Nyheter 2007 Nyheter 2008 Nyheter 2009 Nyheter 2010
 

 2011-12-29 I dag är det ingen vanlig dag, idag är det Flingans födelsedag!


GRATTIS till SNÖ-kullen som i dag fyller 2 år, hoppas ni också blir firade av era familjer! Tänk vilket snökaos det var när ni föddes, full snöstorm. Nu är det också storm ute men utan snö!

Önskar alla ett GOTT NYTT ÅR och hoppas det inte blir alltför mycket smällare som skrämmer våra djur.

2011-12-14 I dag skickar jag grattis-kramar till Krydd-kullen som fyller 8-år. Jag hoppas ni får en smaskig födelsedagspresent!

Tiden rusar i väg och snart är det jul och gräset växer fortfarande, är grönt växer och blommar, jag vill ha lite snö så det blir lite julstämning.

Nästa år ska Welsh-klubben ge ut en ny Rasbok och det är manusstopp den 31/12-2011, hoppas det är några Smörsoppar som vill vara med och presentera sin hund i boken. Gå in på klubben hemsida www.wssk.se där har ni mera information och en blankett som ni kan fylla i och skicka in. Vill ni ha hjälp så hör av er så hjälper jag er.

Tipsar också om SSRK:s utställning i Mjölby som är 11 februari 2012 och sista anmälan 28 dec. gå in på SSRK:s Östergötlands hemsida för mera information.

Jag passar på att önska alla en God Jul och ett Gott Nytt År!

2011-11-29 Första advent har passerat och vi har bara haft en frostnatt, nu är det +7 grader och gräset blommar! Jag vill ha lite kallt så fästingarna kryper ner i jorden eller ännu hellre fryser ihjäl.
Lite resultat har mina duktiga valpköpare presterat, Lena har varit och gjort anlagsprovet i viltspår med "Albin"  SE U(u)CH NO UCH Smörsoppens Ardbeg och blev godkänd, även Margareta med "London" Smörsoppens Agneta blev också med beröm godkänd i anlagsklassen viltspår. Grattis till er nu får ni börja träna på öppenklassen, nya regler för viltspåret kommer 1 januari 2012.
Lena gjorde även en tripp till Norge tillsammans med Freckles-Carina för att försöka få ett Norskt cert och så klart vinnartiteln på SE U(u)CH Smörsoppens In The Woods "Alfons", men de lyckades inte denna gången, 27 welshar var anmälda och Alfons blev 4:a med CK i championklassen. Bra det i en stor championklass. Det är bara att ladda om!

2011-11-16 Halva november har redan gått och vädret är grått & fuktigt, jag önskar nästan det blev lite kallare så den här råa fuktiga luften försvinner. Men snart kommer det nog lite snö och då blir det ju lite ljusare.
Mjölbyutställningen är avklarad och jag befann mig i ridhuset nästan hela tiden i från fredagen till söndagen. 3 st valpar i från sista kullarna gjorde debut på utställningen. Bäst gick det för Malins "Ozzie" Smörsoppens Björnbär som blev BIR-valp i klass 2 och fick HP. Ozzie visades av Lena Holm som också ställde sin "Wilda" Smörsoppens Lingon och hon blev 2:a i valpklass 2 tikar. Anna-Karins  "Melker" Smörsoppens Hjortron gjorde också debut och placerade sig som nr 2 efter brorsan Ozzie. Melker visades av Simba-Lena.

Smörsoppens Björnbär "Ozzie"
Bland de vuxna var "Alfons" SE U(u)CH Smörsoppens In The Woods med som vanligt visad av Simba-Lena och de blev 2-BH. Grattis till er allesamans.

I söndags var det dags för SKK:s valputställning också den i Mjölby ridhus och där jobbade jag som ringsekreterare. Härligt att få se så mycket valpar av alla de raser:
Det var bara 2 welshar med och båda i från Smörsoppens. Bäst gick det för Amanda och "Sture" Smörsoppens Kardemumma, det var första gången för både matte och hund att bevista en hundutställning. Men det gjorde de bra och Sture blev BIR-valp med HP. "Melker" Smörsoppens Hjortron med matte Anna-Karin var också med och de kom då 2:a efter Sture. Den här gången visade matte Melker själv. Melker är så otroligt glad att han nästan slår knut på sig själv, och hade svårt att gå på sina fyra ben, men med lite träning kommer ni fixa det galant. Grattis till er och era hundar.

"Sture" Smörsoppens Kardemumma 8 månader i klädd BIR-rosett.
Nu ser vi fram emot Hund 2011 eller Stora Stockholm som vi fortfarande säger. Jag ska som vanligt vara några timmar i Welshklubbens rasmonter. Så besöker ni mässan glöm inte komma förbi och hälsa.
                                                                             
2011-10-26 Här kommer en bild på "Lossie" i sin fina rosett!

SE VCH Smörsoppens Glenlossie

2011-10-25 Skickar ett lite försenade grattishälsnigar till Beatrix Potter-kullen som fyllde 12 år i söndags den 23 okt. Hoppas ni blev firade på er stora dag. Har inget inscannat kort på kullen (det var före min tid med digitalkamera) men om ni läser det här så maila mig en kommentar och gärna ett foto av era gamlingar. Vet att ett par har lämnat oss men några av er har jag hört ifrån.

Ett STORT GRATTIS också till Lena med Smörsoppens Glenlossie "Lossie" som tagit sitt 3:e 1:a pris i öppenklass viltspår och nu fått titeln SE VCH. Bra jobbat. Blir jätteglad om jag får ett kort på er också.

I helgen som kommer är det SSRK utställningen i Mjölby, hela 52 welshar anmälda. Några av "mina" valpar ska debutera och jag önskar er lycka till. Jag kommer vara där hela helgen men inte ställa hund, bara jobba. Lika roligt det.

2011-10-05 I dag skulle "Joseph" SE U(u)CH Julita Royal Reveller fyllt 12 år, saknaden känns fortfarande stor efter honom. Men jag skickar grattishälsningar till hans syster Ellen i Täby.

Här är killen 11 år!
Annars händer inte så mycket här för tillfället, vi tar långa promenader och njuter av vädret när det visar sig ifrån sin fina höstsida. Just nu är det varmare i vattnet än på land och hundarna njuter av att bada mest varje dag.
Äntligen har "Marttas" Smörsoppens Snöängel höftledsresultat kommit ifrån Finska Kennelklubben och hon hade som sina övriga syskon A-A. Känns skönt att hela kullen nu är röntgad med A höfter.
Ögonlysning är också avklarad för Flingan och Våfflans del, båda med Ua känns också bra då jag planerar para båda tikarna nästa år. Först ut blir Våfflan som beräknas börja löpa i slutet av januari.

Fick beställning på halsband till 2 Tollarflickor!

Är det någon som vill beställa så syr jag dem för 200:-/st.

2011-09-07 Fy vad dålig ja är på att uppdatera hemsidan. Men här kommer en liten rapport.
Förra veckan åkte ju Carina och jag upp till Kungs i Sågmyra och hälsade på Kristina & Jessa. Det är nu 12 året som vi gör detta så nu måste det väl kallas tradition och jag hoppas vi får komma dit många år framöver. Det är så mysigt där uppe, väldigt primitivt inget rinnande vatten, fotogenlampor ja, det finns lite el i form av solpaneler men helt plötsligt kan strömmen ta slut. Utetoa och dusch i det fria. Hundarna tror nog de har kommit till paradiset. Här kommer lite foton i från våra vistelse. Några av fotona har Carina tagit.

Det här är den obligatoriska bilden som vi tar varje år på alla hundarna som är med. Här varierar åldrarna från 6 månader till 12 år.

Äldst är Ellen (Josephs syster) som blir 12 i oktober och yngst var Britts Agnes Smörsoppens Kanel 6 månader.

Här är Kristina med några av hundarna.

Kristina och jag plockade lingon medans Carina höll vakt så inte björnen skulle komma och ta oss. Alla hundarna var förstås också med.

Vi fick ihop en hel del lingon medans Jessa var duktig och fixade svamp till middagen.

På måndagskvällen åt vi kräftor och ostpaj, mums vad gott det var!

Vatten går det åt en hel del, friskt källvatten.

Här bakom granarna skymtar man dasset. Där kan man sitta i lugn och ro med dörren på vid gavel och blicka rakt ut i skogen.

Här en blöt Våffla!
Har också haft besök av Maja valparna S Strössel och S Kardemumma som varit här på trimning i sommar.
 
Här är Kardemumma " Sture" 5 månader och Strössel "Smulan" också 5 månader på bilden.

Britt har debuterat på utställning med Agnes "Smörsoppens Kanel" och det gjorde de så bra att de placerade sig som BIS-2 valp på Svenska Hundklubbens inoff. utställning. Grattis!

I söndags var jag & Carina i Dingtuna med våra hundar. Både Våfflan & Flingan fick jättebra kritiker men ändå belönades de bara med Verry Good.
Nu har jag ingen mera utställning inplanerad i år, ska ju förstås jobba på SSRK utställningen i oktober.
Sedan är det dags att boka tid för ögonlysning av Våfflan och Flingan.

2011-08-24 Äntligen har jag tagit mig lite tid för uppdatering av hemsidan. Har varit gaska lugnt på hundfronten är så mycket annat nu i "skördetider" som saftkokning, gurkinläggningar, svampplockning mm.
Har precis glömt bort att rapportera om Maria & Figges " SE U(u)CH NO UCH NORD UCH NO V-08 Smörsoppens Tjatte resultat i sommar, de var ju i Rottneros  och ställde och där blev Figge 3-BH, sedan var de med 2 dagar i Ransäter och Figge fick Excellent och CK båda dagarna, han blev placerad i BH en av dagarna men jag kommer tyvärr inte ihåg vilken.

I helgen var de Svensk Vinnarutställning 2011 i Norrköping och jag jobbade som ringsekreterare båda dagarna. Simba-Lena var snäll och tog hand om min Flinga hela helgen. Var i valet och kvalet om jag skulle dra henne för hon var totalt urfälld i pälsen, men eftersom Lena ändå skulle ställa Albin så fick hon följa med ändå.  Resultatet blev ju som väntat på Flingan ett Verry God, så inte så mycket mer att säga om det. Albin "SE U(u)CH NO UCH Smörsoppens Ardbeg fick Excellent i championklassen men utan CK, även brorsan SE U(u)CH Smörsoppens Ben Nevis "Konkke" var med och fick också Excellent men även han utan CK.

På söndagen var det utställning i Eskilstuna och Simba-Lena var där med Albin och Flinga och tänk vad bra det är att våra hundar blir så pass mycket bättre av en natts sömn :-) för då fick Flingan Excellent och hade utmärkt päls och Albin stilig som han är blev BIM och fick CACIB.

Nu ska jag skicka jättestort förskotts GRATTIS till mina 13-åriga "valpar" som fyller år i morgon. Har inte hört något ifrån Bianca & Isa på länge men vet ju att SE U(u)CH LP I Smörsoppens Simba mår bra och kommer fira sin födelsedag med paket!

På måndag ska Carina & jag göra vår årliga utflykt till "Kungs" i Dalarna så efter det hoppas jag komma med rolig rapport och lite bilder!

2011-08-06  I dag har vi haft kennelträff på Motala Brukshundklubb med 74 hussar & mattar och 43 rödvita hundar. Vill tacka alla för att ni kom både i från norr och söder och ifrån våra grannländer i väst och öst.  Jag har haft en jättemysig dag!
Här finns lite bilder  från dagen, säkert kommer det fyllas på med flera som kommer till mig via mailen.
                                                               
2011-07-05 Ett stort GRATTIS till Lena som tog med sig vår "Albin" till Trondheim på NKK utställning i söndags. Albin blev BIM fick Cert & CACIB och kan numera titulera sig NO UCH SV U(u)CH Smörsoppens Ardbeg. Med sig hade Lena också Carinas Kooikerhondje Studza som blev BIR och också fick sitt Norska Championat. Grattis till fröken Studz. Själv var jag i Borås och för mig gick det inte lika bra. Flingan som precis klivit in i unghundsklassen fick Excellent men domaren tyckte inte hon var i bästa päls för dagen och höll inne med CK. Våfflan ställde jag också för första gången i öppenklass och hon fick nöja sig med Verry God för hon som många andra hundar ville inte springa i värmen som var.

Sedan måste jag skicka ett försenat grattis till både Blomkullen och Knattarna som fyllde 7 år den 29 & 30 juni! Jag hade inte glömt bort er, men vi håller på att måla om vårat hus och hinner inget annat än att koka kaffe, laga mat och rasta hundar, sedan ska man hålla här, måla där mm. Men snart är det färdigmålat, det ska bli himla skönt.

2011-06-19 I dag fyller Mån-kullen 9 år, tänk vad tiden går fort tycker inte det var länge sedan ni var små. Skickar grattiskramar till er alla.

Ett nytt HD-resultat i Snö-kullen har kommit in och det är "Tira" Snöängel i Norge som också fick A på sina höfter, Grattis. Nu väntar vi bara på svaret på "Martta" Snöstjärna i Finland som också är röntgad men ännu inte avläst.
Annars händer inte så mycket här på hundfronten, vi tar det lugnt, tränar lite och tar sköna promenader. För övrigt håller vi på att måla om huset ja, mest maken som jobbar. Men jag drar ett och annat penseldrag också.

Det har kommit in några anmälningar till kennelträffen, glöm inte anmäla du också. Jag hoppas att så många som möjligt kan komma!
 

2011-06-07 I helgen som varit jobbade jag som ringsekreterare i Norrköping, hett som sjutton var det på lördagen, var helt slut när jag kom hem på kvällen. På söndagen var det bättre väder både för hundar och människor, det fläktade ganska rejält men solsken.
I Norrköping debuterade "Flingan" Smörsoppens Snöflinga i officiell klass, hon ställdes i juniorklassen och fick excellent och kom 1:a med CK, sedan placerade hon sig som 4-BT. Bra start på utställningskarriären. Tack till Simba-Lena som ställde henne åt mig. Lena ställde även "Albin" SE U(u)CH Smörsoppens Ardbeg och även han fick excellent och slutade som 4-BH.

Jag planerar en kennelträff den 6 aug. läs om den här. Jag hoppas att så många Smörsoppar med familjer har lust och möjlighet att komma. Eftersom det inte blev någon 1-årsträff med "Snö-kullen" och "Abba-kullen" så passar vi på att ta den samtidigt.

2011-05-26 Mitt hjärta har brustit, en bit av det har ramlat bort. Min älskade "Joseph" SE U(u)CH Julita Royal Reveller har vandrat över regnbågsbron.

Joseph 7 veckor med mormor                          Många BIR & BIM placeringar har han erövrat
 
Även som veteran var han stilig                                     I vintras 11 år gammal och full fart.
Joseph var en hund som utmärkte sig var han en kom, han lämnade ingen oberörd. Han var en gentleman mot alla oavsett om de var stora eller små, människor eller hundar, alltid så lugn och harmonisk.
Han var pigg och hur alert som  helst fram tills för två veckor sedan. Den 6:e maj blev han dålig, kräktes och ville inte ha någon mat. Vi trodde han åkt på någon maginfluensa eller något annat, men måndagen den 9:e maj var vi hos veterinären då han fortfarande var dålig. Han hade vita blodkroppar i urinen, han röntgades och det visade sig att han hade vätska i buken, blodproverna visade höga värden av vita blodkroppar och levervärdena var 6 ggr så höga som normalt, alla övriga prover var bra. Misstanken var en levertumör. Vi fick medicin till Joseph och han piggnade till lite grann, blev handmatad med färskfoder och lammfärs. Han följde med ut på kortare promenader och verkade piggare, men så på kvällen den 24:e blev han hastigt sämre. Jag fick komma till veterinären på morgonen och Joseph tog sig knappt in på mottagningen. Slemhinnorna var helt bleka på honom och blodcirkulationen knappt märkbar, han andades väldigt stötigt. Så efter en snabb undersökning beslutades det att han fick somna in. Tack till Ritva som ställde upp på sin lediga dag.
Joseph tillbringade sina sista år hos Barbro & Gary, där han hjälpte Barbro i hennes sjukdom. Stort tack till er som tog så väl hand om honom.
Vi är många som kommer att sakna honom, men han lever vidare i sina barn, barnbarn och barnbarnsbarn.

Så till något trevligare. Alla valpar har nu flyttat hemifrån och här har blivit tyst och lugnt, inga valpskrik kl. 4 på morgonen som talar om att det är kiss & bajsdags.
Jag önskar alla lycka till med era valpar och tackar för rapporter som jag fått.
 

2011-05-17 I dag på Norges nationaldag fyller Musikal-kullen 5-år. Tänk vad fort tiden går. Jag skickar massor med Grattishälsningar till er och hoppas att allt är bra. Er som jag inte hört något ifrån på ett tag får gärna skicka mig ett e-mail och berätta hur ni har det.

I dag har jag varit hos Ritva på Sörgårdskliniken och besiktigat valparna, alla fick Ok i sina protokoll så nu är de redo att ta klivet ut i stora vida världen och flytta hemifrån. Jag måste erkänna att det ska bli ganska skönt att få huset valpfritt ett tag. Det är ganska tidiga mornar och mycket kiss och bajs torkande. Men det är väl det som är charmen också samt att få se dem växa upp och bli egna individer.

2011-05-11 Uppdaterar redan kl. 07.00 på morgonen, förvånade? Morgonpigga valpar, vaknar halv 5 och har "Happy Hour", värsta racet. Men nu sover de sött :-). Den här veckan har det som vanligt varit, kloklippning, vägning och avmaskning som gällt. Det fina vädret gör ju att valparna kan vara ute ganska mycket. Men mitt på dagen har det varit nästan för varmt för dem, så då har de fått sova inne.
Fick hjälp av min far att ta 7 veckors bilder på valparna. Nya bilder här!
I dag kommer Andreas & Lina som har valparna pappa Tryggve och hälsar på sina avkommor.

Ny bild på framsidan av söta Smörsoppens Strössel "Smulan". Får så fina bilder på henne av husse Per-Anders.

2011-05-06 Nu har jag hållit er på halster länge nog med nya valpbilder. Vet att ni efterfrågat 6 veckors bilder, men svårt att fota dem själv nu när de aldrig är stilla tillräckligt länge. Men idag har Whinnies matte Lena & Malin i från Hagfors varit här och då passade vi på att fånga de små på bild. Allt är bara bra med valparna och de äter, kissar, bajsar, leker och sover, växer så det knakar. Valparna har fått sina namn, pojkarna ska heta Smörsoppens Blåbär, Smörsoppens Hjortron, Smörsoppens Björnbär och tikarna Smörsoppens Tranbär, Smörsoppens Smultron och Smörsoppens Lingon Nya bilder här!


Sänder ett försenat GRATTIS till Caffe-kullen som fyllde 4 år den 4 maj. Jag hade inte glömt er men hann inte med att uppdatera.

Här kommer en bild på Smörsoppens Kanel "Agnes" som bor i Falun och verkar ha funnit sig väl tillrätta. Enligt rapport så håller hon matte sysselsatt hela tiden.

Agnes i sin nya bädd!

2011-05-03 full fart har det varit hela helgen. Bruksans årliga utställning är avklarad och allt förlöpte bra. Dagen började med sol och varmt och skönt för att lagom till finalerna öppnade sig himlen och det drog in en hagelstorm. Sedan blev det så kallt, tog lång tid innan jag tinade upp på kvällen.

De 2 sista valparna i Maja kullen har också flyttat hemifrån och jag har fått rapporter om att allt går bra. Smörsoppens Kardemumma " Sture" flyttade till Linköping och så här har han det!

Sture inspekterar omgivningarna, papperskassar är ett utmärkt tidsfördriv för valpar även ifall det blir en del städning efteråt.

Härlig bild på Sture i sin korg!
Smörsoppens Kanel flyttade längst bort och har blivit en Dalkulla som bor i Falun, hennes namn är Agnes!
Lycka nu till med era valpar, de kommer säkert att hålla er i trim.

2011-04-28 I tisdags var det dags för valpbesiktning, vaccinering och chip-märkning på Majas valpar, så nu är allt klart för flytt till sina nya familjer. Först ut var Strössel som numera kallas för Smulan, hon flyttade inte så långt i från mig utan bor kvar här i Motala hos familjen Ericson. Jag önskar er lycka till med Smulan.
Fick rapport om att allt gått bra och hon sovit hela natten. Duktig flicka! Här är några bilder som husse Per-Anders tagit på Smulan i sitt nya hem!

Busa i gröngräset är roligt! Full fart framåt!

Jag kan faktiskt koppla av också!

I onsdags var min far här och hjälpte mig ta 8 veckors bilder på Maja-valparna och de kan ni se här!

Whinnies valpar har blivit 5 veckor och ökar stadigt i vikt, klorna får jag klippa ganska ofta och nu har de även blivit avmaskade för 2:a gången. De har börjat få gå ut och det tycker de är väldigt spännande. Jag har gjort en ny sida till dem där jag kommer lägga upp lite blandade bilder. 5 veckors bilder finns här!

2011-04-20 Nu går vi in i sista veckan med Maja valparna. De växer så det knakar, riktiga tungviktare är det. Idag har har det blivit avmaskning och kloklippning också. Nya bilder finns här. Whinnies valpar växer också, men än så länge är de ganska lugna, bara ute på golvet och leker en liten stund så somnar de sedan igen. De har också fått klorna klippta idag. De har ökat ganska mycket i vikt också. Ni kan se nya bilder på dem här .

I måndags var Simba-Lena här och hjälpte mig fotografera valparna. Det är inte lätt med yrvädren som far över allt.

Welshar är roliga, här ligger alla på rad och kikar på valparna när de leker.

Vi passade på att fota Simba också som är 12 år och 8 månader, men väldigt pigg och busade som en unghund med Flingan.

Även Albin fastnade på kort, han blir 3 år i juli och växt till sig en hel del.

2011-04-14 en, men här kommer uppdateringar på valparna. Majas valpar här som nu är 6 veckor och Whinnies valpar här som blivit 3 veckor.

2011-04-10 Ska vara lite rationell av mig i dag och skicka grattishälsningar till de Smörsoppar som fyller år den här veckan, då jag troligtvis inte hinner med att uppdatera i veckan. Men först ut med födelsedag är just i dag då Gladiatorkullen fyller 9 år, sedan den 13:e april är det Polarn & Pyret som fyller 8 år och så den 14:e fyller tablettaskkullen 3 år. Jösses vad många födelsedagskalas på en vecka. Jag önskar er alla grattiskramar och ni blir säkert firade av era familjer.

Ett stort GRATTIS till Maria med "Figge" NORD UCH NV-08 Smörsoppens Tjatte som blev BIR i går och 2-BH i dag på Bohusutställningen.

I dag har Majas valpar fått varit ute för första gången. Jättespännande tyckte de att det var. Full fart redan i från början.

2011-04-06 Båda valpkullarna växer så det knakar och utvecklas som de ska. De har fått klorna klippta och Whinnies valpar har börjat öppna sina ögon. Maja valparna har blivit avmaskade för andra gången. Ny bilder på Majas valpar här och Whinnies valpar här! Det är inte alltid så lätt att fånga dem på bild, ju rörligare de blir desto svårare.

2011-04-01 I dag fyller Drink-kullen 6 år. Jösses vad fort tiden går. Jag skickar grattiskramar till er alla, Eros, Nicke, Wilma & Nellie. Samtidigt sänder jag en tanke till min egen Wilda som förolyckades Jan. 2007.

Så har det kommit ett HD-resultat till i Robban-Offa kullen, Smörsoppens Björn "Pontus" som hade A. Grattis till det. Nu är alla i kullen röntgade.

2011-03-30 Maja valparna är nu 4 veckor och det börjar bli full fart på dem. Busar med varandra och äter med god aptit. Följ dem här!

Whinnies valpar är 1 vecka idag och de är ju ännu inte så rörliga, men de växer och ökar i vikt som de ska! Whinnies valpar kan ni följa här!

2011-03-27 I dag firar vi Kak-kullen som fyller 2-år. Grattis till Muffins, Brownie, Vaniljhjärta, Biskvie, Maräng och så min egen Våfflan.

Här firar vi med Våfflor & grädde så klart!
Har ju glömt att lägga in höftledsresultat som kommit på Smörsoppens Benny i Norge, han hade A höfter. Grattis till det.

2011-03-24 Tänk vad mycket det kan hända på en dag! I går den 23 mars fyllde SOL-kullen 8 år och jag skickar ett grattis till er i efterskott och hoppas ni blev firade med något gott. Jag hade inte glömt er men hann inte uppdatera i går då jag fick fara upp till Hagfors och Whinnie som valpade.
Allt gick bra och Whinnie fick 6 fina valpar, 3 hanar och 3 tikar. En alldeles perfekt kull. Valparna var inte beräknade förrän till helgen, men de hade lite bråttom till världen. Ni kan följa Whinnies valpar här! Tack till Lena & Anita som hjälpte till vid valpningen.

Majas valpar blev 3 veckor i går och mycket har hänt i utvecklingen på en vecka. Valparna har nu börjat höra och kan säga både voff och morr. De har blivit avmaskade för första gången och så har de fått provsmaka lite valpfoder, det var smaskigt tyckte de. Klorna har blivit klippta också. Det kliar mycket i munnen på dem och tänderna har börjat komma fram. De börjar också kunna gå på golvet och de försöker leka lite med varandra. Lite bilder på Majas valpar har ni här!

2011-03-16 Valparna är nu 2 veckor och har öppnat sina ögon. De försöker att stå på sina små ben och kan förflytta sig riktigt bra. Det märks när Maja kommer in i lådan för då blir det liv på valparna. Annars flyter allt på som de ska och de har ökat massor i vikt. De är väldigt jämnstora.
Namnen är också bestämda, hanen kommer att heta Smörsoppens Kardemumma, tikarna Smörsoppens Kanel och Smörsoppens Strössel. Vem av tikarna som blir Kanel och Strössel är ännu inte bestämt.

Whinnie har bara 10 dagar kvar till valpning, spännande värre!

2011-03-09 I dag är valparna 1 vecka, alla 3 har ökat bra i vikt och är väldigt jämnstora. Maja lämnar nu valparna korta stunder och lägger sig på golvet eller i sängen bredvid valplådan. Det blir väl varmt för henne att hela tiden ligga i lådan. I dag ville Maja till och med följa med på morgonpromenaden så nu inser hon väl att valparna kommer finnas kvar när hon kommer tillbaka. Annars är det lugnt i valplådan, blir bara lite liv i valparna när Maja kommer innan de snabbt nog hittat till maten.
Försökte ta bilder på valparna i dag men de är inte stilla så länge när jag ska försöka fota dem en och en. Men bilderna finns här!

Nu är det bara 2½ vecka till Whinnie ska valpa, det blir spännande att se vad som finns i hennes mage.

2011-03-03 I går kväll föddes Maja & Muffins valpar, det blev 3 valpar 1 hane och 2 tikar. Allt gick bra och de har redan ökat mellan 20-25 gram i vikt. Ni kan följa valparnas utveckling här! Alla valpar är tingade.

Höftledsresultat på ytterligare en ur Snö kullen har kommit, Smörsoppens Snö-Maya A.

2011-02-24 Tuva är här på sportlov så idag har vi satt upp Majas valplåda.

Tuva hjälper till att bädda så det blir ordentligt gjort.

Efteråt inspekterade Maja lådan och den verkade få godkänt. Den här gången har jag ställt valplådan på övervåningen, det är varmare där än nere i valprummet. Jag litar inte på SMHI som säger att det ska bli varmare väder nu. Sedan när valparna blir lite större och börjar röra på sig så får de flytta ner i valprummet.

Fick ett fint kort på "Lisa" SE VCH Smörsoppens Gullviva med sin födelsedagstårta av husse Perra.

Undrar vad som döljer sig under täcket?

2011-02-22 I dag är det STORA GRATTIS-kramar till Sjösala-vals kullen som fyller 5 år, S Rönnerdahl, S Gullviva, S Madelblom, S Kattfot och S Blå Viol.

Ett till HD-resultat på Snö-kullen, det är Snökaos "Otto" i Norge som röntgats med resultat A.

I dag har "Whinnie" Smörsoppens Dalwhinnie varit på ultraljud och precis som vi misstänkte så var det valpar i magen! De beräknas födas runt 27 mars!

2011-02-09 I dag är det dags för födelsedagsbarn igen. Nu är det TV-serie kullen som fyller 11 år. Grattis till er alla och hoppas att ni får något smaskigt att tugga på idag.

Smörsoppens Sabrina 11 år fick smaskig tårta, foto: Christina Svensson


Ett par bilder på flygande "fågelhundar", Våfflan och Flingan i full fart.
HD-resultaten börjar komma på Snö-kullen och ABBA-kullen., Snöstorm "Figo" A och Snöflinga "Flingan" A, Agneta "London" A och Frida "Molly" C.
Nu väntar vi på de övriga valparnas resultat.

2011-01-28 I dag har vi varit och gjort ultraljud på "Maja" SU(u)CH Smörsoppens Mynta och vi såg flera foster i magen på henne. Så runt 3:e mars  beräknas valparna födas.

I går var det jättehärligt väder, solen sken och bara ett par minusgrader, så jag tog hundarna med mig och gav mig ut på isen, där träffade vi på Emmelie med sin hund Molle som är en av bruksans duktiga agility-ekipage. Stackars Molle blev jagad av 3 spralliga welshar, men jag tror han gillade det. Emmelie är duktig fotograf och hade kameran med sig. Så njut av dessa härliga bilder som Emmelie tagit:
 
Full fart på Offa,                                                                                              inte är man för gammal att leka fast man är 8½ år tycker Offa.
 
Fullt ös är vad som gäller!

Inte lätt vara en liten Molle mot två welshar!
   
Kom igen säger Flingan, kolla Molles kroppsspråk.                                         Tur att Våfflan kan hoppa över Molle.
 
Här är det attack Offa!                                                                                            Flygande welsh, inte en fot på isen.

 

2011-01-23 I dag har vi varit i Laxå och parat Smörsoppens Dalwhinnie "Whinnie" med SE U(u)CH NO UCH SE VCH Freckles Peer-Gynt "Tryggve", så går allt som planerat beräknas valparna födas runt 27 mars.

Whinnie & Tryggve = Sant!
Smörsoppens Snöstorm "Figo" har varit på höftledsröntgen och det blev A höfter. Nu hoppas jag de andra i kullen också snart går iväg och röntgar.

2011-01-16 I dag fyller ABBA-kullen 1 år och jag skickar massor med kramar och Grattisar till er och tror att ni blivit firade ordentligt. I alla fall vet jag en av er som blivit det. Fick nämligen mail och bilder i från Benny i Oslo. som blev firad med både paket och tårta.

Här är Benny efter paketöppning och tårtkalas.

Smörsoppens Dalwhinnie "Whinnie" har börjat löpa så förhoppningsvis blir det parning i slutet av veckan.
Flingan har varit i väg på höftledsröntgen så nu väntar vi med spänning på resultatet i från SKK.

Själv har jag varit iväg och tittat på världens sötaste underverk lilla Judith 3 dagar.

 

2011-01-09 I dag skickar jag Stora Kramen och Grattis hälsningar till LP2 Smörsoppens Hulda som fyller 15 år.

Hulda 14,5 år på bilden. Heder till Marina som tagit så väl hand om Hulda. Bilden har jag tagit i från Marinas Fb sida.

2011-01-01 Ett nytt år,  ett nytt oskrivet blad och nya möjligheter! God fortsättning önskar jag er!
Årets näst sista dag tillbringade jag hos Cia på kennel Sällebäcks i ett kylslaget Vetlanda för att para Maja.
Väldigt vackert men tyvärr började det skymma så korten blev lite mörka.
  
Muffins & Maja fattade snabbt tycke för varandra så nu håller vi tummarna för att det blir små valpar i början av Mars.

Muffins & Maja med rimfrost både i morrhår och ögonfransar.
Tack Cia för gott kaffe med bröd!