-Håkansson och ögonlyst Wilda, Eros, Enzo och Elsa. Alla fyra var Ua .

2006-04-26 Nu har alla valparna flyttat till sina nya hussar och mattar. Jag önskar dem lycka till i sina nya hem.
Grattis till Pernilla med Eros Smörsoppens Hot Shot som blev 2:a i Junkk med CK i Västerås i helgen.

2006-04-14 Då har svaren på höfterna kommit alla i kullen var fria, se under kullar.

2006-04-12 I dag har vi gjort ultraljud på Smörsoppens Mynta (Maja) och det finns valpar i magen på henne. De beräknas födas den 18 maj.

2006-04-09 Den 7/4 hade vi 1-årsträff med "drink-kullen" och vi var på Sörgårdskliniken och höftledsröntgade hundarna. Efteråt var vi på Motala BK där hundarna kunde rusa av sig en stund, men de var ganska trötta efter att fått lugnande på kliniken att de somnade när de kom in i stugan, då passade hussar & mattar på att få i sig lite mat och kaffe.
Stort tack till er alla som ställde upp och kom på träffen.
Tack också till Rebeca som varit här i två veckor och hjälpt mig med hundar och valpar, du har varit jätteduktig.