Varför åka på SPA när det finns så härliga gyttjediken!

 

Jag hade hört att det ska vara så bra med gyttjebad, och det stämmer faktiskt.

Om det beror på gyttjan eller på schamponeringen som jag råkade ut för efter gyttjebadet låter jag vara osagt.

Matte tyckte i alla fall att min päls blev silkesmjuk och doftade underbart när jag väl blev torr.

 

Men jag kan inte förstå varför matte höll på att få ett hysteriskt utbrott den eftermiddagen när jag fixade sysselsättning åt henne i nästan 3 timmar. Matte kallade mig dynghund bl.a. och att det var halva reapriset, hur skulle hon nu hinna göra våfflor med sylt och grädde, för vi skulle ju få besök. Jag fattade inget, men det där med våfflor lät gott och jag hade ju bara tagit ett härligt gyttjebad.

 

Så här gick det till,

Vi = min matte Siw, 3 hundar, mattes kompis Majsan och hennes 2 hundar hade varit i skogen på en härlig promenad i solskenet. När vi kom till bilen och det bara var min tur kvar att hoppa in i bilen hörde jag en fasantupp kackla i dungen på andra sidan gärdet. Snabbt som attan slängde jag mig åt sidan och rusade över gärdet för att kolla.

Matte säger att hon ropade flera gånger på mig, men jag hörde ingenting.

Till slut gick matte över gärdet och fram till dungen för att leta efter mig.


Innan man kommer in i dungen så är det ett brett dike, där stannade matte och ropade på mig. Som ett sjöodjur dök jag upp under gyttjan i diket alldeles svart. Matte bara stirrade på mig, sa inte ett ljud bara vände på klacken och gick därifrån.

 

När vi kom till bilen hörde jag matte säga till  Majsan, -kom vi åker, vi kan inte ta med honom i bilen. Men jag smög tyst precis bakom matte. Naturligtvis kunde de inte lämna mig ensam kvar i skogen.

 

Det fanns lite snöfläckar kvar vid vägrenen så matte försökte torka av mig så gott det gick med snön för att jag i alla fall kunde få åka med i bilen hem.

 

När vi kom hem efter vår skogspromenad fick jag inte följa med in, utan matte sa åt mig att vänta utanför. Strax kom matte, med våfflor trodde jag. Men hon hade röjt undan mattor för att få fri väg för mig in till badrummet.

När jag var lagom genomblöt och matte skulle ta fram schampot tog jag snabbt som blixten ett vigt skutt ur badkaret. Eftersom matte inte är lika snabb och vig som jag så hann jag ruska mig två gånger och hade precis passerat sovrumsdörren när jag blev infångad och förpassad till badkaret igen.

 

Efter schamponeringen av mig (3 ggr) och ombyte av kläder på matte så hade hon ett drygt jobb på nästan 2 timmar med att skura golv, väggar och tak i badrummet som var alldeles prickiga av lera.

 

Och det där nya överkastet som matte hade lagt på sängen, var mycket bättre att torka sig på än det där fjuttiga badlakanet som matte använde.

 

PS Jag fick smaka våfflor ändå fast utan sylt och grädde. Ja, sylt är ju inte så gott men grädde gillar jag. DS

 

                                                                                                             Joseph