Nyheter 2007 Nyheter 2008 Nyheter 2009 Nyheter 2010 Nyheter 2011 Nyheter 2012
 

Jag önskar alla valpköpare och vänner en riktigt God Jul och Gott Nytt År!

Bilden på startsidan är ett par år gammal, men jag gillar den för Våfflan var så nyfiken när vi skulle fota tomten i skogen.

2013-12-18 Tiden går fort och fullt upp som vanligt, vad har då hänt sedan sist här då? Ja, SSRK:s utställning i Mjölby är avklarad och eftersom jag ingår i bestyrelsen så får
inte mina egna hundar delta, men Simba-Lena var där och ställde "Alfons"  NORD UCH Smörsoppens In the Woods och han blev BIR och BIS-4:a, Smörsoppens Tango "Nova" med matte
Gunnel debuterade i juniorklassen, men Nova hade svårt att springa i den lösa sanden och var väldigt intresserad av vad som fanns i den så de fick nöja sig med ett Good.

23 nov. hade Östergötlands kennelklubb sin minnesutställning för Gunnar Strömbert och då jobbade jag som ringsekreterare, men Monica kom dit med "Mimmi" Jangas Hopsansaa som Simba-Lena visade
trots att hon opererat sin fot (Lena alltså) och det gick så bra att Mimmi blev BIR-junior och slutade som BIG-3:a. Gunnel och Nova var också med och de blev 3:a i klassen.

En dag hände något märkligt här hemma, hundarna förde ett herrans liv och var som galna, när jag tittade ut genom fönstret så hade vi besök av mikkel räv.
Jag var snabb och hämtade kameran, satt bara ca 1 m ifrån räven som nästan verkade tam. Den var så söt.

Skatan var verkligen rolig och orädd för räven, den hoppade runt hela tiden och nappade den i svansen.

Jag har varit på föreläsning om Juridik som ÖKK anordnade för oss uppfödare, nyttigt att lära sig och friska upp minnet av vad som gäller.
WSSK ordnade en Hälsokonferens den 30 nov. i Strömsholm för uppfödare och hanhundsägare, det var både intressant och uppskattat.


kryddkullen har fyllt 10 år den 14 dec., stort grattis till er. Här är fina "Maja" SE UCH Smörsoppens Mynta på sin 10-års dag.

Valpplanering är i full gång, planen är att para både Våfflan & Flingan när de löper nu i vinter (feb-mars), så stamtavlor läses febrilt.

2013-10-15 I fredags fyllde Jangas Hopsansaa "Mimmi" 1 år, men eftersom hon bor hos Monica så kunde jag inte fira henne.

Men i dag har vi varit på Sörgårdskliniken för HD röntgen och vaccination.

Nu får vi hålla tummarna för att SKK läser av plåtarna som vi vill.
Ett födelsedagpaket var hon ju tvungen att få innan vi gick in till veterinär Ritva.

Paketet innehöll, en sele, blod och en rådjursklöv. Mimmi luktade på klöven, sedan greppade hon den, sprang iväg och sa "den är min". Så nu får Matte Monica ut och lägga spår.


Fick en fin bild på "Agnes" Smörsoppens Kanel fotot taget av Lena Johansson.
Har även haft besök av en sötnos som var här och fick lite pälsvård.

Smörsoppens Greta "Lissie" 8,5 månad.
2013-09-27
 
Valparna efter C.I.E NORD UCH Smörsoppens Ardbeg "Albin" o Amber "Ronja" är nu 6 veckor,  2 tikar o 4 hanar.
Det finns fortfarande valpar kvar att tinga.
Vid intresse tag kontakt med Annica Högström Uppsala  Mobnr. 070-85 36 898

2013-09-10 Vet inte riktigt var jag ska börja eftersom jag är så dålig på att uppdatera, men jag börjar väl med det senaste så får vi se hur mycket jag glömt bort.
i helgen som var åkte Freckles-Carina, Simba-Lena och jag till Rostock på Internationell Rashunde utställning, vi startade tidigt lördag morgon och bilade ner till Trelleborg.
Där tog vi en långpromenad med hundarna eftersom de skulle få sitta i bilen under färjefärden till Rostock.

Härlig promenad i sommarväder.                                                      Men inte trodde vi båten skulle vara så liten?        Foto: Carina Arvidsson
Inte så många timmars söm blev det för oss den natten, upp tidigt igen och fara till mässhallen.
Allt gick inte vår väg på utställningen, men vi blev väldigt nöjda ändå. Tyskland har inte riktigt samma utställningsregler som vi så det var lite svårt att hänga med i svängarna.
Bland hanarna vann Albin som fick E-1, VDH-Cert, Cert, CACIB & BIR och erhöll titeln Rostock Vinnare 2013 (men för oss i Sverige är det en inoff. titel så inget man kan registrera hos SKK), Alfons E-3,
Carina ställde Lisen som för dagen inte föll domaren helt i smaken utan fick nöja sig med V, Våfflan fick E-1, VDH-Cert, Cert, CACIB och blev också Rostock Vinnare 2013, Flingan E-2, R-VDH-Cert, R-Cert & R-CACIB,
Carinas kooiker Studza var med också för tänkt var att hon skulle få ett CACIB, men snubblade på målsnöret och blev 3:a i klassen.

I Tyskland tas det bara ut en BIR-vinnare som blev Albin, Sedan står Tove med sin söta BIR- veterantik Sif och jag med Våfflan.

Ett diplom var det enda man erhöll, tråkigt att de inte hade CACIB rosetter åtminstonde.
Vi anmälde till uppfödargrupp, men där går man direkt till finalringen och tävlar om BIS-uppfödargrupp med alla andra raser och där fick vi inget på vår grupp.

Bättre lyckades Marianne med Sif & Vaps som tävlade i Brace (parklass) och de gick i topp och blev BIS, Grattis Tove & Marianne.
Sedan blev det spännande när Lena skulle in i gruppfinalen med Albin bland alla grupp 8 hundar.

Jubel utbröt när de placerade sig som BIG-3

Här är vår stiliga kille med sina fina pokaler!
Efter utställningen blev det ett besök i bordershopen och efter hundrastning och lite mat var vi trötta och somnade nästan omedelbart för vi skulle ju upp tidigt och iväg till färjan för hemfärd.
Innan vi åkte till Tyskland var Carina och jag några dagar på vår årliga träff hos Kristina & Jessa på Kungs i Dalarna, tror det var 15:e året vi var där.

Här är årets gäng som var med, exakt samma gäng som förra året.

När vi är på Kungs så äter vi alltid kräftor, och här gör sig Jessa beredd att hugga in på läckerheterna.

Att hundarna trivs på Kungs går inte att ta miste på, det är fullt ös hela tiden. Här är det Flingan och Offa (som precis fyllt 11 år) som njuter av att få springa i full fart.

17 & 18 aug. var det utställning i Norrköping & Eskilstuna. I Norrköping var Gunnel med och ställde Smörsoppens Tango "Nova" för sista gången i valpklass 2, hon kom 1:a men fick inget HP.
Mimmi debuterade i Juniorklass och fick E-2, Flingan fick också E och blev 4:a i ökk, Albin E-4 CK i Chkk.
Lena tog med sig Flingan & Mimmi till Eskilstuna då jag jobbade som ringsekreterare i Norrköping på söndagen och då gick det bättre för vovvarna. Albin 2-BH med R-CACIB, Mimmi E-1 CK Junkk och 4-BT, Flingan E-3 CK i Ökk.
Mimmi "Jangas Hopsansa" 10 månader.

15 aug föddes Albins och Ronjas valpar hos Åsa, det blev 4 hanar & 2 tikar. Är någon intresserad av en liten valp så tag kontakt med Åsa 018-366834.

Albin har haft ytterligare en dejt med en finsk tik. Sohvi har gjort ultraljud och är dräktig.

Ni kommer kunna följa valparna på Milfeddygs hemsida.

Kika gärna under fliken halsband, jag har sytt några nya och även ett nytt tjänstetäcke.
 

2013-07-07 Härligt sommarväder ute och smultronen är mogna, har plockat flera liter hittills. Vi har ätit och gjort tårta, nu får det bli lite i frysen också.

Smaskigt!
I vår har AnnaKarin med Smörsoppens Hjortron "Melker" och Lucie med Smörsoppens Evita "Irma" tränat viltspår och nu blivit godkända i anlagsklass. Grattis till er. Nu får ni börja träna för öppenklassen.

Nu har Albin haft en date igen med söta Ronja och går allt som det ska blir det valpar i mitten på augusti hos Åsa Granberg, är du intresserad så ta kontakt med Åsa
018-366834.

I går åkte"Simba-Lena", Gunnel och jag till Sunne i Värmland på SSRK utställning, vi skulle passa på att besöka Anita på kennel Wermlandias i Lakene också för att se Albins valpar som nu är 8 veckor och ska snart flytta till nya familjer.

Albins valpar snart 8 veckor.                                                               Så söt Wermlandias Brie

Här försöker Gunnel ta sig in till maten utan att få med sig en skock med nyfikna sällskapssjuka Welshar. Vilken underbar utsikt de har från sin altan!
Vi blev bjudna på god paj hos Anita, det smakade bra efter en dag på utställning. Tack Anita & Gunnar!

Utställningen då, ja det var 31 welshar anmälda för domare Anne-Berith Waskaas från Norge, och det var med 4 vuxna Smörsoppar  och en valp och så var "Mimmi" Jangas Hopsansaa med också.
Är väldigt nöjd med dagen och stolt över mina valpköpare.
Dagens stora vinnare var ju naturligtvis våran Albin som återigen blev BIR.

BIR C.I.E. NORD UCH Smörsoppens Ardbeg BIM Hot Soice Den Vita Lejoninnan.
BIM valklass I blev Gunnels "Nova" Smörsoppens Tango
BIR valklass II blev min "Mimmi" Jangas Hopsansaa som tävlade för sista gången i valpklass.
Öppenklass hanar var Malins "OZZY" Smörsoppens Björnbär med och fick Ecellent.

Lena & "Vilda" Smörsoppens Lingon tävlade i öppenklassen och fick excellent.

Jag och "Flingan" Smörsoppens Snöflinga fick också excellent.
Jag hade en uppfödargrupp bestående av 3 kombinationer och vi kom 3:a med HP.
Grattis till alla inblandade.

2013-06-16 Längesedan det blev uppdaterat här! Tikarna som har haft valpar har fällt ur sina pälsar och jag väntar på att de ska bli fina igen, vilket tar sin tid. Ett par utställningar har jag varit på där Mimmi har fått följa med, bl. a. Forshaga & Västerås.
Men nu har sommaren kommit och jag hoppas den både ska bli lång, varm och skön vilket vi behöver efter den långa segdragna vintern.
Nu har sommarutställningarna börjat och i går var det i Avesta och där var Britt Tham med söta "Agnes" Smörsoppens Kanel och hon blev BIM och fick sitt första Cert. Grattis Britt!

Britt och Agnes med Cert-rosett som jag tror får pryda väggen i Falun.
I dag har vi varit i Gränna på SSRK utställning. 54 welshar dömdes av Vidar Grundetjern, Norge. Jag som gått med stukad fot i 9 veckor kan inte springa så jag har bara bekvämt tittat på, men som tur är har jag "Simba-Lena" som är en perfekt handler till hundarna. Det var dags för Gunnel Nyströms söta Flingan-valp Smörsoppens Tango "Nova" att debutera på utställning, och det gick ju alldeles lysande. BIR valp i klass 1.

Nova 5 månader.

"Mimmi" Jangas Hopsansaa har hunnit bli 8 månader och blev idag 2:a med HP i valpklass 2.
Flingan var också med men fick nöja sig med ett Very Good, bra kritik fick hon men tyvärr utan päls.


Bäst idag lyckades våran "Albin" som blev BIR!


BIR C.I.E NORD UCH Smörsoppens Ardbeg & BIM Heddychlon Daizy
Grattis till alla!

2013-03-24 Kennelns första Internationella Champion! Albin blev ju egentligen internationell champion redan i augusti 2012 då han fick R-CACIB i Norrköping och hunden framför honom redan var  internationell, så vi har bara väntat på att få det bekräftat av FCI och registrerat hos SKK. Nu äntligen kan han titulera sig

C.I.E. NORD UCH Smörsoppens Ardbeg
 
Tack Lena som är så duktig på att hålla Albin i trim och visa honom så proffsigt!

Nu har även Smörsoppens Hans och Smörsoppens Greta flyttat till sina nya hem och jag önskar dem lycka till. Av rapporterna jag fått har allt gått bra hittills.
Hans heter numera Leo och reste längst bort av alla, först bilresa med mig till Arlanda där matte Rakel & husse Didrik mötte upp för att flyga tillbaka till Bergen i Norge.

Här vilar Leo ut efter den långa resan.


Här är en 10 veckors-bild på söta Smörsoppens Tango "Nova" , bilden är tagen av husse Börje Elf och jag har stulit den på facebook!

Många av mina "valpar" har fyllt år nu i början av året och jag har inte skrivit om det på hemsidan!! Fy på mig, men det har varit medvetet då det varit så mycket med valpar bland annat. Jag skickar ett MEGA GRATTIS till er alla!
16 jan. fyllde Abba-kullen 3 år
Några har ju uppnått den aktningsvärda åldern av 13 år, nämligen TV-spelskullen som fyllde den 9/2. Fick ett fint kort på Buffy via mail, men tyvärr kunde jag inte klippa ut det.


Lisa Smörsoppens Gullviva ur Rönnerdals-kullen fyllde7 år den 22 feb..

Sture Smörsoppens Kardemumma och hans syskon fyllde 3 år 2 mars.
Solkullen fyllde 10 år den 23 mars och samma dag fyllde Bärkullen 2 år.
Hoppas jag inte glömt någon nu!

OMPLACERING 7-årig tik finns för omplacering, är du intresserad ta kontakt med Emma Lennartsson 0141-21 10 61.

Zika 7 år söker nytt hem.

2013-03-12 Nu har alla Flingans valpar flyttat hemifrån, jag önskar alla mattar & hussar, stora som små lycka till med sina valpar och hoppas att de får det bra i sina nya hem. Har fått rapporter från samtliga och första dygnen har allt gått bra.

Hans & Greta har blivit 7 veckor så nu går vi in i sista veckan med dem också. De har blivit avmaskade en 3:e gång och fått sina klor klippta. Det är full fart med bus på dem nu och ni kan se några bilder här. De älskar att vara ute och springa i trädgården och busa. Det är klart mycket lugnare här hemma med bara 2 valpar.


Albin har haft en date med Maja så förhoppningsvis blir det valpar på Wermlandias kennel om 9 veckor.

2013-03-05 En dags försening tycks vara min melodi, ligger nog efter i schemat :-) Men nu är Våfflans valpar på bild.

I dag har Flingans valpar varit hos veterinären och blivit besiktigade, fått spruta och blivit chipmärkta. Alla fick OK stämpel i baken.
Bilåkningen gick bra, det är ju inte så långt att åka.
Nu är allt klart för leverans, och i morgon är de 8 veckor och då flyttar pojkarna.
 

2013-02-28 Blev en dags försening med uppdateringen av 7-veckorsvalparna vilket berodde på att jag fick åka till Örebro i går och hämta Tuva när hennes mamma & pappa skulle åka till BB.
Det är så nervöst när ens barn ligger på förlossningen och man inte vet hur det går. Jag sov dåligt hela natten, väntade bara på SMS. Men det dröjde ända till i morse innan underverket gjorde entré i världen.

Världens sötaste lilla Saga! Nu har jag 4 underbara barnbarn och alla är ju förstås världens sötaste!

Det har ju varit ett underbart väder med solsken och +grader så valparna har varit ute flera gånger om dagen och rusat av sig i trädgården. De gillar verkligen att busa i snön och bita i buskar. I dag har Tuva hjälpt mig att passa dem ute. Vi får hålla koll på skatorna för de försöker anfalla valparna om vi inte passar på dem.
De har nu åter blivit avmaskade och klorna har naturligtvis blivit klippta. Nu börjar Flingan säga ifrån åt dem och inte låter dem dia så mycket, så jag har börjat minska på hennes mat även ifall det tar emot, för hon skulle behöva lägga på sig efter att ha diat valparna.
Nu går vi in i sista veckan med gänget, på tisdag är det dags för veterinärbesiktning och sedan flyttar de första på onsdagen.

2013-02-26 Hann inte uppdatera med 5 veckorsbilder igår men nu finns de här, allt går i flygande fläng nu. Våfflans valpar har fått sina namn och det blir efter sagofigurerna Hans & Greta. De ökar i vikt som de ska, men Våfflan har så mycket mjölk till dem att de inte tycker det är speciellt intressant med vanlig mat. Men det kommer väl. De har blivit avmaskade för andra gången och även fått sina klor klippta.

2013-02-20 Oj, vilka tungviktare flingans valpar är. De är väldigt matfriska och nu är det verkligen full fart på dem. I bland uppstår riktiga fajter mellan valparna, de biter varandra i svansarna och öronen med sina vassa tänder. Det är inte så lätt att fånga dem på bild heller, för det är inte många sekunder de är stilla.
Men det finns 6-veckorsbilder här.

2013-02-18 Halvtid på Våfflans valpar, alltså 4 veckor. De börjar vara mera rörliga och springer runt på golvet. Valpmat är det inte så där intresserade av, de får väl tillräckligt av Våfflan. De är ju bara 2 st som ska slåss om matbordet så det är ju inte så mycket konkurrens. Nya bilder finns här.

I lördags var barnbarnen med föräldrar här och tittade på valparna. ja vi passade på att fira Jenny som fyllde den 11:e februari och Jessica som fyller den 25:e februari.

Valparna var riktigt roliga tyckte både Judith och Tuva, trots att de bet i dem med sina vassa tänder.

Strumpor är roligt att dra i!

Lille alvar som blivit 6 v brydde sig inte nämnvärt om valpar och allt ståhej.


Flingans valpar har varit ute för första gången. Lite läskigt och kallt om tassarna var det allt.

2013-02-13 I dag har jag haft besök av Monica med Maja och Mimmi, Lena med Dennis, Alfons och Albin. Jag trimmade Maja och så hjälpte Lena till att trimma Mimmi, även Våfflan och Flingan fick en välbehövlig klippning. Tack Lena för hjälpen.
Vi försökte även ta lite kort.

Mimmi har hunnit bli 4 månader, flera bilder finns på hennes sida.


Här är 3 generationer, Mimmi, pappa Albin och farmor Maja.

Här är Albin, Maja och Alfons.

Nu räcker det med fotografering tycker Maja.

Försök med det här om ni kan!

Flingans valpar är 5 veckor i dag och nu är det full fart på dem. I dag blev det vägning och dags för andra avmaskningen. Jag hann inte klippa klorna i dag så det får vi ta i morgon. Nya valpblider finns här.

2013-02-11 I dag är Våfflans valpar  3 veckor. de har blivit avmaskade, fått klorna klippta och fått smaka lite valpmat + lite köttfärs. Maten var inte speciellt intressant ännu, men det beror nog på att de har gott om mat från Våfflan. De börjar gå på sina ben. Tänderna börjar komma fram och de försöker tafatt leka lite med varandra.

2013-02-06 Oj, vad Flingans valpar växer och utvecklas, nu är det full fart på golvet. Massor med bus och lek. De äter nu valpfoder i små portioner 3 ggr per dag. Nu har jag mindre fritid, det blir mycket torkande med kiss & bajs :-). Valparna har fått sina namn och det kommer bli en danskull. Hanarna ska heta Rumba & Disco, tikarna får namnen Cha Cha, Salsa & Tango. Flera av valparnas kommande familjer har varit här och hälsat på också. 4-veckors valpblider finns här.

2013-02-04 Allt är lugnt i Våfflans valplåda, det händer inte så mycket mer än att valparna äter och sover. . Men de två valparna växer i sin takt. Tiken är ju så klart mycket större än hanen, men efter sin födelsevikt så ökar han som han ska också.
Det är bra att ha gamla papper kvar med vikter på valpar att jämföra med. Pappa Alfons vägde 238 g när han föddes och vägde 830 g när han var 2 veckor, det känns tryggt att veta när man tycker det är stor skillnad på tiken och hanen.

Båda två har öppnat sina ögon och börjar bli lite mera rörliga. Här kan ni se 2 veckors-bilder på Våfflans valpar.  Våfflan börjar lämna dem mer och mer och vill vara lite social med oss andra.

Flingans valpar är det full fart på och nu har de till och med fått lite bättre bordsskick.

2013-01-30 Nu händer det mycket för en liten 3-veckors valp. Förutom att klorna blivit klippta igen så har de blivit avmaskade också. De börjar bli lite stadigare på sina ben och tultar runt mera. Hörseln har kommit och det märks när jag går in till dem och de säger både voff, morr och viftar på sina svansar. De börjar försöka leka lite med varandra och de små vassa tänderna har börjat sticka upp. De har även fått en smakportion av lite valpmat. Nya 3-veckors bilder här.

Första måltiden med valpfoder.

2013-01-28 Våfflans valpar är i dag 1 vecka och de har båda fördubblat sin födelsevikt även ifall det skiljer mycket på vikten så ökar båda som de ska. Hanen hade det lite kämpigt med magen i början, då han fick magknip, han skrek och ville inte dia. Jag blev riktigt orolig för honom och vi var hos veterinären så han fick lite vätska under huden. De har ju så lätt att torka ur när de är så små och inte får i sig någon vätska. Det visade sig att han var förstoppad, så efter att det blev åtgärdat blev det åter lugnt i lådan. Nu är det precis som det ska, Våfflan sköter om sina små väldigt noga. Här kan ni se bilder på Våfflans valpar.

2013-01-23 I dag är Flingans valpar 2 veckor, de har fått sina klor klippta och blivit vägda. Några har börjat öppna ögonen. Jag har uppdaterat med nya bilder här.

2013-01-22 Tyvärr klarade sig inte den lilla tiken, hon slutade att dia i natt och bara skrek och skrek, vilket gjorde Våfflan väldigt stressad så jag valde att låta valpen somna in. Nu har lugnet infunnit sig i valplådan och allt är precis som det ska vara. Båda valparna har ökat bra i vikt och det är tyst i lådan.
Valparna i båda kullarna är tingade.

2013-01-21 Efter en vaknatt där Våfflan haft ganska kraftiga värkar som avstannade framåt morgonen, bestämde jag mig för att kontakta veterinären. Som tur var fick jag komma direkt och Våfflan fick efter undersökning en värkstimulerande spruta. Det gjorde susen första valpen kom efter ca 20 minuter och sedan kom en valp till ganska snabbt. Efter det så tog vi en röntgenbild på Våfflan för att se om det fanns någon mera valp, och det var en valp till som låg ganska långt upp. Så jag beslutade att ta Våfflan och valparna och åka hem så hon i lugn och ro kunde få sista valpen. Så efter ett tag hemma kom det en pytteliten tikvalp på bara 128 gram, hon var pigg och har diat, men för säkerhets skull så var jag ner med henne till veterinären så hon fick lite vätska under huden. Nu får vi hålla tummarna för att hon orkar dia och hänger med.
Bilder på valparna finns här. Nu känner jag mig ganska mör efter en vaknatt och spänningen hos veterinären och ska nog vila resten av dagen.

2013-01-20 Vill bara meddela alla som väntar på Våfflans valpar, så gör jag det också. Hon har nu gått över 4 dygn om jag räknar från första parningen, men jag hoppas de dyker upp i natt. Hon har gått ner i temp som man ska, hon vilar och är lugn.

2013-01-16 I dag är Flingans valpar 1 vecka och de har så gott som fördubblat sin vikt på den här veckan. Flingan sköter om dem jättebra och allt är tyst och lugnt i valplådan, precis som det ska vara. Nya en-veckors bilder finns här.
Våfflan har ännu inte visat några tecken på att det är dags att valpa, men hoppas det kommer igång snart.
 


Fick en så söt bild ifrån Monica på Maja och Mimmi. Visst syns det att de är släkt?

I dag fyller ABBA-kullen 3 år. Stort grattis till er och hoppas ni får något smaskigt!

Smörsoppens Frida "Molly" får representera kullen, den fina bilden från i somras är tagen av matte Margareta.

2013-01-09 I natt föddes Flingans valpar, det blev 2 hanar och 3 tikar. Både mamma och barn mår bra. Ni kommer kunna följa Flingans valpar här.
Det är tur att man har varit med om några valpningar men ändå infinner sig nervositeten när man får sitta och vänta på att valparna ska komma. Det tog lite tid innan första valpen kom ut med baken först, men bara den hade kommit så gick det bättre sedan. Det är skönt när allt är klart och lugnet i valplådan har infunnit sig.
Jag somnade inte förrän vid 5 tiden i morse så i dag går allt på sparlåga.
Nu är det en vecka kvar tills Våfflans valpar ska komma, men jag misstänker att hon inte har så många då hon inte är så stor om magen.

Vi har även fått en 2-bent bebis i familjen!

En liten Alvar kom till världen 5 januari, Grattis Jessica & Rikard & Judith som blivit storasyster.

2013-01-04 God fortsättning på nya året! Ett stort tack för alla jul- och nyårshälsningar som jag fått. Trevligt att höra ifrån er.

Vi går ju i väntans tider, inte bara fyrbenta små valpar som ska komma utan även tvåbenta väntar vi på, en i januari och en i februari.
Så vi har en spännande tid framför oss.

I dag har jag satt upp Flingans valplåda, som hon inspekterade väldigt noga. Jag satte även upp Våfflans låda men hon visade än så länge inte något större intresse för den. Undrar om de förstår vilken låda som tillhör dem? Men det tror jag nog de kommer förstå.

Flingan har en vecka kvar idag och man känner tydligt valparna som sparkar där inne. Våfflan har ju 2 veckor kvar och snart ska jag väl kunna känna hennes valpar sparka också.


fick en härlig sommarbild på Smörsoppens Frida "Molly"  snart 3 år, som bor i Skåne.


Fick en nyårshälsning från husse & SE VCH Smörsoppens Gullviva "Lisa" som snart fyller 7 år.