Nyheter 2007 Nyheter 2008 Nyheter 2009
 

2010-12-29 I dag är det 1-årsdag för Snö-kullen. Tänk att det är samma väder som när ni föddes, kallt och massor med snö.

Här är ni inte så gamla och ligger stilla :-)
Jag skickar stora GRATTIS-KRAMAR till er alla och hoppas ni blir firade ordentligt med något smaskigt.

Här är Flingan 1 år.

Julen är över och snart ringer ett nytt år in. Jag hoppas att alla haft en bra jul och att inte era hundar stoppat i sig några onyttigheter under helgen.

Här fick hundarna som vanligt paket med lite hundgodis i. Här är det Flingan som öppnar sitt paket på julafton.
När vi var borta en stund tyckte hon  det var lika bra att fortsätta! Eller var det Våfflan? Jag tror de hjälptes åt!

En vedklamp och lite mera julklappspapper och sedan fick Bia-bädden sig en omgång. Jag tror hundarna är lite understimulerade när de inte kan rusa av sig som vanligt i skogen, men nu kan de springa på isen där är inte så mycket snö och inte behöver man vara rädd för att de ska springa efter rådjur heller.

2010-12-20 Maja SE U(u)CH Smörsoppens Mynta har börjat löpa och går allt som det ska kommer hon paras i nyår.
Jag vill passa på att önska alla en GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR!
Var rädd om alla djur och strunta i raketerna till nyår!

2010-12-14 I dag fyller Krydd-kullen 7 år, tänk vad tiden går fort. Jag skickar kramar och grattishälningar till er alla och hoppas ni blir firade idag. Några har jag inte hört något i från på länge så skicka mig gärna ett mail och berätta hur ni har det. Maja kommer hit i dag för att bli julfin, Monica och jag ska passa på att ta en födelsedagsfika också.

Vi har varit på en skön vintersemester i Thailand, ja det var vinter i Thailand också men deras vinter består av 28-32 grader varmt till skillnad i från vår som när vi landade på Arlanda bjöd på snö och -11.

När vi kom till hotellet blev vi bjudna på en läskande välkomstdrink och ett stort fruktfat stod på rummet.

Här är restaurangen som låg på stranden, där fanns både mat, skrädderi, presenter, tvätteri och taxiservice. Allt väldigt billigt.

Bläckfisk kunde man äta där också. Men det åt inte jag.

Härlig strand och 28 grader i vattnet, ljuvligt.

"Beachdogs" (herrelösa) fanns också, den här tiken hade valpar någonstans i närheten. Ingen visste var. Hon var väldigt skygg men lärde sig snart vem man skulle följa efter för att få något i magen.
Jag längtar redan tillbaka men nu står julen inför dörren så det är väl dags att göra lite julstök.

2010-11-15 Länge sedan jag uppdaterade, men tiden går så fort och det har inte hänt särskilt mycket heller. Ja, SSRK utställningen i Mjölby har ju varit och det var jobb i från fredagskvällen till söndagskvällen. Det var bara två Smörsoppar med, Albin och Våfflan. Albin blev R i Championklassen men opl. i BH och Våfflan kom 2:a i ukk med HP. Det var för övrigt sista utställningen för i år för min del, ja förutom Stora Stockholm eller Hund 2010 som det heter numera, men då ska jag bara vara turist.

Har varit barnvakt till Tuva några dagar också, men hon blev sjuk och fick över 40 graders feber. Det var inte roligt, men lite alvedon och mycket sömn så gick det över.

Snö har vi fått en omgång till, men som tur är försvinner den ju ganska snabbt även ifall det även den här gången kom ganska mycket. Värst är det för hundarna när det är precis på 0:an för det fastnar så mycket i pälsen. Stora bollar så de knappt kan röra sig. Man får stanna flera gånger och försöka få bort snön.

Så här såg Våfflan & Offa ut efter morgonpromenaden, Flingan klara sig bättre eftersom hon inte har så mycket päls ännu.

I dag har det varit trimning på schemat för mina 3 hundar, så nu är de kortklippta inför vintern.

Nu väntar vi bara på att Maja och Whinnie ska börja löpa, hanar är bestämda om nu parningarna går som man hoppas. Valpsidan uppdaterad.

2010-10-22 I går kväll när jag gick och lade mig så snöade ymnigt, lite tidigt för vinter tycker jag. I morse hade det kommit minst 5 cm snö och plogbilen kom!. Jag undrar bara vart var plogbilen i februari när vi hade 70 cm snö?
Åkte till skogen med hundarna och höll på att inte komma loss, det var mera snö än jag trodde. Tog en bild med min dåliga mobil. Ingen värsting som ni ser av kvalitén.

Hundarna gillade i alla fall att busa omkring i snön, men jag frös om fötterna.

Eftersom jag inte är hemma morgon så vill jag passa på att skicka grattishälsningar till Beatrix Potter-kullen som fyller 11 år i morgon. HURRA HURRA, hoppas ni blir firade ordentligt.
 

2010-10-17 Tiden flyger i väg och jag tycker inte jag hinner med något. Älgjakt har det varit den här veckan så man knappt har tordas gå ut i skogen. Men i fredags kunde jag inte hålla mig längre utan tog hundarna på en långpromenad i skogen. Gissa om de tyckte det var skönt.
Förra söndagen var Freckles Carina , Simba-Lena och jag till NKK:s utställning i Norge. Vi hade tänkt få med oss 2 NUCH hem, men ack vad vi bedrog oss. Carina med Kooikern Studza snubblade på mållinjen och stod 1 hund i från certet. Lenas och min Albin slutade som 5-BH och Våfflan fick 1-3 HP i UKK.
Vi åkte redan på lördagen och mellanlandade hos Anita & Gunnar i Lakene för övernattning så vi inte skulle behöva åka så tidigt på söndagen till Hamar. Men tidigt blev det ändå 04.45 satt vi i bilen. På hemvägen stannade vi också i Lakene för att hämta lite hundar och för att titta på Alfons & tildes valpar som passade på att födas på söndagen.

2 hanar och 3 tikar blev det födda 10-10-10

Som tack för husrum och god mat ville Anita ha en kasse till sitt barnbarn Filippa.
På måndagen kom Tuva för pappa Fredrik hade ett möte i Motala och meningen var att jag skulle skjutsat hem henne på tisdagen, men det bar sig inte bättre än att hon fick vara kvar till torsdagen. Så mysigt, men då förstår ni att inget annat blir gjort.

Vår granne har en hel lekpar i sin trädgård och det gillar Tuva. Studsmatta är kul. Popp, poppa säger Tuva.
Onsdagskvällen fick morfar vara barnvakt för då skickade vi PM till SSRK:s utställning som ska vara kommande helg i Mjölby, fredagen packade Anneli Gilde och jag ringsekreterarlådorna och rosetterna. Lördagen var jag i Linköping där ÖKK hade utbildning i de nya utställningsbestämmelserna för oss ringsekreterare som börjar gälla 2011-01-10.

Veckan som kommer blir det trimning av Våfflan & Joseph som ska med till Mjölby.

2010-10-05 GRATTIS Joseph som fyller 11år i dag! Jag var och grattade honom i går då Barbro hade ett läkarbesök inplanerat i dag. Givetvis skulle han ha paket, men jag fick truga på honom det. annars letar han i väskan själv så fort man kommer och ska ha paket, men nu var det andra dofter som gällde, Flingan är i höglöp och trots att jag duschade och bytte kläder innan jag åkte så damsög han mig ifrån topp till tå. Sedan skulle han ut i bilen och kolla ifall det fanns några tjejer med. Han satt säkert i bilen i 20 minuter innan vi ut honom.
 
Till slut tog Joseph sitt paket och placerade sig i sin bädd och öppnade det! Inte kan man tro att han fyller 11, pigg som en mört och full av energi!

Skickar också Grattis till Nina & Anita som gjort MH med "Konkke" SE U(u)CH Smörsoppens Ben Nevis.

2010-09-23 Nu har mina duktiga valpköpare varit i farten igen. I går gick Eva-Kristin viltspårprov med Smörsoppens Friska Fläktar "Hector" så nu är de godkända i anlagsklass. Grattis, nu är det bara att träna på inför öppenspåren.

Eva-kristin med Hector efter lyckat anlagsspår.
I helgen var Lena med sin söta Smörsoppens Dalwhinnie "Whinnie" på Filipstads Brukshundklubb och gjorde MH med godkänt skott. Grattis till ett bra genomfört MH Lena.

Här flyger Whinnie fram. Går allt som planerat kommer Whinnie ha en kull valpar här i vinter.
Fick en hälsning i från Smörsoppens Benny "Benny" som bor i Norge. Alltid roligt att få höra i från valpar som flyttat.

Här är Benny med familjen ute och seglar i Svenska vatten.               Skönt att vila i gröngräset tycker Benny.

2010-09-04 I dag har jag och Våfflan gått anlagsklass i viltspår och det fixade vi galant. Så nu får vi börja träna på öppenklassen.


I veckan som varit var Freckles Carina och jag och hälsade på hos Vindhäxan´s Kristina & Jessa på deras gård "Kungs" i Dalarna. Vi har som tradition att åka dit några dagar varje år, det har vi gjort sedan -98 förutom förra året då vi inte fick ihop tiden så det passade. Kungs är en gammal fäbod i från 1700-talet, vatten hämtar man i brunnen på gården, dasset är naturligtvis utomhus, el finns i form av solenergi men bara ett fåtal lampor som helt plötsligt bara slocknar. så det är bäst att lita till fotogen och sterinljus.

I den här stugan sover Carina och jag + hundar, den är verkligen mysig. Det är stugans nyckel som Offa håller i munnen på första sidan. Lite stor att ha i fickan.

Vy över gården, massor av fina blommor växer här.

Jessa ska tända en brasa, men bäst att kotroll läsa tidningen innan den får brinna upp.

Kristina och jag passade på att plocka lite lingon medans Carina höll koll så inte Björnen skulle komma och ta oss.

Hundarna har haft ett paradis, här är det Trolla & Våfflan som tar en vals.

En bedrift ska jag säga att få 9 welshar sitta stilla på samma foto.
Från vänster, Virrus, Offa, Våfflan, Trolla, Åsa, Topsy, Jack, Flingan & Ellen.

2010-08-29 I dag är jag jättestolt över mina valpköpare Nina & Anita som i dag blev BIM i Gustavsberg/Uddevalla och fick sitt 3:e cert och blev därmed SE U(u)CH. Ett jätte GRATTIS.

SE U(u)CH Smörsoppens Ben Nevis "Konkke".  Foto: Anita el. Nina.
Kullbrorsan Albin blev ju champion för en månad sedan och det är SE U(u)CH Smörsoppens Mynta "Majas" 3:e championavkomma.

2010-08-24 Lena har varit i farten igen på utställning med SE U(u)CH Smörsoppens Ardbeg "Albin" och hennes dotters SE U(u)CH Smörsoppens In The Woods "Alfons", i lördags ställde hon båda pojkarna och där drog Alfons det längsta strået och blev BIM, efter sig hade han Dimmös Jumping Bacon "Svante" som fick certet och blev därmed champion. Grattis Tommy. 3-BH blev Albin.

BIR SE U(u)CH Statesmans You Gotta Have Heart & BIM SE U(u)CH Smörsoppens In The Woods, Foto: Tommy Johansson
På söndagen var det Nyköpingsutställningen som flyttat till Eskilstuna och där ställde Lena bara Albin som slutade som 2-BH.

I söndags deltog Margareta med Smörsoppens Agneta "London" på Västkustvalpen där hon blev BIR-valp med HP. Grattis Margareta, hoppas det kommer något foto på London också.

Jag var hemma hela helgen och var barnvakt åt lilla Tuva, när föräldrarna var värdpar på ett bröllop. Två födelsedagar firade vi i helgen också, min systers dotter som fyllde 40 och så sonen som fyllde 25. Grattis till er båda. Fattar inte vart åren tar vägen!

Här är det bollibompa dags med lite lördagsgodis som Tuva glatt delar med sig till Våfflan.

Har gjort ett halsband till "Hugo" SE U(u)CH Smörsoppens Caffé Moccha som tack för alla goda kräftor jag fick av Anette.

Passar på att skicka STORA GRATTIS hälsningar till SE U(u)CH LP1 Smörsoppens Simba och Smörsoppens Bianca som i morgon fyller 12 år.

2010-08-15 Nu rinner tiden iväg, har inte hunnit med att uppdatera. Men mycket har hänt, får se om jag kommer ihåg allt.
Den 7/8 hade WSSK sin Club-Show och firade officiellt 30-års jubileum. Flera Smörsoppar var anmälda, men några hade fått förhinder och kunde inte komma. Hundarna var uppdelade på 3 domare så det blev lite springande fram och tillbaka mellan ringarna då jag skulle in i alla tre.
Men först ut var Flingan i valpklass 2 där 10 tikvalpar deltog. Flingan fick bra kritik av domare Katarina Hultgren men hon tyckte hon var "lite" mager så hon blev inte placerad bland de 5 som placeras. Sedan var det att springa till tikringen där Miss Ruth Waller, England dömde. 9 unghundstikar var anmälda och Våfflan kom 3:a med HP.

Hela 36 öppenklass tikar deltog och Karin visade Smörsoppens Zig Zag "Molly".

 De blev utplockade i första gallringen om 8 hundar, men blev sedan inte placerade bland de 5.

Senior klass är för hundar som fyllt 8 år och där deltog Elisabeth med Smörsoppens Månskära "Lisa".
I hanhundsringen dömde Mr Stephen Pick, England och där visade Lena "Albin" numera SE U(u)CH Smörsoppens Ardbeg och gick för första gången i championklass, men domaren tyckte han skulle vara lite mera uppe på benen. Jag visade Hannas "Alfons" SE U(u)CH Smörsoppens In The Woods och det gick bättre, han blev 4:a med HP i championklassen där 18 hanar deltog.
Och så till sist var det dags för veteranerna d. v. s. hundar över 10 år.

"Joseph" SE U(u)CH Julita Royal Reveller snart 11 år och i superkondition blev BIS-veteran. Heder till ägaren skrev domaren i kritiken, så ta åt dig av äran Barbro!

Måndagen den 9/8 fyllde Offa och henne syskon i Shakespeare-kullen 8 år, ett förenat grattis till er! Offa firades förstås här hemma, med både godsaker och blodspår.

På kvällen både måndag & tisdag var jag och Våfflan på handler kurs i Medevi för Gerardh Oshea. Har bara positivt att säga om kursen, värt varenda krona och vad det var nyttigt. Verkligen underhållande att både se och lyssna på honom. Jobbigt också men de 4 timmarna som kursen höll på varje kväll gick verkligen fort.
Har också haft besök av Susanne och Smörsoppens Biskvie "Baileys". Jättekul tyckte Våfflan som passade på att busa med syrran.

Full fart på Våfflan och Baileys!

I helgen har vi fiskat kräftor, ja försökt i alla fall. Resultatet blev hela 9 st. Skrämmande dåligt, då det förut om åren funnits hur mycket kräftor som helst.
Men som tur är har jag underbara valpköpare som kommer till min räddning!

Tack Anette & Jens, nu är de kokta och kräftor ifrån Hjälmaren går också att äta! Mums!
Till sist kommer några bilder på mina blommor som visar sig ifrån sin bästa sida nu.

En bladkaktus som blommar med sina handstora blommor.

Lila Vanda, underbar färg!

Min Vanda Blue Magic som troget blommar igen och ytterligare stängel är på gång.

2010-08-02 Hemkommen efter en helg hos Anita & Gunnar i Lakene och utställning i Ransäter. Helgen förlöpte inte helt smärtfritt kan jag säga, men inga allvarligare incidenter hände. Det första som hände när vi skulle köra upp på gården hos Anita var att vi inte kom upp för den branta backen, utan bilen bara slirade i det blöta gruset till Gunnars stora förtvivlan gjorde jag djupa spår i vägen. Men efter lite bök fick vi husvagnen på plats, med viss hjälp av Gunnar måste jag väl tillägga :-).

Härlig utsikt hade vi också. Vid kameran som alltid Carina Arvidsson.

På lördagsmorgon åkte vi allesammans till Ransäter för utställning, och där var det incident nr 2 som inträffade, regnet hängde i luften och vi skulle ju snabbt försöka få upp tältet. Det var bara det att Carina inte hade tagit med sig några tältpinnar :-(. Men jag flyttade in till Lena & Kjell som redan satt upp sitt tält, och som tur var klarnade det upp och blev sol hela dagen.
23 welshar var anmälda för den danska domaren Leif Lehman Jörgensen. Först ut var valparna och där blev Freckles Landsvägsmaja BIR-valp, Figge-Maria visade Flingan och hon kom 3:a bland tikvalparna.
 
Flingan 7 månader, Flingan fick även träffa pappa Figge, titta vad de är lika!
Sedan var det hanarnas tur och mest spännande var det ju när Lena skulle in med "Albin" Smörsoppens Ardbeg i öppenklassen. Albin vann öppenklassen med CK, nu blev det ju ännu mera spännande då den Norska hanen Dhen's Harald Regent också hade fått CK i från Jaktklassen. När domaren skulle placera hundarna i BH tickade mitt hjärta extra hårt. Men Lena och Albin blev 2:a efter NORD UCH Freckles Prince of Thieves som fick CACIB och därmed blev INT UCH också Grattis Anna-Carin. Men det gjorde ju inget att Albin blev 2:a för han fick ju sitt Cert, för övrigt det 5:e i ordningen och blev därmed SE U(u)Ch. Snabbt marscherat bara 11 dagar efter sin 2-årsdag. Grattis Lena!

SE U(u)CH Smörsoppens Ardbeg, Foto Lena Johansson
Nu var det tikarnas tur och jag hade anmält Våfflan och hon blev 1-2 i UKK, och i öppenklassen fick jag visa Albins söta syster Smörsoppens Dalwhinnie "Whinnie" som kom 3:a i klassen.

Whinnie som Lena fotat.
Efter det begav sig Carina bort till Kooikerringen och skulle ställa Studza, det gjorde hon så bra att Studza blev BIR och fick CACIB, och nu var det dags för incident nr 3! Carina hade slarvat bort sin kamera! Som tur var hittade Anita den i gräset borta vid Welsh-ringen. Bara tur att ingen tagit den med sig.
Efter en lyckad dag åkte vi tillbaka till Lakene för att äta den Värmländska nationalrätten Nävgröt och fläsk tillsammans med vårt värdpar, flera valpköpare och vänner.

Kan meddela att både Carina och jag var lite skeptiska mot denna maträtt så vi hade garderat oss med korv i husvagnen bara i fall att? Men det var en positiv smakupplevelse som jag säkert inte ätit för sista gången. Det blev en ganska tidig kväll för Carina och mig som skulle upp tidigt och vara ringsekreterare på söndagens utställning, men enligt rykten så var somliga vakna till 03.30.
Våra hundar fick stanna kvar hos Anita & Gunnar för att ha det härligt och få springa i skogen hela dagen, medans vi var i Ransäter och tittade på mopsar och bostonterrier. Då var det dags igen! Incident nr 4, Carina hade glömt sin handväska, men den stod snyggt och prydligt uppställd på bordet i sekretariatet så den återfanns också.

När vi kom tillbaka hade en (trött) Gunnar grillat fläskfilé och hamburgare, så det var bara att sätta sig till bords igen, vilken lyx vi haft!
Sedan packade vi och gjorde oss i ordning för att åka hem, då inträffar incident nr 5. Min Toyota kunde inte dra loss husvagnen som sjunkit i den vattensjuka gräsmattan. Nu slet Gunnar sitt hår för jag gjorde djupa leriga hål med framdäcken. Men med hjälp av Gunnars bil framför min så drogs vi loss och kunde starta hemfärden.
Efter några mil precis innan Molkom så inträffade incident nr 6. Järnvägsbommarna hade gått ner, men efter att tåget passerad så gick de inte upp. Vi väntade både länge och väl och en bil på motsatta sida tröttnade och körde emellan bommarna, några andra bilar vände. Men vi kunde ju inte vända på den smala vägen med husvagn och allt så vi fick snällt vänta. Efter hur lång tid som helst gick bommarna upp och vi kunde tryggt ta oss hem. Tack Anita & Gunnar för gästfriheten och Grattis till alla som skördade fina placeringar och Carina glöm aldrig tältpinnarna :-)

Skickar Grattis också till Anita & Nina som klarat anslagsklassen i viltspår med "Konkke" Smörsoppens Ben Nevis!

2010-07-20 Idag skickar jag HURRA-rop och GRATTIS-hälsningar till alla Whiskey-barnen som fyller 2 år, ni blir säkert firade ordentligt av era familjer.

Här är små oskyldiga, söta och rara. Men det är ni väl fortfarande?

2010-07-18 Det gick bättre än förväntat med Maja, jag trodde hon skulle leta efter sin valp. Men när vi kom hem i från veterinären så gick hon bara in i valprummet kollade lådan och sedan ut igen. Jag tror att hon förstod. Hundar är nog mycket klokare än vad vi tror. Nu har Maja fått åka hem till matte Monica och sina andra hundkompisar på Ängarp.

Med sig hem fick Maja ett av mina halsband som jag syr.
I går var vi och hälsade på Jessica och Rikard i Vintrosa, gissa om hundarna var på hugget då deras katter smög runt huset och inte vågade gå in. Våfflan hoppade rakt igenom räcket ifrån altanen och efter en av katterna. Stackars katter de visste inte vad som hänt hemma hos dom.
Inne fanns det 4 små ullbollar som nu letar nya hem. Känner du för att ta hand om en av de söta ullbollarna så ring till Jessica, 070-267 23 17 eller hör av dig till mig så ska jag förmedla kontakten.

  De här 2 är syskon en hane och en hona och är nu 6 veckor. De är långhåriga.

De här är också syskon och är 5 veckor, den spräckliga med M i pannan är en hane och den lilla grå är en hona också långhåriga.
 

2010-07-11 Det blev ingen valp kvar i kullen. Det visade sig att tikvalpen hade en deformerad bröstkorg, så idag fick vi besöka veterinären och låta henne somna in. Stackars Maja som mist hela sin kull. Men något har troligtvis hänt i den känsliga utvecklingen av valparna som är i dräktighetsvecka 3-4. Nu är det bara att ta nya tag och försöka komma över det här, men det känns otroligt sorgligt.

2010-07-05 Tyvärr gick det inte så bra med den lilla hanen heller. I fredags la han helt av att dia. Han orkade helt enkelt inte utan var för liten. Så kvar i kullen finns nu bara tiken som jag hoppas ska utvecklas som hon ska. Hon är pigg och ökar stadigt i vikt. Det är tyst och lugnt i valplådan och jag behöver inte bekymra mig om hon ska hitta till maten heller inte. Det klarar hon så bra själv.

Här är bild på valparna som jag tog i fredags, ni ser vilken skillnad på storlek.

I lördags var det Rottneros utställningen i Värmland och det är nog första gången på många år som jag inte var där. Men Lena ställde Smörsoppens Dalwhinnie och idag fick hon nöja sig med en 2:a.

Whinnie snart 2 år och jättesöt.
Simba-Lena och jag var i Borås i går och Lena visade som vanlig Albin med stor framgång han slutade som 2-BH, även brorsan "Konkke" Smörsoppens Ben Nevis var med och matte Anita och Konkke skötte sig inte sämre utan blev 4-BH.

Anita stolt över sin Konkke.
Jag hade med Flingan och Våfflan, Flingan som precis blivit 6 månader placerade sig som 4 i valpklassen och Våfflan blev 1-2 i ukk.

Måste visa båda mina blå Vandor som blommar nu, jag väntar på en till som har en stängel på gång. Ska bli spännande att se vad den har för färg.

2010-06-30 I dag är det tungt. Hunduppfödningens baksida får jag tydligen uppleva med den här kullen.
I går några dagar förtidigt valpade Maja, det blev bara 3 små valpar trots att vi trodde på flera enligt utseendet på Maja. Det blev 2 hanar och 1 tik. En av hanarna hade problem med att greppa om juvret på Maja och det visade sig tyvärr att den hade en gomspalt ganska långt bak, så jag var tvungen att ta beslutet att låta den få somna in. Det är ju inte nog med att man ska ta obehagliga beslut man måste ju göra valpköpare besvikna också, när de gått och väntat på att få ett glädjande besked om att få en liten valp.

Här är Maja med sina nyfödda valpar.

Hanen nyfödd vikt 180 gram

Tiken nyfödd vikt 225 gram
Nu håller jag tummarna för att de här två får växa upp tillsammans. De är båda pigga och tiken har ökat rejält i vikt.

I går fyllde blomkullen 6 år och idag fyller knattarna 6 år så jag skickar grattishälsningar till er.


Det här kan man väl kalla för en äkta fågelhund? Det är "Zoya" Smörsoppens Lavendel som vaktar matte Cathrins höns!
 

2010-06-23 Nu är det bara 1 vecka kvar tills valparna beräknas anlända och idag har jag trimmat av Maja lite päls och så har vi satt upp valplådan.

Maja besiktigade den genast och talade bestämt om för Våfflan att det här är min låda och där ska inte du vara, vilket Våfflan inte alls fattade eller brydde sig om.
  
Annars tycker Maja det är bäst i skuggan av körsbärsträdet. Undrar vad som finns i magen? Viktuppgång sedan ultraljudet är 3,5 kg.

Skickar ett försenat grattis till Mån-barnen som fyllde 8 år nu den 19 juni. Jag hade inte glömt er, vi var ute en sväng med husvagnen och for.
Grattis också till Anita & Nina som varit på 3-dagars utställning på Elmia med Smörsoppens Ben Nevis "Konkke". Om jag fattat det hela rätt så blev dag 1 ett 1:a pris, dag 2 CK och 3-BH och dag 3 blev det också CK. Inte illa med så många konkurrerande hundar.

Själv har jag varit barnvakt åt Tuva i 5 dagar medans föräldrarna var i Danmark. Roligt och intensivt. Det blev tyst och tomt när hon åkt hem.
 
Flingan fick en morgonpuss av Tuva. Flingan vaktade Tuva när hon låg ute och sov, jättejobbigt tyckte Flingan men tog sin uppgift på allvar och lämnade inte vagnen. När hon tyckte Tuva sovit tillräckligt länge drog hon av Tuva filten och tog leksakerna ur vagnen. Men det ångrade hon nog sedan för då blev det brottningsmatch.

Har Tuva månne tittat på sin far när han spelat ruggby?

2010-06-10 Länge sedan jag uppdaterade, men tiden går så fort så jag hinner inte med. Ska se om jag kan sammanfatta lite vad som hänt. Glömmer jag något så påminn mig är ni snälla.
Flingan har hunnit bli 5 månader och har äntligen tappat alla sina vassa hörntänder. Ny bild finns på Flingans sida.

Nu är det bara 2½ vecka kvar tills "Maja´s " SE U(u)CH Smörsoppens Mynta valpar kommer, det ska bli så roligt med ny små Maja & Billy barn.


Smörsoppens Zig-Zag "Molly" var här en solig dag för att bli sommarfin och ett nytt 2 års fota var vi tvungna att ta.
Har fått två bilder ifrån Snö -barnen!
  
Det här är Smörsoppens Snökaos "Otto" och så söta Smörsoppens Snö-Maya "Maya" båda vovvarna bor i Norge.  Fotot på Maya är taget i studio.

Karin med Smörsoppens Snöstorm "Figo" har varit på inoff. utställning i Gällivare och det gjorde de så bra att det blev BIR-valp med HP. Grattis till er.

I helgen som var jobbade jag som ringsekreterare på SKK Internationella utställning i Norrköping, Lena hade anmält "Albin" Smörsoppens Ardbeg och han blev 2-BH med R-CACIB, Lena visade också Våfflan åt mig, men hon föll inte domaren i smaken utan hon fick bara ett 1:a pris. Fler som var på utställning den helgen var NORD UCH NO V-08 Smörsoppens Tjatte "Figge" med matte Maria de var i Filipstad på Inoff. utställning och blev 2-BH.

Skickar också stort GRATTIS till Lena med "Lossie" Smörsoppens Glenlossie som idag blev godkänd i anlagsklass viltspår. Bra jobbat, nu får ni sikta vidare på öppenklassen och ett SE VCH så småningom.

Jag vill också passa på att slå ett slag för Welsh Klubbens Club Show som är i Gränna 7 aug. Klubben firar 30 år i år. Klubben har rabatterat pris på anmälningsavgifterna om man anmäler före ett visst datum. Jag hoppas flera Smörsoppar kommer att delta.

2010-05-27 Ultraljud på Maja idag och visst fanns det små valpar i magen på henne, nu blir det lång väntan för att se vad som döljer sig där inne.

2010-05-25 Vill gratta Börje med Smörsoppens the Macallan "Macke" till ett väl genomfört MH med godkänt skott. Så har lilla "London" Smörsoppens Agneta med matte Margareta debuterat på inofficiell utställning i Borås och fick HP och blev BIR-valp, bra jobbat.
På torsdag är det dags för Maja att göra ultraljud så håll utkik på hemsidan efter uppdatering.

2010-05-17 Har glömt en födelsedag :-( . Kaffe-kullen fyllde 3 år den 4 maj. Nu skickar jag ett försenat GRATTIS till er alla och hoppas att era hussar och mattar inte glömde bort er också. I dag den 17 maj är det inte bara Norges nationaldag, vår bröllopsdag utan Musikal-kullen fyller 4 år. Skickar stora GRATTIS hälsningar till er också.

Sedan är det ett par Smörsoppar som varit på utställning i helgen också. Smörsoppens Dalwhinnie "Whinnie" var i Sunne med matte Lena på inofficiell utställning och fick HP och blev BIR. Sedan har Maria med Smörsoppens Maräng "Marre" debuterat på Skokloster bland 60 welshar, och det gjorde de så bra att de placerade sig 1-4 med CK i junkk. Grattis till er också.

Flingan, det här är faktiskt en kartong med tyg och inte någon hundsäng!

2010-05-10 Hemma och trött efter en lyckad helg på Gotland. Våfflan, Flingan och jag startade vid 5 tiden i fredagsmorse och åkte för att hämta upp Lena & Albin i Nävekvarn, för vidare färd till Nynäshamn och Visby. Om någon såg vår packning så skulle de ha trott att vi skulle vara borta i minst 2 veckor.
Överfarten till Visby blev något gungig då kaptenen meddelade att de skulle blåsa 15-17 m/s, men som tur är lider inte jag av sjösjuka, men Lena kände av vågorna en del så det var bäst att sitta stilla i fåtöljerna. När vi skulle gå ner till bilen uppstod en liten pinsam situation, vi visste inte var vi ställt bilen, jo vilken nergång vi skulle gå till visste vi, men vilket bildäck vi stod på hade vi totalt glömt att kolla. Färjan var ju inte så stor. Både Lena och jag var säkra på att vi parkerade bilen på däck 3 så där sprang vi runt och letade, men vi hittade ingen bil. Jag kände mig lite panikslagen, då det snart var dags att åka av färjan. Lite retligt att inte hitta sin bil och kanske stoppa upp all avlastning. Men till slut hittade vi bilen på däck 5, så till hemresan memorerade vi noga in var bilen stod.
Vi skulle bo på brukshotellet i Roma dit GPS:en lätt skulle ta oss, trodde vi! Men efter lite irrande så frågade vi en Gotlänning var hotellet låg, och vi hade tur för han jobbade på hotellet och det låg bara ett par hundra meter ifrån där vi var, så vi var inte helt fel ute. Det fanns ingen toa på rummet utan i korridoren och vi tyckte det var bra att vi fick rummet alldeles bredvid dusch och toa, men det tyckte vi inte lite senare när alla andra gäster som kom med den senare färjan ramlade in 01.30 på natten. Det var ett evigt springande på toan.
Men jag sov gott i alla fall, värre var det för Lena som fick stå ut med mitt snarkande :-)

Men utställningen då, först ut var valparna och Flingan skulle göra utställningsdebut, men ingen av valparna fick HP på lördagen trots att domaren skrev i kritiken Lovande valp. Men på söndagen fick båda valparna som var med HP och Flingen blev placerad som nummer 2.

Smörsoppens Snöflinga 4 månader
Men Lena och Albin skötte sig alldeles utmärkt och på lördagen blev Albin BIR och fick sitt 3:e cert. På söndagen blev resultatet tvärtom Don's Fashionista blev BIR och fick sin titel SE U(u)CH och Albin BIM och sitt 4:e cert. Domare på söndagen var Marjo Jaakkola.

BIR Smörsoppens Ardbeg, BIM Don's Fashionista, domare Jostein Halvorsen, lördag.
Så var det min och Våfflans tur och båda dagarna fick hon 1-1 HP.

Smörsoppens Våffla vid havet på Gotland.

Snyggingen Smörsoppens Ardbeg "Albin med helgens rosettskörd!
Vädret på Gotland var inte det bästa +4 grader och emellanåt duggregn och kraftig blåst. Vem trodde man skulle få användning av både raggsockar, fleecetröja, långkalsonger och vantar 8 maj. Efter söndagens utställning så hade vi några timmar tills färjan skulle gå, så då gick vi lite innanför ringmuren i Visby och tittade på gamla hus, sedan var vi och åt en god middag på restaurang, och så åkte vi ner till havet för att försöka få lite bilder på hundarna i blåsten.
Vi var till baka hemma hos Lena vi 1-tiden på natten och då var det skönt att få krypa ner i sängen. Både hundarna och jag som som stockar. Efter en god frukost åkte Lena och jag till Bibbis-textil och handlade lite brodermaterial till mig och sedan vidare till skogen med hundarna så de skulle få springa ordentligt.

Tack Lena för en trevlig helg. Hoppas vi får tillfälle att göra om det igen.

Det är ju inte bara Lena och jag som varit i farten i helgen, även Nina & Anita med "Konkke" Smörsoppens Ben Nevis har varit på utställning i dagarna 2 den här helgen. Först på lördagen på WSSK:s Open Show i Skara där Konkke placerade sig som 3-BH och på söndagen var de på SKK utställningen i Larv och där kom Konkke 4:a i unghundsklassen.

Även Maria med "Figge" NORD UCH NO V-08 Smörsoppens Tjatte var i Larv och Figge blev 3-BH. GRATTIS till er alla ni är så duktiga.


I onsdags i förra veckan var Monika & Alf med Smörsoppens Fruxo "Jerry" här och hälsade på. Jerry fick sig en omgång med saxarna och sedan blev det lite bus.

2010-04-29 Har både tråkiga och roliga nyheter att rapportera om. Börjar med det tråkiga.
Nova har en längre tid haft problem med andningen och för 2 veckor sedan var jag hos veterinären och Nova fick genomgå både EKG och röntgen och blodprover. Alla blodprover var bra, hjärtat var måttligt förstorat men rusade ibland. Verkade inte vara några problem med lungorna heller. Hon hade en lymfknuta som var stor som ett ägg som satt på höger sida om halsen. Nova fick en medicin som skulle lugna hjärtat lite och vi tyckte att hon andades bättre i några dagar, men sedan blev hon bara sämre och sämre. Så i tisdags den 26 april åkte jag med henne igen till veterinären, Nova hade svårt att ligga stilla på nätterna då hon var så påverkad av sin andning och hon orkade inte gå några längre sträckor heller. Vi tog en ny röntgen på henne och nu hade hon något som tryckte ihop lungorna som gjorde att hon inte kunde andas ordentligt, Nova hade dessutom fått en knöl stor som en knytnäve på halsen. Den hade kommit på bara några dagar och växte jättefort. Så vi fick ta det svåra beslutet att låta henne slippa lida och få somna in. Även ifall hon sovit mycket sista tiden så blir det ett tomrum och stor saknad efter henne. 

Nova blev nästan 12 ½ år och vi får vara glada över att hon varit frisk i hela sitt liv förutom en tand som vi fick ta bort för 2 år sedan.

Lite gladare nyheter är att jag varit i Norge och parat "Maja" SE U(u)CH Smörsoppens Mynta med "Billy" INT SE NO UCH Raymonas Super Trouper. och nu hoppas vi på valpar v 26.

Billy fyller snart 10 år och har blivit härligt gammelmans grå om nosen, men han är pigg och glad så till sättet kan man inte tro att han snart är 10. Billy är pappa till min egen "Offa"
SE VCH Smörsoppens Ofelia. Det här blir Majas 3:e kull hos mig, hon hade 6 valpar i första kullen och 8 i den 2:a samtliga är höftledsröntgade med A eller B.

Flingan fick följa med som sällskap till Norge och vi bodde på ett hotell som låg mitt inne i Oslo. När vi checkat in så tog jag hundarna på en liten promenad och fascinerades av vilka stora fina hus det var på gatan omgärdade av smidesstaket och nästan alla var tv-övervakade. Jag mötte nästan bara kostymklädda herrar med portföljer och bilar med privat chaufförer. När jag tittade närmare på husen så visade det sig att jag bodde i ett kvarter med nästan bara ambassader.
Efter en stund kom Elisabeth med Billy och vi fick till en parning i hotellets trädgård och där fick vi stå i hällregnet.
På kvällen åkte hundarna och jag och hälsade på Smörsoppens Benny med familj som också bor i Oslo. Köra bil i Oslo är inte min grej, norrmän kör som galningar och blinkers har de inte uppfunnit i Norge heller. Det var mitt i rusningstrafiken dessutom och det var kö i den långa tunneln som går under fjorden. Fy säger jag bara, det var nästan så paniken kom, sitta långt ner i jorden i en avgasfylld tunnel och krypa fram i 10 km. Jag var väldigt lättad när jag såg ljuset.
Det var roligt att få se vad Benny hade växt och Flingan tyckte också det var roligt att få busa med en jämnårig. Själv blev jag bjuden på både mat och fika. Tack så jätte mycket.

Vi gjorde om parningen i morse innan vi styrde färden mot Sverige igen, så nu får vi se vad vi får för resultat om 9 veckor. Tack Elisabeth för att du var hygglig och kom med Billy till hotellet så jag slapp förvilla mig bort i Oslo.
Skickar också ett tack till Janne som offrade en hel dag i bilen för att åka till Stockholm och hämta en brodermaskin till mig. Vad gjorde man utan sina valpköpare?

2010-04-21 I dag fick jag meddelande i från SKK att de fört in fel betalning på S Vaniljhjärta men nu rättat till det och resultatet på hennes höfter var också A. Jätteroligt att alla i kullen fick A höfter.
Nu har kurserna dragit i gång på bruksan, måndagar har Linda och jag en aktiveringskurs i agility, i går var det information om viltspårskursen som jag ska gå med Våfflan och onsdagar går Våfflan och jag på nybörjar agility. Och så ska jag hålla två tillfällen med agility på vår prova på kurs som är på torsdagar. Förstår inte varför inte veckorna inte är längre, dagarna räcker inte till. Ska försöka dra i hop några valpträffar, så Flingan får lite aktivering också.

Nu håller jag på att planera för att åka till Oslo i nästa vecka och para Maja.

2010-04-16 Äntligen har "Maja" SE U(u)CH Smörsoppens Mynta börjat löpa, så går allt som planerat blir det valpar med leverans V 34.

Jippi, vi har fått svar på 5 av de 6 hundarna vi röntgade i fredags och alla hade A. Grattis till er som tagit så väl hand om era hundar.
Vi saknar svaret på Smörsoppens Vaniljhjärta, så jag mailade SKK och frågade om det blivit något fel. Men de svarade bara att plåten och pengarna fanns där men den hade ännu inte blivit avläst. Konstigt tycker man när allt skickas i samma kuvert och betalningen gjord samtidigt att inte alla läses samtidigt också.
Vi hade även med en hund ifrån Yellows kennel på röntgen och Cilla fick B på sina höfter, det var jätteskoj det också.

2010-04-13 Födelsedagsbarn igen! Både i dag och i morgon är det Smörsoppar som fyller år, så jag passar på att gratulera er alla på samma dag. I dag är det Smmörsoppens Polarn & Pyret som fyller 7 år och i morgon är det tablettask kullen, S Palle Kuling, S Fruxo, S Salmiak, S Friska Fläktar, S Zig Zag och S PimPim som fyller 2 år. Hoppas ni får något smasken i dag!

Ni får representeras av "Elton" S Salmiak som hjälper husse Göran att sjunga och spela piano. Säg vad inte en welsh kan!

2010-09-10 I dag fyller Gladiator-valparna 8 år. Kan man kalla dem för valpar när de är 8 år? Ja, det är klart, de är ju mina valpar. Skickar grattiskramar till S Tamook, S Zeke, S Amber, S Medusa, S Diva, S Indra. Hoppas ni alla har en bra födelsedag.

Här är Gladiator-kullen alldeles nyfödda.

2010-04-09 I dag har vi haft 1-års träff med höftledsröntgen för kak-kullen. Vi träffades hos Ritva på Sörgårdskliniken för att höftledsröntga och vaccinera våra hundar. Efter det så åkte vi till Motala Brukshundklubb så de 2-benta fick lite förtäring. Hundarna busade lite, men var jättetrötta efter att ha varit sederade.

Här försökte vi få till en kort på alla syskon, inte helt lätt med ystra welshar som helst av allt skulle vilja springa runt och busa i stället.

Våfflan, Flingan fick också vara med, Sassi, Marre, Kasper, Baileys och Maja med sina mattar & hussar. Tack alla för att ni kom och gjorde att dagen blev så trevlig. Nu blir det några spännande dagar innan vi får resultatet i från SKK.

2010-04-04 I dag fyller "Luna" Lloer's Northern Touch 4 år. Grattis Grattis.

2010-04-01 I dag gratulerar jag Drink-kullen som fyller 5 år. Stort GRATTIS till S Hot Shot "Eros", S Rob Roy "Nicke", S Teuqila Sunrise "Wilma" och S Piña Colada "Nellie"! Ni får säkert paket och smaskens idag.

Ni får representeras av det fina kortet som jag fick ett år i från Eva. Det är Wilma och Wilda på bilden.
Saknaden är fortfarande stor efter Wilda som skadades så svårt i en bilolycka att hon fick somna in knappt 2 år gammal.

Samma dag köpte jag en Phalaenopsis Mina Barbara Manii, jag kallar den för min "Wilda-blomma"och tänk den har blommat hela tiden sedan dess, och varje gång jag tittar på den går mina tankar till Wilda.

1:a april och då tittar man i tidningen efter årets aprilskämt, först trodde jag det var vädret! Kan man skämta om det? I tidningen står det att det ska vara 4-11+ och stor sol, idag är 1,8+ och hällregn. Eller man kunde ju tro att det var 1:a sidans nyhet att all Dometic personal fick gå hem med omedelbar verkan och med bibehållen lön + bonus och slippa jobba sista veckan och istället anställs en del av samma sparkade personal av ett bemanningsföretag och får utföra samma jobb som de nu blivit utslängda ifrån!!! Med bibehållen lön + bonus + ordinarie lön i från bemanningsföretaget. Då undrar man, är detta aprilskämtet? Nej då det är dagens sanning.
Aprilskämtet var så dåligt "konstgrus på speedwaybanan".

Häromdagen var vi tvungna att ringa efter hjälp då diskmaskinens översvämningsskydd löste ur och det gick inte att stänga av maskinen annat än att dra ur stickproppen ur väggen.

Det är inte lätt att vara reparatör hos oss med hjälpsamma welshar!

Och så har de här odjuren vaknat! Synd att de inte frusit ihjäl den här kalla vintern.

Tog den första på Våfflan häromdagen.

2010-03-28 Vilken helg det varit för Nina & Anita med deras "Konkke" Smörsoppens Ben Nevis. De har ställt ut på SSRK:s utställning i Bohus med 36 deltagande welshar. I lördags blev de 3-BH och fick sitt första Svenska Cert (de har ett Norskt Cert tidigare) och idag kunde de inte gått bättre, då blev Konkke BH med Cert och blev sedan BIM. Grattis, Grattis säger en stolt uppfödare. BIR i dag blev Carsten & urban Sörensen med sin Don's Dear Ms Welford, Grattis till er också.

Smörsoppens Ben Nevis "Konkke" med sina rosetter!


Här hemma har Flingan jobbat på egen hand, hon är väldigt duktig på att skapa arbete till matte. Då är hon billig.

Men hon kan vara söt (ibland) också. I morgon blir hon 3 månader.

Våfflan 1 år sitter fint.

2010-03-27 I dag fyller "kakorna" 1-år och då skickar jag stora kramar och grattishälsningar till S Brownie "Kasper", S Muffins "Sassi", S Vaniljhjärta "Maja", S Maräng "Marre", S Biskvie "Bailyes" och givet vis vår egen "Våfflan" S Våffla. Hoppas nu att ni får något extra smaskigt att äta idag. Det ska bli så roligt att få träffa er på 1-års träffen den 9 april, då blir det garanterat något smaskigt för er.

2010-03-22 Länge sedan jag uppdaterade, men ibland hinns det bara inte med. Nu har i alla fall alla valparna flyttat till sina respektive familjer och jag önskar er alla lycka till och hoppas att ni ska få många roliga stunder med varandra. Kullen är nu flyttad till kullsidan med de sista bilderna på valparna. Jag har fått rapporter om att allt flyter på i de nya hemmen. Men glöm inte att jag vill ha flera rapporter.

Här är mormor Nova med Smörsoppens Frida 8½ vecka.
Samma dag som sista valpen flyttade i torsdags så kom Tuva och skulle stanna några dagar hos mormor, så ingen rast och ro här inte.

Tuva nyvaken, mysigt med ett levande gosedjur i sängen. Flingan sov gott tillsammans med Tuva.

Flingan och hennes syskon blir 12 veckor i morgon och då är det dags för 12 veckors vaccinationen.
Förutom Flingan så är det just nu valpfritt här hemma och vi väntar på att "Maja" SU(u)CH Smörsoppens Mynta ska börja löpa.

Eftersom jag ska till veterinären i morgon och troligtvis inte hinner uppdatera då så vill jag redan nu passa på att skicka grattishälsningar till Sol-kullen som i morgon fyller 7 år.
Hoppas ni blir firade ordentligt av era familjer, jag tror att ni önskar er ett gott ben att gnaga på!

Här är ni bara 2 veckor och var alldeles oskyldiga till allt bus ni senare har hittat på.
 

2010-03-08 Sista veckan med valparna, de blev 7 veckor i lördags och tyvärr inga enskilda bilder, då jag måste ha hjälp att fota dem. Men det finns nya ute bilder på sidan om blandade bilder. Valparna har blivit vägda och avmaskade för tredje gången. Klorna har också blivit klippta. På fredag bär det av till veterinären för valpbesiktning, id-märkning och vaccinering. Hoppas det nu inte blir något nytt snöoväder som ska ställa till problem.
På lördag hämtas 3 av valparna och sedan blir det en kvar några dagar extra.
Det är blandade känslor när valpar ska flytta hemifrån, jag kommer sakna de små charmtrollen men det blir också skönt att slippa vakna till en måsorkester och att slippa skura golvet femtielva gånger om dagen. Sedan behöver jag ägna mig ordentligt åt Flingan som inte får samma uppmärksamhet när man har andra valpar att ta hänsyn till.

2010-03-01 Ni som undrat så har jag har inte försvunnit i från jordens yta, ej heller gått i ide, fast det kanske man skulle göra med tanke på vädret :-) men veckan som gått har varit hektisk och några uppdateringar har det inte funnits tid till. Men nu så.....
Snö-kullen har flyttat hemifrån och jag önskar er lycka till i era nya familjer. Jag tackar för att ni rapporterat att allt har gått bra för de små monstren i de nya hemmen. Nu är kullen inlagd på sidan kullar. Och här hos oss på kenneln stannar Smörsoppens Snöflinga kvar och hon har fått en egen sida så ni kan följa henne framöver.

Smörsoppens Snöflinga som lystrar till namnet Flingan.

Sedan har jag haft besök av familjerna som ska ha Robban-Offa valpar som nu har hunnit bli 6 veckor och deras sida är också uppdaterad. Jenny var här och hon hjälpte mig att försöka få till uppställningsbilder på dem. Vi lyckades skapligt i alla fall. De har också fått sina namn och det ska bli en ABBA-kull så de kommer att heta Björn, Benny, Agneta & Frida. Ännu är det inte bestämt vem som är vem.

Tuva har varit här hos mormor på sportlov, 4 intensiva dagar med valpar och en aktiv 1-åring. Tuva är verkligen duktig med hundarna och allt har fungerat jättebra.

Här är Tuva & Flingan med Våfflan i bakgrunden.              Mormors kennelflicka

Leka med valparna är jättekul och helt otroligt vad hon är duktig.

2010-02-22 I dag skickar jag grattis hälsningar till Sjösala-vals kullen som fyller 4 år! Ni blir säkert firade av era familjer med något smaskigt att tugga på.

Fick bild av husse Perra på "Lisa" SE Vch Smörsoppens Gullviva som fått tårta på sin födelsedag!

I dag ser det ut att bli strålande solsken i från en klarblå himmel, men ack så kallt -20 grader. Stackars små hundtassar som måste gå i djupa snön och frysa om tårna!

2010-02-21 Offa valparna har blivit 5 veckor och nu är det full fart på golvet och de busar riktigt ordentligt med varandra. Vägning, avmaskning och kloklippning är vad som hänt. De äter valpfoder 3 ggr per dag och gillar det skarpt.
Annars har helgen bestått av SNÖ, SNÖ, SNÖ. I fredags fick jag besök av en kompis i från Falun som skulle stanna till lördagen för att bota sitt valpabstinens, men hon är fortfarande kvar p.g.a. SNÖN och tågkaos. Men det kanske är straffet jag fått för att jag döpte en kull valpar med Snö tema.
 
Häcken har växt 60 cm mitt i vintern. Putsa fönster behöver jag inte heller tänka på före midsommar!
På morgonpromenaden fick jag livrädda Våfflan för hon höll på att drunkna i en snödriva. Bara huvudet syntes och jag dra upp henne, för ju mer hon kämpade för att komma upp desto djupare i snön sjönk hon.

2010-02-16 Lunas "Snö" valpar är idag 7 veckor och nu går vi in på slutspurten, de har i dag blivit avmaskade för 3:e gången och klorna har blivit klippta. tyvärr kommer inga enskilda bilder idag då det inte går att fota dem utan hjälp, för de är aldrig stilla så länge att jag hinner med. Så ni får nöja er med lite mingelbilder utifrån. De har förstås blivit vägda idag och det är riktiga tungviktare till valpar. Jag har lagt in vikterna på valparnas sida för er som vill följa dem. På fredag bär det i väg till Ritva på Sörgårdskliniken för valpbesiktning och vaccinering.

Trasigt överkast! Råttor i sängen?

I morse trodde jag att råttorna kommit in och ätit på överkastet, men sedan såg jag att jag bäddat ner ett tuggben, och det hade Våfflan hittat. Det bekymrade henne inte det minsta att det var ett överkast mellan hennes tänder och tuggbenet! Så nu blir det att inhandla ett nytt överkast.

2010-02-14 Ber om ursäkt att jag inte hann uppdatera Offas valpar i går när de var 4 veckor, men nu är det gjort. De växer fort och äter jättebra allesammans. De far runt på golvet nu och börjar leka ordentligt med varandra. klippning av klor hör ju till det obligatoriska göromålet varje vecka på valparna.

Jag har tillbringat hela helgen i Mjölby ridhus, ja det började redan på fredag kl. 17.00 med att vi byggde utställningen och plockade i ordning alla saker, var hemma vid 21 tiden. Upp på lördagsmorgonen för att vara på plats 07.00. Fixa kaffe och mackor till ringsekreterarna och så massa andra grejor. Sedan skulle jag ställa lite hundar. Först ut av Smörsopparna var unghanarna S Ardbeg "Albin" och brorsan S Ben Nevis "Konkke". Albin föll inte alls domaren i smaken, han fick bra kritik men domaren tyckte att han var alldeles för liten så Albin fick sin första 2:a, Konkke däremot som är rejäl fick ett 1:a pris och blev sedan 3:a i konkurrensen. Sedan visade jag Anettes S Caffé Mocha "Hugo" som blev 3:a i championklassen men inget CK i dag, sist vi ställde för samma domare blev Hugo 2 BH, och jag tycker Hugo utvecklats ännu mera sedan dess. Sedan var det dags för min lilla Våffla och hon skötte sig riktigt bra i ringen hon blev 1-1 junkk med HP.
Sedan fick jag hjälpa Carina med Topsan i BT då Carina skulle visa Tinas juniortik Maja. Jag & Topsan som nu är 8 år och veteran skötte oss så bra att vi blev 3-BT, sedan går hon och blir BIS-veteran. GRATTIS Carina & Topsan.
Efter att welsharna var klara var det bara för mig att fortsätta jobba på utställningen, var hemma ganska sent och trött så det blev tidigt i säng. För idag var det att vara på plats igen kl. 07.00. Söndagen är det Retrievers och i vanliga fall brukar jag vara ringsekreterare, men i dag var jag lite mera allt i allo. Så nu är man rätt så mör i benen efter att sprungit upp och ner i trappan ett antal gånger idag.

2010-02-11  I dag grattar jag dottern Jenny på födelsedagen, skickar massor med cyberkramar till dig Jenny!
Har uppdaterat Lunas valpar med några blandade bilder.

2010-02-09 Skickar ett STORT GRATTIS till mina "valpar" i Tv-serie kullen i dag när ni fyller 10 år! Hoppas att ni blir firade ordentligt av era familjer.

Här är ni alla 9, tänk att det redan gått 10 år.

Jag har även uppdaterat valparnas vikt i Luna & Figge kullen i dag när de är 6 veckor, vad fort det går bara 2 veckor kvar så flyttar de till sina nya hem. Valparna är ute en liten stund varje dag, de fryser fort och blir lätt kalla om magarna så det blir inte så lång stund de är ute. Men de kissar och bajsar varje gång de kommer ut och är så duktiga
Har även lagt in en blid på Offas valpar när de äter sin första valpmat.

2010-02-07 Jag har uppdaterat med nya bilder på Lunas valpar som vi tog när Maria var här i fredags, vi försökte få till uppställningsbilder på dem. Inte helt lätt kan jag intyga. Vikter kommer på tisdag när de blir 6 veckor.
I dag har valparna varit ute för första gången i snön, vi hade bara -4 grader. Det blev inte någon lång utevistelse men alla hann både kissa och bajsa ute. Tomas röjde av snön på altanen så de skulle kunna springa lite där, men jag trodde inte de skulle vara så kavata första gången. Inte stannade de på altanen, nejdå alla valparna sprang åt alla håll i den djupa snön. Så nästa gång blir det att sätta upp kompostgaller så jag vet var de är. Se dem här!

2010-02-06 Nya bilder och vikter på Offas valpar som idag blir 3 veckor och nu har de blivit avmaskade för första gången, sedan blev det kloklippning. På måndag ska de få flytta till köket så de kan få börja röra sig på golvet också.
I går var Figge-Maria här och tittade på valparna, vi tog en hel del bilder, men det tar en stund att redigera dem innan jag kan lägga ut dem på hemsidan. Valparna fick både godis och nya leksaker av Farmor Maria.
Luna skrämde mig rejält i går morse, hon var så hängig och ville inte gå. Jag trodde först det berodde på att hon inte diat valparna på hela natten så att hon var stinn av mjölk. Men hon hade nästan 41 graders feber så det blev att åka till veterinären. Hon hade fått en rejäl mjölkstockning och blev satt på penicillin. Men idag var tempen normal och hon har ätit och druckit som hon ska. Det är fortfarande en knöl kvar i ena juvret som jag får massera flera gånger per dag. Hoppas det ger med sig snart.

2010-02-02 5 veckorsbilder på Lunas valpar med nya vikter är uppdaterade. I dag har de också blivit avmaskade för 2:a gången och som vanligt har det blivit kloklippning. De ökar otroligt snabbt i vikt och hanarna är så glupska att jag nu får dela på tikar och hanar när de ska äta annars hinner inte tikarna få någon mat. Namnen på valparna är bestämd och det här blir en snö kull. Hanarna ska heta Snökaos & Snöstorm och tikarna ska heta Snöflinga, Snö-Maya, Snöstjärna & Snöängel vem som ska heta vad är ännu inte bestämt.

I dag tog jag med hundarna upp till fam. Hahne så de fick rusa av sig i skogen. Det är så mycket snö att hundarna knappt kommer fram.

Tyvärr blev bilden suddig, men man får en aning om hur mycket snö det är. Bättre att hålla sig på vägen istället.

2010-01-30 I dag är Offas valpar 2 veckor och nya bilder finns på dem på deras sida. De växer och ökar i vikt som de ska, ögonen har börjat öppna sig men ännu ser de inte ordentligt. Klorna har även blivit klippta.
I dag har jag också haft besök av två Norska trevliga familjer som ska ha varsin valp. Och det slumpade sig så att den ena familjen hellre ville ha en hane eftersom de haft hane förut och nu fanns det en kvar i Offas kull, och det passade dessutom dem bättre i tid med leverans. Så nu finns det 1 tik kvar i Lunas kull med leverans V 8.

2010-01-26 I dag är Lunas valpar 4 veckor, huvudbilder och blandade bilder är uppdaterade. Ny vägning och kloklippning som är viktigt inte bara för att klorna växer utan mycket för hanteringens skull också. Nu äter valparna valpmat 3ggr per dag. De leker och busar både med varandra och med leksaker, bär, drar och skakar sakerna. Våfflan hjälper Luna och är barnvakt, Våfflan är jätteduktig och försiktig med valparna trots att hon inte är så gammal själv.
Den här veckan som gått så har valparna börjat få sina vassa tänder och de testar och biter på allt, precis som barn så undersöker de saker med munnen. Nu till helgen börjar blivande valpköpare komma för att hälsa på, det ska bli jätteroligt att få träffa er.

2010-01-25 Årets första utställning var i går. SSRK Strömsholm och Våfflan skulle debutera i de officiella klassen och det fixade hon bra, 1-1 CK i juniorklassen, med var också Lena med vår snygga Albin (Smörsoppens Ardbeg). Albin har ställts 5 ggr i juniorklass och vunnit samtliga gånger antingen med HP eller CK, nu var det 2:a gången i unghundsklass och åter igen visade han framtassarna med att vinna klassen med CK och sedan placerade han sig som 3-BH bara 1 hund i från Certet. Carina var också med och ställde Topsy  i veteranklass det blev ett HP och BIR-veteran. Sedan placerade hon sig som BIS-R i veteranfinalen. Så årets utställningssäsong började bra.

1-1 CK 3 -BH Smörsoppens Ardbeg "Albin"     Foto: Carina Arvidsson

2010-01-23 I dag är Offas valpar 1 vecka och den obligatoriska vägningen och fotograferingen har ägt rum. alla ökar i vikt och mår bra, tyst i valplådan, lugn och ro råder. Klorna blivit klippta för första gången. Nosarna börjar bli svarta. Det händer inte så mycket mera än att de äter och sover.

Lunas valpar blir mer och mer rörliga, de fattar precis vad maten är för något och äter med god aptit. Från att i tisdags knappt kunde stå på golvet så tultar de nu framåt och kan både morra och skälla.

I natt fick jag rycka ut och vara "valpmorska" som min syster har döpt det till. En liten taxfröken skulle få sin första kull och det blev lite krångel. De ringde till mig vid 21.30 tiden i gårkväll och då hade det kommit en liten valp men sedan var det stopp. När jag kom dit var valpen lite medtagen och ganska kall, så jag fick stoppa den innanför tröjan en stund. Sedan väntade vi och tiden gick, jag förstod att det inte stod rätt till och efter mycket om och men syntes ett par fötter. Men inget mera hände. Jag förstod att valpen var död och den satt stenhårt fast. Det tog jättelång tid innan jag till slut lyckades få ut valpen. Trodde ett tag att vi skulle få ge oss i väg till veterinären.
Tur att lilla taxfröken fick en valp att ta hand om i alla fall och enligt rapporter i morse mådde både valp och mamma bra.
Tyvärr är inte alltid det går som på räls när valparna ska födas, men jag är glad att vi lyckades få ut valpen utan att behöva snitta.

2010-01-19 I dag är Lunas valpar 3 veckor och valpsidan är uppdaterad med huvud bilder. I dag har det hänt mycket för en liten valp, först i morse blev de avmaskade för första gången sedan var det dags att klippa klor igen. De växer fort den första tiden och det är bra att träna ofta på att klippa. Sedan har de fått smakportion av valpmat. Först förstod de inte alls vad det var för något eller hur de skulle göra. De gick rakt i maten och satte sig i maten. Men till slut lyckades de stoppa i sig lite. Efteråt så somnade de direkt.

Offas valpar växer också och ökar som de ska i vikt. Allt är lugnt i valplådan precis som det ska vara med små valpar.

2010-01-16 I morse kl. 07.00 föddes första Offa & Robban valpen. Det blev 2 hanar och 2 tikar till slut. Både mor & valpar mår bra och det är tyst och lugnt i valplådan. Robban-Jenny ville vara med på valpningen, men missade första valpen då den hade väldigt bråttom ut. Men Jenny fick se de andra 3 födas och har dokumenterat födseln med bilder. Tack Jenny för att du fotade. Vill ni se bilder i från valpningen så finns de här! OBS! Det är valpningsbilder, ifall man är känslig!

2010-01-14 Det är så sagolikt vackert ute nu med all rimfrost på träden. Jag var tvungen att försöka få några kort i dag, annars har inte kameran varit med ut för det är så attans kallt om fingrarna.

Det här är björk allén upp till vår väg, förr var det huvudvägen, men nu är det omgjort till gång & cykelväg.

Spindeln får det nog kallt om fötterna när han ska klättra i nätet, men den sover väl nu?

Våfflan & Joseph trivs i snön, här är det full fart även på 10-åringen!

Inne blommar den här Cattleyan och sänder föraningar om våren. Den doftar underbart!
Lagt in en ny sida med blandade bilder på valparna!

2010-01-12 I dag är valparna 2 veckor och nya bilder med vikter finns på valpsidan som är uppdaterad, det är inte lika lätt att fotografera dem nu då de är mera rörliga.
De börjar öppna sina ögon och tik 3 är den som öppnat dem mest. I dag har de även fått sina klor klippta för första gången, det är otroligt vad klorna växer och de är som vassa hullingar. Det är ju inte skönt för Luna när de river på magen så det gäller att hålla dem korta. Annars växer de som de ska och det är lugnt i valplådan.

Offa har fått sin valplåda på plats och i dag är hon på dygn 60, så till helgen får vi se vad som döljer sig i hennes mage. Intresserad av valp I Offa-kullen så hör gärna av dig!

Offa inspekterar valplådan med hjälp av Våfflan!                                 Vad finns det här inne?

2010-01-09 I dag skickar jag Mega GRATTIS till mina "valpar" som fyller 14 år! GRATTIS Hulda, Nisse & Elvira till era 14 år! Hoppas ni blir firade ordentligt!

Här en bild på Nisse när han hälsade på här i höstas!

2010-01-05 Vill önska alla en god fortsättning på det nya året!
Valparna är i dag 1 vecka och jag har uppdaterat valpsidan med nya bilder och vikter. Valparna växer som de ska, det är tyst och lugnt i valplådan och Luna sköter om dem exemplariskt. Valparna börjar få pigment på sina nosar och trampdynor.